Sklep Miesny ,,u Ewy”

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 46 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    kaaziu1
    Uczestnik

co o nim sadzicie? kiedys bylam bardzo zadowolona teraz rzadziej robie tam zakupy. wkurzxa mnie to, ze Pani podajaca wedliny wciska miedzy duze kawalki scinki z niewiadomo kiedy…. czlowiek w domu patrzy, a tak naprawde zaplacil za resztki kupe kasy…

Agata
    Uczestnik

tak to prawda,ostatnio kupilam tam lepka i kwasnawa kielbase,chociaz w gablocie wygladala calkiem inaczej 🙁

Kropka86
    Uczestnik

Tez już tam rzadko robię zakupy, kupiłam 2 razy nie świeże mięso i jakoś się zraziłam do tego sklepu,wogole to teraz jest mały wybór surowego mięsa wielki minus dla tego sklepu!!!

Kuba
    Uczestnik

Od dawna nie robilem tam zakupow, ale swego czasu zwrocilem uwage na wage ktora stoi (stala) w miejscu „niewidocznym” dla klienta, nie moglem sam skontrolowac czy odwazone jest tyle ile chcialem czy wiecej (okazywalo sie, ze bywalo po 50-100g wiecej niz prosilem, co jest duza roznica), bylem bardzo niezadowolony z obslugi oraz z wysokich rachunkow mimo tego, ze reklamoweczka byla lekka. Absolutne NIE dla tego sklepu, pozdrawiam

Monika
    Uczestnik

Ja od nie dawna robie tam zakupy. W sumie jestem zadowolona. Jak na razie wedliny sa swieze wiec nie moge narzekac. Zgadzam sie jednak ze waga powinna stac gdzies w miejsce widocznym dla klienta!

z doncaster
    Uczestnik

dzis w tym sklepie najpierw pani na wge polozyla wołowine, krew sciekała z wagi ,po czym zaczela wazyc mi wedline, wyszlam nie placac i bez zakupow, wiecej tam nie wroce,

BOOKARNIA
    Uczestnik

ZNÓW NAGONKA NA POLSKI SKLEP ?
    Za chwilę się okaże że znów jakiś nowy sklep otwarto i potrzeba klientów ,a jak najlepiej zdobyć klienta po polsku oczywiście zdyskwalifikować konkurencję. Chyba jedyny taki zawistny kraj na świecie ,jak ci się tam nie podoba to nie chodź proste rozwiązanie.Powodzenia.

BOOKARNIA
    Uczestnik

Kolego jak chcesz mieć wysokie rachunki i nic w reklamówce to zapraszam do sklepu na Colloniades też mają duży wybór wędlin ale ceny zdecydowanie wyższe.

agnessa
    Uczestnik

Ale akurat z tymi scinkami i ze schowana waga to prawda. Jak narazie nie zdazylo mi sie dostac cos nie swiezego wiec nadal tam kupuje. I ceny maja ok 😉

Kuba
    Uczestnik

Drogi/a KsiążkaKawaInternet. Absolutnie nie jest to nagonka na polski sklep. Jest to po prostu wyrazenie wlasnej opinii, do ktorej kazdy ma prawo. kaaziu1 prosila o opinie na temat sklepu – wyrazilem wlasna, lecz Ty odbiegasz od tematu diametralnie niestety. Moze i jestesmy zawistnym NARODEM, ale niestety wiele osob oprocz zawisci nie umie rowniez czytac ze zrozumieniem… Co do sklepu kolo Collonades – jestem bardzo zadowolony, mila obsluga, duzy wybor swiezych wedlin, wszystko odbywa sie na oczach klienta, a chociazby za mila obsluge wole zaplacic „pare groszy wiecej”…

Gienia
    Uczestnik

Witam.
    Ja również zgodzę się z niektórymi opiniami, waga i kasa fiskalna powinna być widoczna dla oczu klienta, nie wiem ile jest ważone i ile nabijane, czy mięso które kupuje niby za 3,55f kg jest możne liczone za 4 f kg, a może cena na wadze wychodzi 3 f a wbijane jest na kase 3,20f. Byłam parę razy w tym sklepie ale zraziłam się raz, drugi a potem i trzeci wiec zrezygnowałam tam z zakupów. Co do obsługi …jest mila ale chyba ta uprzejmością nadrabia resztę. Mięso niby świeże ale jak się okazało w domu udka które kupiłam i chciałam zamrozić były w połowie już odmrożone czyli nie były takie świeże. A myślę ze wiele osób przyzna mi racje ze mięsa nie powinno się drogi raz zamrażać po rozmrożeniu.

Zamrażanie powoduje zahamowanie procesów zachodzących w mięsie i „usypia” bakterie, ale ich nie zabija. Zatem po rozmrożeniu mięsa drobnoustroje zaczynają ponownie się namnażać i wydzielać toksyny. Wówczas mięso powinniśmy poddać obróbce termicznej, czyli ugotować, upiec, usmażyć itp. Powszechnie wiadomo, że żadnego produktu, a zwłaszcza surowego mięsa, nie można powtórnie zamrażać. Jeśli to zrobimy, nastąpi uśpienie znacznie zwiększonej liczby bakterii, która po ponownym rozmrożeniu będzie stanowiła duże zagrożenie dla naszego zdrowia.

Co do cen także byłam zaskoczona końcowa suma do zapłaty za niewielka ilość towaru.
    Takich opinii jak moja jest więcej wśród moich znajomych.

Kropka86
    Uczestnik

Stokrotka zgadzam sie z Toba,nie raz kupilam udka w polowie rozmrozone i niestety nie moglam ich juz ponownie zamrozic,wiec polowa zostala zrobiona a polowa poszla do kosza

Monika
    Uczestnik

no widzę, że komus naprawdę „Ewa” podpadła 🙂 szkoda, że nie mamy w Doncaster większego wyboru rzeźników, bo konkurencja zweryfikowałaby jakość i ceny a tak, mimo kiepskiej świeżości, jednak tam kupujemy i pozwalamy im tkwić w przekonaniu, ze wszystko jest ok. Ja jednak nadal wyznaję zasadę, że wole zaplacić parę pików więcej ale mieć pewnośc co jem i dlatego po wędliny zawsze idę do Enklawy. No ceny są wysokie ale nigdy się nie zawiodłam. jak widac coś, za coś… 😛

Rekinludojad
    Uczestnik

Enklawa lepsza? Specjalnie zeby na tego posta odpowiedziec zalozylem konto tutaj, niewiem o ktorej Enklawie mowisz ale napewno nie o tej w centrum, moze i w piatek po dostawie maja swierze ale nie przez reszte tygodnia, a do tego ceny… ja wiem nazekajac na ceny wychodze na sknere ale lekką przesada jest placic za 10 plasterkow szynki z lisciem tyle samo co za 300 gramowy kawalek tej samej szynki co w Donym czy Wiśle, pozatym wędliny z JBB i tyle z JBB nie każdemu odpowiadają, niektórzy wolą bardziej znane marki typu Sokołów czy Morliny. W doncaster nie ma żadneg dobrego sklepu gdzie można kupić świerze wędliny w rozsądnej cenie może ktoś sie postara i otworzy piekarni sie doczekaliśmy więc i na sklep mięsny z prawdziwego zdarzenia czekamy.

Monika
    Uczestnik

gratulacje, że zalożyles konto 🙂 jak widze znasz dobrze rozklad dostaw i rodzaje wedlin sprzedawanych w Enklawie, wnioskuję więc że często tam bywasz lub… masz interes w tym zeby ich oczerniać. ale każdy ma prawo kupowac w wisle tani sokołow, po ktorym rzygac sie chce (może i jest znany ale badziewie straszne) lub w enklawie drogie jbb 🙂 obawiam sie jednak że dla nowego sklepu w Doncaster już miejsca nie ma, więc spokojnie trzymaj się wisły…

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 46 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.