Pilnie potrzebuję pracy
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Fora › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Praca › Pilnie potrzebuję pracy
- Ten temat ma 47 odpowiedzi, 11 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 14 lat, 2 miesiące temu przez
Mateusz Ramus.
-
AutorWpisy
-
2nd luty 2012 o 5:08 am #3826
?
UczestnikPo co Ci pociągi z sheffield do barnsley? Lecisz samolotem do UK?
2nd luty 2012 o 5:45 am #3827maggi
Uczestnik[b]enilop napisane:[/b]
[quote]Po co Ci pociągi z sheffield do barnsley? Lecisz samolotem do UK?[/quote]
Chyba nie wiem o co chodzi? Co to ma ze sobą wspólnego?2nd luty 2012 o 7:42 am #3828Urszula
Uczestnik[b]Kryspin napisane:[/b]
[quote]Ja po dwóch tygodniach szukania mogłem iść w trzy różne miejsca pracy przez 3 różne agencje. W jednej pracy bełem 3 dni i mi sie nie spodobało, poszedłem zaraz potem do Asosa i tam postanowiłem na razie zostać, do 3 pracy już nie poszedłem. Nie mam za dużego doświadczenia w szukaniu pracy ale na pewno trzeba znac solidne podstawy angielskiego, przy szukaniu pracy trzeba troche pojeździć po agencjach i firmach po formularze i powinno to sie robić samochodem, trzeba troche podzwonić (za mnie podawał sie kolega który zna lepiej angielski) i trzeba mieć jakąś pomoc bo samemu to na 100%lipa. Wydaje mi sie też że agencje chetniej przyjmują świerzaka prosto z polski niz kogoś kto jest tu juz kilka lat i tuła sie z agencji do agencji i nie zaczepił sie nigdzie na stałe bo to w sumie źle o takim człowieku świadczy a nowemu dają szanse – to jest moje zdanie, może sie myle. Moi wszyscy znajomi po dwóch latach wszyscy mają kontrakty ale wszyscy cieżko pracują nie opuszczajac ani jednego dnia.
Zobaczymy jak bedzie ze mną:)[/quote]A czasami wola swierzaka, bo nie ma za wielkiego pojecia o pracy i swoich prawach i, najczesciej bardziej sie stara, by pozniej nie musiec znowu sie meczyc szukajac kolejnej pracy.
A jak sie ma male dziecko, to podonie, jak z byciem w ciazy-po co zatrudniac osobe, ktora co chwile bedzie sie zwalniac, bo to jasne, ze taki maluch co chwila np. moze chorowac.
Jesli chodzi o mnie, to nie szukalam pracy przez agencje. Zaczelam sie rejestrowc, kiedy nigdzie indziej nie moglam znalezc pracy.
Bedac w ciazy i juz po urodzeniu dziecka, w kazdej rozmowie o prace (wiele ich nie bylo jednakze), kiedy przyznawalam sie do ciazy, lub, ze mam male dziecko, od razu pracodawca wspominal o ogromnej liczbie kandydatow z wiekszym, niz ja, doswiadczeniem.Co do Nexta, to jeszcze rekrutuje tam Meridian i ostatnio widzialam Blue Arrow.
2nd luty 2012 o 9:27 pm #3829?
Uczestnik[b]maggi napisane:[/b]
[quote][b]enilop napisane:[/b]
[quote]Po co Ci pociągi z sheffield do barnsley? Lecisz samolotem do UK?[/quote]
Chyba nie wiem o co chodzi? Co to ma ze sobą wspólnego?[/quote]To nie było pytanie do Ciebie.
Chlopak pytał o pociągi z sheffield do barnsley, a ma zamiar mieszkać w Barnsley, wiec nie rozumiem jego pytania. Dlatego zapytalam czy leci samolotem do Anglii, czy może autobusem? I dlatego szuka transportu z sheffield.2nd luty 2012 o 11:45 pm #3830Mateusz Ramus
UczestnikLecę samolotem do Scheffield i z chcę się później dostać do Barnsley więc czym jak nie pociągiem czy autobusem?
3rd luty 2012 o 2:46 am #3831miki
Uczestnikwitam,a jak ci sie udalo dostac prace na kontrakt w tesco bez jezyka i doswiadczenia. Podaj ,jesli mozesz namiary do osoby lub agencji ktora to zalatwia,pozdrawiam 😉
3rd luty 2012 o 3:07 am #3832?
Uczestnik[b]Mateusz R napisane:[/b]
[quote]Lecę samolotem do Scheffield i z chcę się później dostać do Barnsley więc czym jak nie pociągiem czy autobusem?[/quote]No tylko ze lotnisko jest w Doncaster, a nie w Sheffield.
I stad bylo moje pytanie odnosnie tego po co mu autobus…
3rd luty 2012 o 3:16 am #3833Anna
Uczestnikja dostalam sprzatanie w tesco na kontrakt bo maz pracuje tam 5 lat i tez czekalismy bardzo dlugo az menadzerka nam zalatwi , czekalam na te wolne miejsce 1,5 roku
3rd luty 2012 o 4:42 am #3834Urszula
Uczestnik[b]enilop napisane:[/b]
[quote][b]Mateusz R napisane:[/b]
[quote]Lecę samolotem do Scheffield i z chcę się później dostać do Barnsley więc czym jak nie pociągiem czy autobusem?[/quote]No tylko ze lotnisko jest w Doncaster, a nie w Sheffield.
Ale wpisana ma lokacje Doncaster/Sheffield 😉3rd luty 2012 o 8:43 pm #3836miki
Uczestniktyle czasu niby czekalas,a innej pracy nieszukalas w tym casie. Jak dlug tu wg jestes,nie masz znjomych ktorzy mogli ci zalatwic akas robote w fabryce. :huh:
3rd luty 2012 o 9:57 pm #3837Mateusz Ramus
UczestnikNo dobrze bo na necie było napisane Doncaster/Scheffield więc myślałem że lotnisko w Scheffield jest. Chodzi mi generalnie o to czy dostanę się autobusem pociągiem czy czymkolwiek z lotniska do Barnsley. Lądowanie jest ok. 20.30 czasu angielskiego więc czy w tych godzinach można się jakoś dostać transportem publicznym? 🙂 🙂
4th luty 2012 o 2:42 am #3841Anna
Uczestnikno jestem tu 1,5 roku plan byl ze bede pracowala w Tesco normalnie wykladanie towarów ale niestety w tamtym okresie nie potrzebowali ludzi, wiec pozniej nie szukalismy z jednej pensji dawalismy rade, a co do znajomych nie mamy nikogo a jak poznalismy to osoby ktore siedza na benefitach nie robia nigdzie i sie obijaja na pansta garnuszku mam tylko 1 kolezanke i tyle.
4th luty 2012 o 5:19 am #3842Urszula
Uczestnik[b]Mateusz R napisane:[/b]
[quote]No dobrze bo na necie było napisane Doncaster/Scheffield więc myślałem że lotnisko w Scheffield jest. Chodzi mi generalnie o to czy dostanę się autobusem pociągiem czy czymkolwiek z lotniska do Barnsley. Lądowanie jest ok. 20.30 czasu angielskiego więc czy w tych godzinach można się jakoś dostać transportem publicznym? 🙂 :)[/quote]Bus
(1h 15m)
Leave20:45 Finningley, Robin Hood Airport Terminal/Terminal Stand 1, 46338 Service NumberX19 Provider Stagecoach Yorkshire (BND) RouteRobin Hood Airport – Barnsley – Doncaster
Arrive22:00 Barnsley Centre, Barnsley Interchange4th luty 2012 o 6:49 am #3843Doncaster
Klucznik[b]Mateusz R napisane:[/b]
[quote]No dobrze bo na necie było napisane Doncaster/Scheffield więc myślałem że lotnisko w Scheffield jest. Chodzi mi generalnie o to czy dostanę się autobusem pociągiem czy czymkolwiek z lotniska do Barnsley. Lądowanie jest ok. 20.30 czasu angielskiego więc czy w tych godzinach można się jakoś dostać transportem publicznym? 🙂 :)[/quote]
Łatwy dojazd, tak jak pisała Lucyna, jedna przesiadka w Doncaster. Dworzec w Doncaster jest całkiem przyjazny, wszystko pod jednym dachem i dobrze oznakowane.5th luty 2012 o 7:27 am #3846sebastian zaremba
Uczestnik[b]michal napisane:[/b]
[quote][b]Mateusz R napisane:[/b]
[quote]No dobrze bo na necie było napisane Doncaster/Scheffield więc myślałem że lotnisko w Scheffield jest. Chodzi mi generalnie o to czy dostanę się autobusem pociągiem czy czymkolwiek z lotniska do Barnsley. Lądowanie jest ok. 20.30 czasu angielskiego więc czy w tych godzinach można się jakoś dostać transportem publicznym? 🙂 :)[/quote]
Łatwy dojazd, tak jak pisała Lucyna, jedna przesiadka w Doncaster. Dworzec w Doncaster jest całkiem przyjazny, wszystko pod jednym dachem i dobrze oznakowane.[/quote]15 funtów i zawioze cie pod sam dom w 35min 🙂
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.