ABP w Armthorpe
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Fora › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Praca › ABP w Armthorpe
- Ten temat ma 56 odpowiedzi, 27 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 11 lat, 11 miesięcy temu przez
Kicia.
-
AutorWpisy
-
28th marzec 2011 o 6:18 am #3244
Piotr
UczestnikWitam, czy ktoś może mi coś przybliżyć na temat tej agencji i pracy w zakładzie przetwórstwa wołowiny w Armthorpe. Jestem tu od niedawna i szukam pracy. Słyszałem żeby tam spróbować, ale nie mam pojęcia co to za praca i jak tam traktują ludzi. Za podpowiedź z góry dziękuję.
28th marzec 2011 o 6:22 am #3245maggi
UczestnikTo chyba ostatnia deska ratunku 🙂 Nie pracowałam tam ale ludzie mówią, że jak już nic nie możesz znaleść to idź do ABP.
28th marzec 2011 o 6:32 am #3246Piotr
UczestnikTo aż tak tragicznie tam jest :ohmy: , pod jakim względem ??. Nie wypłacają, czy oszukują na wypłatach, podaj więcej danych, żebym się nie „wbił do kamieniołomów”. Praca podobno na 8 do 9 godzin na dniówkę, ale co więcej ?? Wiem że w niskiej temperaturze i to tyle. Bo jak mówią „jak się ptaszka łapie to się go nie straszy” i zawsze na rozmowie kwalifikacyjnej mówią tylko o tym co chcesz usłyszeć, o ciemnych stronach nikt nie mówi.
28th marzec 2011 o 7:39 pm #3247Doncaster
KlucznikTez tam nie pracowalem ale mowia, ze tam srednio. Inna sprawa, ze pracy teraz malo i przebierac nie mozna.
31st marzec 2011 o 2:19 am #3251darek
UczestnikWitam
Zgadza sie to jest ostatnia deska ratunku …pracowalem tam 2 lata temu najgorszemu wrogowi nie polecam typowy oboz pracy, niskie temperatury to nic w porownaniu jak traktuja pracownikow rowniez polacy ktorzy wlazeniem w dupe anglikom dochapali sie innego koloru kasku niz ten co dopiero przyszedl .
Po zwlonieniu sie przez 3 tygodnie prosilem sie o wyplate ……..Agencje ktore ABP obsluguja to kolejny koszmar …..zaangazowanie z ich strony jest tylko na szkoleniu bhp kiedy podpisujesz dokumenty na kontrakt potem zapomnij o jakiejkolwiek pomocy z ich strony ….
To moje doswiadczenie z ABP ale jak wszedzie sa zwolennicy i przeciwnicy31st marzec 2011 o 11:22 pm #3252Piotr
UczestnikCzy jest ktoś kto jest aktualnie zatrudniony w ABP na produkcji, jeżeli tak to proszę o opinię na priva. Chciałbym znać aktualną sytuację. Wiem że po kontroli w 2009 roku zakłady miały 12 miesięcy na przeprowadzenie gruntownych zmian dotyczących zatrudniania i traktowania obcokrajowców (poszanowania praw człowieka), chciałbym się dowiedzieć czy coś się zmieniło w tej kwestii. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
2nd kwiecień 2011 o 1:43 am #3253Szymon Piatkowski
Uczestnikw przetwórstwie mięsnym nie liczy się człowiek, tylko produkcja, albo wypruwasz se flaki i wyrabiasz normę, albo masz problemy. ABP z opowieści znajomych którzy tam tyrali, to obóz pracy, gdzie Polak Polakowi Wilkiem, a Brytyjczycy mają z tego ubaw i przyglądają się jak jeden przez drugiego stara się wykazać… Lepiej skorzystać z pomocy job-center, lub jakiejś organizacji wspierającej biznes i otworzyć coś swojego, niż tyrać jak wół za grosze i nabijać kasę agencją pracy…
2nd kwiecień 2011 o 8:44 am #3254Urszula
UczestnikMoja kolezanka jakies pol roku temu pracowala jeszcze w ABP i nie wyrazala sie o tym miejscy inaczej, jak wlasnie oboz pracy.
6th kwiecień 2011 o 1:57 am #3257kaśka
UczestnikNie słuchaj wypowiedzi ludzi którzy tam nie pracują. Mój mąż pracuje tam już ponad pół roku, mamy dwójkę małych dzieci a ja nie pracuje i przede wszystkim zarabia dobre pieniądze, ma możliwość nadgodzin no i praca jest cały czas a nie tak jak wszędzie jakies przerwy po świętach. A co do traktowania to nie narzeka mówi że jest tak jak wszędzie są ludzie normalni z którymi się zaprzyjaźnił i są tacy z którymi się nie dogaduje, ale jak pracujesz a nie się ********** to nikt się nie czepia. Ja jestem bardzo zadowolona dziewczyny z abp są ugodowe, zawsze jak trzeba zamienić dzień wolny czy coś to nigdy nie robiły problemów. A część znajomych męża już znam i to naprawdę wartościowi ludzie. więc życze powodzenia w rekrutacji!!!
7th kwiecień 2011 o 12:30 am #3260Paula
UczestnikPracowałam w Ikea, która mieści się niedaleko. Ludzie mówili, że praca w tym ABP to najgorsza z możliwych opcji, gdyż wyścig szczurów doszedł tam do takiego poziomu,że syn jest w stanie nakablować na ojca…
Powtarzam dokładnie to co mi powiedziano. Sama nie jestem w stanie zweryfikować.7th kwiecień 2011 o 1:58 pm #3266Anonimowy
Gość[b]kasnik5 napisane:[/b]
[quote]Nie słuchaj wypowiedzi ludzi którzy tam nie pracują. Mój mąż pracuje tam już ponad pół roku, mamy dwójkę małych dzieci a ja nie pracuje i przede wszystkim zarabia dobre pieniądze, ma możliwość nadgodzin no i praca jest cały czas a nie tak jak wszędzie jakies przerwy po świętach. A co do traktowania to nie narzeka mówi że jest tak jak wszędzie są ludzie normalni z którymi się zaprzyjaźnił i są tacy z którymi się nie dogaduje, ale jak pracujesz a nie się ********** to nikt się nie czepia. Ja jestem bardzo zadowolona dziewczyny z abp są ugodowe, zawsze jak trzeba zamienić dzień wolny czy coś to nigdy nie robiły problemów. A część znajomych męża już znam i to naprawdę wartościowi ludzie. więc życze powodzenia w rekrutacji!!![/quote]Twój mąż to albo dupe porządnie liże supervisorą a jeden ma naprawdę wielką:) albo należy do jedne z dwóch wielkich rodzin W… lub M… I właśnie przez takich ludzi inni mają prze… A najgorsze jest to że na nockach boją się postawic jak by było kogo się bac!!!
11th kwiecień 2011 o 6:38 am #3286ikea
UczestnikWitam wszystkich:)
Czy ktoś z Was wie, jaka agencja pracy zatrudnia do IKEA na Armthorpe? Czy ktoś coś słyszał więcej na temat pracy w IKEA na Armthorpe?15th maj 2011 o 10:21 pm #3352Grzegorz
UczestnikWitam serdecznie,
na temat pracy w abp slyszalem rozne opinie,aczkolwiek sadze, ze jak umiesz jezyk to nie ma co sie tam pchac, to jest naprawde ostatnia deska ratunku. Jeszcze zalezy gdzie sie trafi, jak na produkcje to nie jest fajnie bo sie stoji przez 10 godzin przy lince i pakujesz mieso do pojemnikow, zalezy jeszcze co wykonujesz jak dla mnie to monotonna praca oczywiscie w niskiej temperarurze. Ogolnie to na produkcji moim zdaniem jest najgorzej. Co do traktowania pracownikow to jest roznie, nerwowka zaczyna sie jak cos nie idzie. Jak sie nie ma pracy to dobre i to, mozna tam pojsc ale moja rada to szukac czegos innego. A i jeszcz jedno pracuje sie 5 dni w tygodniu, z tym iz dzien wolny jest przechodzacy czyli jak jednego tygodnia jest wtorek wolny, to w nastepnym tygodniu sroda jest wolna, wiec dlugi weekend jest co 6 tygodni… Pozdrawiam6th czerwiec 2011 o 2:53 am #3429Florian Wyzimski
UczestnikOgłoszenie wisi teraz na Donnym, chyba jeszcze szukają.
Ja zaczynam w piątek, jestem ciekaw jak będzie.
Koledzy ostrzegają mnie że od razu część Polaków mnie znienawidzi, bo znam angielski i będę kontrolował palety.Jak się wpisze ABP Doncaster w Google, pierwsze co wychodzi to narzekanie że właśnie strasznie ciężko jest a polscy „zarządcy” jadą po robotnikach.
Jak jest teraz nie mam pojęcia, ale ostrożnie podchodził bym do negatywnych opinii o tej, i innych fabrykach.
Jak ktoś nie zna języka to wiadomo że zawsze ma trudniej, z drugiej strony, rozmawiałem z paroma osobami które pracują niby w dziadowskich firmach przez dziadowskie agencje, a sobie chwalą i są zadowoleni.
Co do ABP, słyszałem przez znajomych o 2 osobach które tam pracują i dają radę,
ale chyba nie pracują już na linii tylko trochę wyżej w drabinie.Wiadomo że praca w fabryce jest ciężka, nużąca, i za grosze.
Jak ktoś chce mieć lepszą, niech podnosi kwalifikacje, zamiast pisać że każdy kto troszkę się wspiął wchodzi w dupę. To takie małostkowe…Pozdrawiam serdecznie rodaków, zamiast szukać pretekstu by się kłócić,
sugeruję myśleć jak się jednoczyć i nawzajem pomagać.6th czerwiec 2011 o 3:17 am #3430Doncaster
Klucznik[b]Dalej napisane:[/b]
[quote]Wiadomo że praca w fabryce jest ciężka, nużąca, i za grosze.
Jak ktoś chce mieć lepszą, niech podnosi kwalifikacje, zamiast pisać że każdy kto troszkę się wspiął wchodzi w dupę. To takie małostkowe…
Pozdrawiam serdecznie rodaków, zamiast szukać pretekstu by się kłócić,
sugeruję myśleć jak się jednoczyć i nawzajem pomagać.[/quote]
Dobrze powiedziane. -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.