Pilnie potrzebuję pracy
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Fora › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Praca › Pilnie potrzebuję pracy
- Ten temat ma 47 odpowiedzi, 11 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 14 lat, 2 miesiące temu przez
Mateusz Ramus.
-
AutorWpisy
-
27th styczeń 2012 o 12:44 pm #3785
anibla
UczestnikMieszkam w Doncaster juz 4 miesiace i nadal pozostaje bez pracy. Jak mam ją znalezc nie znajac za dobrze angielskiego? pomoze ktos? z zawodu jestem nauczycielem wczesnej edukacji ale praca w tym zawodzie narazie tu odpada ze wzgledu na jezyk niestety 🙁 Poza tym wezme kazda inna bo pracy sie nie boje 🙂
27th styczeń 2012 o 7:55 pm #3787Urszula
UczestnikNie martw sie, ja znam niezle angielski i tez mam zawsze problem ze znalezieniem pracy.
Moze idz do agencji Meridian. Znow ostatnio przyjmowali do Nexta. Dziewcyna, ktora zajmuje sie rekrutacja jest Polka.28th styczeń 2012 o 4:34 am #3790Doncaster
KlucznikTo długo szukasz już pracy. Ktoś tutaj ostatnio pisał, że niedawno przyjechał i w ASOS pracę znalał przez Blue Arrow. Szybko mu poszło. 4 miesiące to dłuuugo!
28th styczeń 2012 o 5:41 am #3791?
UczestnikA gdzie jest agencja blue arrov? Chyba najblizej w sheffield. To w jaki sposob ten ktos znalazl tak szybko prace w Asosie?
28th styczeń 2012 o 6:13 am #3792Doncaster
Klucznik[b]enilop napisane:[/b]
[quote]A gdzie jest agencja blue arrov? Chyba najblizej w sheffield. To w jaki sposob ten ktos znalazl tak szybko prace w Asosie?[/quote]
Chyba mieli siedzibę w Doncaster na Priory Walk, tam gdzie Walkabout ale nie wiem czy jeszcze tam są. Może zapytaj sam [url=http://www.doncaster4u.pl/index.php/forum/33-praca/1195-moja-pierwsza-praca-w-uk.html]w tym temacie[/url].28th styczeń 2012 o 6:35 am #3793Anna
UczestnikTeraz to przyjmują do NewPort na kwiatki tylko sie rejestrujesz bez języka biorą ale daleko to od Doncaster jakies 50min autem trzeba miec transport to jak kto woli ale robota napewno jest
28th styczeń 2012 o 6:43 am #3794Doncaster
Klucznik[b]Anna2828 napisane:[/b]
[quote]Teraz to przyjmują do NewPort na kwiatki tylko sie rejestrujesz bez języka biorą ale daleko to od Doncaster jakies 50min autem trzeba miec transport to jak kto woli ale robota napewno jest[/quote]
Dużo w ogłoszeniach piszą teraz i oferuja transport.29th styczeń 2012 o 4:17 am #3796anibla
Uczestnikno bo tu jestem zarejestrowana tylko w jednej agencji. pracowalam tylko tydzien a zaplacili mi tylko za 3 dni wiec sie zrazilam na samym poczatku do agencji i takim cudem zlecialo juz tyle czasu. Znajomi chlopaka tez nie za bardzo maja czas zeby ze mna po agencjach chodzic… 🙁
30th styczeń 2012 o 5:08 am #3800Urszula
UczestnikNiestety z wiekszoscia agencji jest tak, ze pracuje sie dla nich, a potem tzreba sie o swoja kase upominac.
30th styczeń 2012 o 6:14 am #3801Anna
UczestnikKtoś tu pisał ze 4 miesiące to że długo szukała pracy … ja odkąd przyjechałam to nie miałam czyli 1,5 roku bez języka z samym podstawowym to teraz marne szanse, pierwsze to teraz interviu robią przez telefon a na zwykłe sprzątanie koleś mi powiedział 2 lata mieszkania w UK , akt małżeństwa itp…. na szczęście mąz mi załatwił sprzątanie w Tesco ale tak to kapota ..na testach można nie zdac w Agencji i już jest lipa
30th styczeń 2012 o 6:20 am #3802maggi
Uczestnik1.5 roku bez pracy!?!? To masz cierpliwość! Jak można szukać pracy przez tyle czasu?
30th styczeń 2012 o 6:35 am #3803anibla
Uczestniknie no testy to ja sama rozwiazywalam wiec nie jest zle. Z angielskim jezykiem pisanym u mnie jest nawet dobrze, gorzej ze zrozumieniem ich a tym bardziej przez telefon.
30th styczeń 2012 o 6:51 am #3804maggi
Uczestnik[b]anibla napisane:[/b]
[quote]nie no testy to ja sama rozwiazywalam wiec nie jest zle. Z angielskim jezykiem pisanym u mnie jest nawet dobrze, gorzej ze zrozumieniem ich a tym bardziej przez telefon.[/quote]
Testy w agencjach raczej nie są trudne z ich akcentem to jest czasem problem przez telefon.30th styczeń 2012 o 8:03 am #3805Anna
UczestnikNie musiałam pracować .. wsumie to tak nie szukaliśmy naprawde bo w żadnej Agencji nie jestem zarejestrowana teraz mój angielski jest lepszy ale jak przyjechałam to słowa nie mówiłam do angoli więc ciężko było teraz to co innego . Ogólnie na terenie Rotherham jest mało pracy dla ludzi którzy znają podstawowy a jak się znajdzie to 2 dni robisz reszta off
30th styczeń 2012 o 8:04 am #3806Anna
UczestnikMąż pracuję na full time od 5 lat więc żle tak nie jest 🙂
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.