Pilnie potrzebuję pracy
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Fora › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Praca › Pilnie potrzebuję pracy
- Ten temat ma 47 odpowiedzi, 11 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 14 lat, 2 miesiące temu przez
Mateusz Ramus.
-
AutorWpisy
-
30th styczeń 2012 o 8:55 am #3807
kaska
Uczestnikznam osoby i to które nie są już młode, nie znają języka angielskiego i maja pracę, przez agencje, czyli można sobie poradzić bez języka- sama byłam w kiedyś w takiej sytuacji….. teraz jest dużo ofert sama przeszukuje gdzie pisze że oferują pomoc w języku polskim. Także nie wierze że przez półtora roku można być bezrobotnym…. :dry:
30th styczeń 2012 o 9:03 am #3808Anna
Uczestnikmozna być bo mąz niechcial zebym pracowala,wiec niechodzilam po agencjach a druga sprawa nikogo tu nie mam żadnych znajomych a jak poznalismy to zamiast pomoc to jeszcze zaszkodzili wiec nie mam zaufania tutaj do nikogo
30th styczeń 2012 o 9:08 am #3809Anna
UczestnikTutaj tylko co patrze to co w drugiej fabryce polak na polaka wilkiem nie fajne atmosfery są wśrod Polaków jak teraz mam prace w Tesco z Angolami to inna bajka nikt na nikogo z góry nie patrzy czy ty sprzątasz czy wykładasz towar a Polak jak przechodzi to się tylko śmieje .. brak slów dla takich to lepiej chyba na benefitach siedzą i na łasce Państwa
30th styczeń 2012 o 6:12 pm #3810kryspin
UczestnikJa jestemw anglii ponad dwa tygodnie i przezpierwszy tydzień znalazłem 3 pewne prace, i wybrałem ASOSA,mój angielski jest cienki ale jak sie chce to nie ma problemu, wiadomo dużo pomogli mi przyjaciele, bo bez auta jest lipa.Pozdrawiam
30th styczeń 2012 o 7:37 pm #3811Anna
Uczestnikno widzisz a do mnie dzwonili z Asosa kiedys i nie zdalam interviu przez telefon tymabrdziej ze w Polsce pracowalam przy ciuchach 5 lat 🙁 a po drugie nie wydostalabym sie ze zmiany popoludniowej do domu nie mam nikogo ani z autem ani znjomych jedna kolezanke ktora pracuje ale tez patrzy na siebie zeby miec dobrze .. jednemu pomoga a drugi niestety tak lekko nie ma
31st styczeń 2012 o 7:48 am #3812Urszula
UczestnikTo ja z wlasnego przykladu moge powiedziec, ze mozna byc bez pracy szukajac nawet 9 miesiecy. Po tym, jak stracilam prace, kiedy zaszlam w ciaze, nie moglam nic znalezc. W koncu przestalam szukac, bo ciezarnej nikt przyjac nie chcial. Kiedy moj maluszek skonczyl 6 miesiecy, zaczelam zowu szukac. Wysylalam srednio CV do 10 pracodawcow tygodniowo. Na koniec zaczelam chodzic po agencjach. Po 9 miesiacach szukania, przyjeli mnie na Racecourse, jako kelnerke. Po 2 minutowym interview :laugh: Widac przyjmowali kazdego, jak leci. W koncu jednak poszlam do fabryki, przez agencje, bo obslugiwanie tych 'kulturalnych’ pan w kapelutkach i nawalonych panow, jakos mi nie lezalo.
Dodam, ze moj angielski nie jest cienki, ale za wiele znajomosc jezyka mi nie pomogla. Do wszystkiego trzeba miec szczescie.
Teraz pracuje w takiej jednej firmie i nie moge podzielic entuzjazmu, co do Anglikow pracujacych z nami. Polacy akurat sie nawet niezle trzymaja razem.31st styczeń 2012 o 8:02 pm #3814Mateusz Ramus
UczestnikJa mieszkam jeszcze w Polsce ale w lipcu też chcę do Anglii wyjechać a dokładnie do Barnsley. I też szukam tam pracy ale coś ciężko to idzie może ktoś mógłby pomóc w znalezieniu pracy ? 🙂 Mogę się podjąć każdej pracy 🙂
31st styczeń 2012 o 10:48 pm #3815Anna
UczestnikNapewno w Barnsley to do Asosa i do butelek przyjma.. ale niewiadomo jak dalej bedzie bo sytuacja teraz nie jest zbyt ciekawa z praca .. a Lucynko ja tez bez pracy tyle miesięcy a ludzie nie wierzą.. skoro ja podstawowy angielski to nawet interviu przez telefon nie miałam szans zdać. A znajomych nie mam żadnych wiec z mężem sami musieliśmy dać rade . A ludzie sie dziwią ze tyle bezrobotna skoro sie nie ma nikogo nikt nie pomoze maz do pracy ja bez komunikatywnego jezyka duzo nie zdziałam. Jeden drugiego wkreca ale w naszej okolicy nie ma tak jak pod Doncaster tam jest więcej miejsc pracy napewno .
31st styczeń 2012 o 11:11 pm #3816Mateusz Ramus
Uczestnika do tego ASOSA to przez agencję jakąś czy od razu do nich? No może z tymi butelkami jeszcze zobaczę 🙂
31st styczeń 2012 o 11:55 pm #3817Urszula
UczestnikW Barnsley jest jeszcze fabryka mebli-Symphony. Do niej rekrutowal Flame-teraz Solisburys Solution. Oni maja siedzibe w Wakefield, ale zatrudniaja tez do Nexta.
1st luty 2012 o 8:34 am #3819anibla
Uczestnika do nexta to jakie agencje jeszcze rekrutuja?
1st luty 2012 o 6:56 pm #3820Mateusz Ramus
UczestnikA wiecie może jak nazywa się ta fabryka butelek w Barnsley? 🙂
1st luty 2012 o 7:01 pm #3822Mateusz Ramus
Uczestnika jeszcze czy ktoś zna jaki jest rozkład jazdy autobusów lub pociągów z Scheffield do Barnsley?
1st luty 2012 o 8:39 pm #3824kryspin
UczestnikJa po dwóch tygodniach szukania mogłem iść w trzy różne miejsca pracy przez 3 różne agencje. W jednej pracy bełem 3 dni i mi sie nie spodobało, poszedłem zaraz potem do Asosa i tam postanowiłem na razie zostać, do 3 pracy już nie poszedłem. Nie mam za dużego doświadczenia w szukaniu pracy ale na pewno trzeba znac solidne podstawy angielskiego, przy szukaniu pracy trzeba troche pojeździć po agencjach i firmach po formularze i powinno to sie robić samochodem, trzeba troche podzwonić (za mnie podawał sie kolega który zna lepiej angielski) i trzeba mieć jakąś pomoc bo samemu to na 100%lipa. Wydaje mi sie też że agencje chetniej przyjmują świerzaka prosto z polski niz kogoś kto jest tu juz kilka lat i tuła sie z agencji do agencji i nie zaczepił sie nigdzie na stałe bo to w sumie źle o takim człowieku świadczy a nowemu dają szanse – to jest moje zdanie, może sie myle. Moi wszyscy znajomi po dwóch latach wszyscy mają kontrakty ale wszyscy cieżko pracują nie opuszczajac ani jednego dnia.
Zobaczymy jak bedzie ze mną:)1st luty 2012 o 8:46 pm #3825Anna
UczestnikNo to faktycznie ładnie ci się udało dobrze ze znajomi ci pomagają za mnie mąz niestety przez telefon nie mógł gadać jak się zna same podstawy i jeszcze poruszasz się bez auta tylko komunikacją jest ciężej załapałam się na cleaning w Tesco i mam nadzieję że tu zostane bo kontrakt dostałam ale po jakim czasie bez pracy byłam 1,5 roku teraz może byc tylko lepiej 🙂
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.