polska restauracja w doncaster
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Fora › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Hyde Park – Różne tematy › polska restauracja w doncaster
- Ten temat ma 81 odpowiedzi, 27 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat, 5 miesięcy temu przez
Megan.
-
AutorWpisy
-
16th listopad 2012 o 7:06 pm #4928
reni88
Uczestnik[quote=”Hexa” post=2318][quote=”agnessa” post=2316]Jesli znow mowa o polskich knajpach to ja mam pytanie. Dlaczego jak ide na impreze do kuchni polskiej to nigdy nie uslysze polskich przebojow? Jak bym chciala bawic sie przy zagranicznej muzyce wystarczy ze wejde do jakiegokolwiek clubu na silver st.[/quote]
[size=4]DObre pytanie. B)
Ja tez juz kiedys o tym rozmawiaam ze znajomymi, ze jak ide do hinduskiej resteuracji, to nie leci ang. muza i jak jestem w chinskiej, to tez nie slysze ang. hitow… a ide do PL resteuracji i co? :laugh: Wszystko anglojezyczne.Kiedys mi menager wyjasnil, ze maja nie tylko pl klientow, ale i ang., blablaaa. No dziwne nie jest, ale wydaje mi sie, to NIE rozsadnym wyjasnieniem, w kontekscie mnostwa knajp nie angielskich, gdzie nie poja klientow angielska muza… 😉
Jeszcze kiedys dawniej mozna bylo cos tam pl uslyszec, ale teraz-zapomnij…
[/size][/quote]z tego co wiem polska muzyka leci w piatki ostatnio gral jakis polski zespol a wczesniej gral jakis gosc na gitarze.w sobote bawic sie przy polskiej muzyce typu „majteczki w kropeczki”?dziekuje.jak idziecie w Polsce na impreze to leca same polskie przeboje czy takie przy ktorych ludzie bawia sie najlepiej?podsumowujac:polactwo,polactwo,polactwo!!!
16th listopad 2012 o 10:08 pm #4929Hexa
Uczestnik[quote=”reni88″ post=2323][quote=”Hexa” post=2318][quote=”agnessa” post=2316]Jesli znow mowa o polskich knajpach to ja mam pytanie. Dlaczego jak ide na impreze do kuchni polskiej to nigdy nie uslysze polskich przebojow? Jak bym chciala bawic sie przy zagranicznej muzyce wystarczy ze wejde do jakiegokolwiek clubu na silver st.[/quote]
[size=4]DObre pytanie. B)
Ja tez juz kiedys o tym rozmawiaam ze znajomymi, ze jak ide do hinduskiej resteuracji, to nie leci ang. muza i jak jestem w chinskiej, to tez nie slysze ang. hitow… a ide do PL resteuracji i co? :laugh: Wszystko anglojezyczne.Kiedys mi menager wyjasnil, ze maja nie tylko pl klientow, ale i ang., blablaaa. No dziwne nie jest, ale wydaje mi sie, to NIE rozsadnym wyjasnieniem, w kontekscie mnostwa knajp nie angielskich, gdzie nie poja klientow angielska muza… 😉
Jeszcze kiedys dawniej mozna bylo cos tam pl uslyszec, ale teraz-zapomnij…
[/size][/quote]z tego co wiem polska muzyka leci w piatki ostatnio gral jakis polski zespol a wczesniej gral jakis gosc na gitarze.w sobote bawic sie przy polskiej muzyce typu „majteczki w kropeczki”?dziekuje.jak idziecie w Polsce na impreze to leca same polskie przeboje czy takie przy ktorych ludzie bawia sie najlepiej?podsumowujac:polactwo,polactwo,polactwo!!![/quote]
[size=4]
ta, jasne, nie masz jak zakonczyc sensownie swojej wypowiedzi, to nazywasz wszystkich „[i]polactwo”[/i]. Przypominam Ci, ze w tej sytacji niczym sie od [i]polactwa[/i] nie roznisz. 😆i jeszcze ci przypomne, ze [i]”majteczki w kropeczki”[/i], to nie jedyna polska muzyka! szok, nie… :laugh:[/size]
16th listopad 2012 o 11:00 pm #4930jolabialecka
Uczestnik„polactwo”to chyba cytat z poprzedniej wypowiedzi!!!tak jest jeszcze smieszna doda,cudna gosia andrzejewicz i oczywiscie ostatni hit parkietow weekeend-zenada.naprawde nie macie nic lepszego do roboty?jak sie komus nie podoba to niech nie chodzi.anonimowosc pozwala na wszystko!!!a na marginesie ostatnia impreza na halloween byla zaj…sta!!!
20th listopad 2012 o 3:08 am #4945Hexa
Uczestnik[quote=”jolab” post=2325]”polactwo”to chyba cytat z poprzedniej wypowiedzi!!!tak jest jeszcze smieszna doda,cudna gosia andrzejewicz i oczywiscie ostatni hit parkietow weekeend-zenada.naprawde nie macie nic lepszego do roboty?jak sie komus nie podoba to niech nie chodzi.anonimowosc pozwala na wszystko!!!a na marginesie ostatnia impreza na halloween byla zaj…sta!!![/quote]
[size=4]Zatem niekoniecznie trzeba utrwalac negatywne stereotypy o swoich Rodakach! I powtarzac/przepisywac bezmyslnie nazewnictwo nacechowane… Jesu, co za beztroska… :sick:
Na imprezie Halloween gral specjalnie zaproszony Dj-wiem, bo otrzymalam jego wizytowke i nie byl to zaden doncasterowski „puszczacz” muzyki. To i nie ma co porownywac DJ, do „DJ’a” i imprezy do imprezy… B)
Na marginesie, wolno nam wymieniac spostrzezenia i uwagi. Dzieki takim sytuacjom mozna cos zmienic, ulepszyc, albo sie puknac w leb i zastanowic, czy aby na pewno dobrze robie… ?!
[/size]
21st listopad 2012 o 6:52 pm #4955franek
Uczestnikco do polskiej restauracji jedzenie jest dobre ,ale nietety trzeba bardzo dlugo czekac ,co jest przyczyna ?lubialem tam czesto zagladac z zona ,ale po ktoryms razie czekalismy i czekalismy i czekalismy………….niestety zrezygnowani dalismy sobie spokoj z wypadami do polskiej restauracji
jedzonko u Toli,niestety tutaj jedzenie jest mniej smaczne ale nie najgorsze ,ziemniaki tragedia i to nie z winy pochodzenia ,polskie ,chinskie ,angielskie,czy wietnamskie chodzi o sposob przyzadzania i podania :/ pierogi ruskie kazdorazowo rozgotowane ,niestety nie krytykuje tylko stwierdzam fakty
the city ? niewiem nie bylem i nie wybieram sie ,slyszalem dosc negatywnych opini od zaufanych osob wiec wole nie ryzykowac24th listopad 2012 o 10:07 pm #4986Error
UczestnikOstatni raz jak byłem w KP faktycznie grał zespół, mimo tego ze wolę dyskoteki, grali Polskie i Zachodnie covery, spodobało sie to mojej dziewczynie ale niestety za tydzien juz ich nie było…W ogóle dziwie się że szef tego lokalu nie naglasnia nigdzie takich imprez, zapewne dużo ludzi by przyszlo gdyby wiedzieli.Co do jedzenia to mam mieszane uczucia, raz na obiad czekalismy 45 minut to już lekkie przegiecie ale coż widocznie bez powodu nie mają ogłoszenia że szukają nowego kucharza.
25th listopad 2012 o 4:29 pm #4990Megan
Uczestnikno a wiecie co? my z moim chlopakiem kupilismy taka „ksiazke” i tam sa tylko kupony do roznych restauracji ,hoteli itp ( kupilismy bo chcielismy miec tansze wesciowki na silownie ) i tam w tej ksiazce nawet polska kuchia jest…dwa kupony .obydwa po dwa obiady w cenie jednego.respect! nie mowie,ze nie skorzystam.bylam tam kiedys na barszczyku i na krokieciku i chetnie pojde tam jeszcze raz. 🙂
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.