Pilnie potrzebuję pracy

Wyświetlanie 15 wpisów - od 31 do 45 (z 48 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    ?
    Uczestnik

Po co Ci pociągi z sheffield do barnsley? Lecisz samolotem do UK?

maggi
    Uczestnik

[b]enilop napisane:[/b]
    [quote]Po co Ci pociągi z sheffield do barnsley? Lecisz samolotem do UK?[/quote]
    Chyba nie wiem o co chodzi? Co to ma ze sobą wspólnego?

Urszula
    Uczestnik

[b]Kryspin napisane:[/b]
    [quote]Ja po dwóch tygodniach szukania mogłem iść w trzy różne miejsca pracy przez 3 różne agencje. W jednej pracy bełem 3 dni i mi sie nie spodobało, poszedłem zaraz potem do Asosa i tam postanowiłem na razie zostać, do 3 pracy już nie poszedłem. Nie mam za dużego doświadczenia w szukaniu pracy ale na pewno trzeba znac solidne podstawy angielskiego, przy szukaniu pracy trzeba troche pojeździć po agencjach i firmach po formularze i powinno to sie robić samochodem, trzeba troche podzwonić (za mnie podawał sie kolega który zna lepiej angielski) i trzeba mieć jakąś pomoc bo samemu to na 100%lipa. Wydaje mi sie też że agencje chetniej przyjmują świerzaka prosto z polski niz kogoś kto jest tu juz kilka lat i tuła sie z agencji do agencji i nie zaczepił sie nigdzie na stałe bo to w sumie źle o takim człowieku świadczy a nowemu dają szanse – to jest moje zdanie, może sie myle. Moi wszyscy znajomi po dwóch latach wszyscy mają kontrakty ale wszyscy cieżko pracują nie opuszczajac ani jednego dnia.
    Zobaczymy jak bedzie ze mną:)[/quote]

A czasami wola swierzaka, bo nie ma za wielkiego pojecia o pracy i swoich prawach i, najczesciej bardziej sie stara, by pozniej nie musiec znowu sie meczyc szukajac kolejnej pracy.

A jak sie ma male dziecko, to podonie, jak z byciem w ciazy-po co zatrudniac osobe, ktora co chwile bedzie sie zwalniac, bo to jasne, ze taki maluch co chwila np. moze chorowac.

Jesli chodzi o mnie, to nie szukalam pracy przez agencje. Zaczelam sie rejestrowc, kiedy nigdzie indziej nie moglam znalezc pracy.
    Bedac w ciazy i juz po urodzeniu dziecka, w kazdej rozmowie o prace (wiele ich nie bylo jednakze), kiedy przyznawalam sie do ciazy, lub, ze mam male dziecko, od razu pracodawca wspominal o ogromnej liczbie kandydatow z wiekszym, niz ja, doswiadczeniem.

Co do Nexta, to jeszcze rekrutuje tam Meridian i ostatnio widzialam Blue Arrow.

?
    Uczestnik

[b]maggi napisane:[/b]
    [quote][b]enilop napisane:[/b]
    [quote]Po co Ci pociągi z sheffield do barnsley? Lecisz samolotem do UK?[/quote]
    Chyba nie wiem o co chodzi? Co to ma ze sobą wspólnego?[/quote]

To nie było pytanie do Ciebie.
    Chlopak pytał o pociągi z sheffield do barnsley, a ma zamiar mieszkać w Barnsley, wiec nie rozumiem jego pytania. Dlatego zapytalam czy leci samolotem do Anglii, czy może autobusem? I dlatego szuka transportu z sheffield.

Mateusz Ramus
    Uczestnik

Lecę samolotem do Scheffield i z chcę się później dostać do Barnsley więc czym jak nie pociągiem czy autobusem?

miki
    Uczestnik

witam,a jak ci sie udalo dostac prace na kontrakt w tesco bez jezyka i doswiadczenia. Podaj ,jesli mozesz namiary do osoby lub agencji ktora to zalatwia,pozdrawiam 😉

?
    Uczestnik

[b]Mateusz R napisane:[/b]
    [quote]Lecę samolotem do Scheffield i z chcę się później dostać do Barnsley więc czym jak nie pociągiem czy autobusem?[/quote]

No tylko ze lotnisko jest w Doncaster, a nie w Sheffield.

I stad bylo moje pytanie odnosnie tego po co mu autobus…

Anna
    Uczestnik

ja dostalam sprzatanie w tesco na kontrakt bo maz pracuje tam 5 lat i tez czekalismy bardzo dlugo az menadzerka nam zalatwi , czekalam na te wolne miejsce 1,5 roku

Urszula
    Uczestnik

[b]enilop napisane:[/b]
    [quote][b]Mateusz R napisane:[/b]
    [quote]Lecę samolotem do Scheffield i z chcę się później dostać do Barnsley więc czym jak nie pociągiem czy autobusem?[/quote]

No tylko ze lotnisko jest w Doncaster, a nie w Sheffield.
    Ale wpisana ma lokacje Doncaster/Sheffield 😉

miki
    Uczestnik

tyle czasu niby czekalas,a innej pracy nieszukalas w tym casie. Jak dlug tu wg jestes,nie masz znjomych ktorzy mogli ci zalatwic akas robote w fabryce. :huh:

Mateusz Ramus
    Uczestnik

No dobrze bo na necie było napisane Doncaster/Scheffield więc myślałem że lotnisko w Scheffield jest. Chodzi mi generalnie o to czy dostanę się autobusem pociągiem czy czymkolwiek z lotniska do Barnsley. Lądowanie jest ok. 20.30 czasu angielskiego więc czy w tych godzinach można się jakoś dostać transportem publicznym? 🙂 🙂

Anna
    Uczestnik

no jestem tu 1,5 roku plan byl ze bede pracowala w Tesco normalnie wykladanie towarów ale niestety w tamtym okresie nie potrzebowali ludzi, wiec pozniej nie szukalismy z jednej pensji dawalismy rade, a co do znajomych nie mamy nikogo a jak poznalismy to osoby ktore siedza na benefitach nie robia nigdzie i sie obijaja na pansta garnuszku mam tylko 1 kolezanke i tyle.

Urszula
    Uczestnik

[quote]No dobrze bo na necie było napisane Doncaster/Scheffield więc myślałem że lotnisko w Scheffield jest. Chodzi mi generalnie o to czy dostanę się autobusem pociągiem czy czymkolwiek z lotniska do Barnsley. Lądowanie jest ok. 20.30 czasu angielskiego więc czy w tych godzinach można się jakoś dostać transportem publicznym? 🙂 :)[/quote]

Bus
    (1h 15m)
    Leave20:45 Finningley, Robin Hood Airport Terminal/Terminal Stand 1, 46338 Service NumberX19 Provider Stagecoach Yorkshire (BND) RouteRobin Hood Airport – Barnsley – Doncaster
    Arrive22:00 Barnsley Centre, Barnsley Interchange

Doncaster
    Klucznik

[quote]No dobrze bo na necie było napisane Doncaster/Scheffield więc myślałem że lotnisko w Scheffield jest. Chodzi mi generalnie o to czy dostanę się autobusem pociągiem czy czymkolwiek z lotniska do Barnsley. Lądowanie jest ok. 20.30 czasu angielskiego więc czy w tych godzinach można się jakoś dostać transportem publicznym? 🙂 :)[/quote]
    Łatwy dojazd, tak jak pisała Lucyna, jedna przesiadka w Doncaster. Dworzec w Doncaster jest całkiem przyjazny, wszystko pod jednym dachem i dobrze oznakowane.

[b]michal napisane:[/b]
    [quote][b]Mateusz R napisane:[/b]
    Łatwy dojazd, tak jak pisała Lucyna, jedna przesiadka w Doncaster. Dworzec w Doncaster jest całkiem przyjazny, wszystko pod jednym dachem i dobrze oznakowane.[/quote]

15 funtów i zawioze cie pod sam dom w 35min 🙂

Wyświetlanie 15 wpisów - od 31 do 45 (z 48 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.