Enklawa – nowe polskie delikatesy
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Fora › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Hyde Park – Różne tematy › Enklawa – nowe polskie delikatesy
- Ten temat ma 41 odpowiedzi, 18 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 14 lat, 9 miesięcy temu przez
Doncaster.
-
AutorWpisy
-
16th maj 2011 o 8:10 am #3368
Monika
Uczestnikodkryłam wczoraj Enklawę – nowe polskie delikatesy przy Colonnades.. hmmm powiem szczerze, że jestem mile zaskoczona – w końcu duży sklep, czysto, polska obsługa, mozna płacić kartą i duży wybór krojonych wędlin i serów! no i można wjechać wózkiem nie bojąc sie, że utkniesz między półkami. Nie porównywałam cen i nie miałam czasu na zakupy więc chętnie przeczytam jakies opinie. Mam daleko wiec nie wiem czy warto tam chodzić 🙂
16th maj 2011 o 5:56 pm #3371darek
UczestnikEnklawa sklep na ktory zlozyla sie spora czesc czytelnikow tego forum :S nie powinien nazywac sie enklawa tylko wspolnota sklep pod zazadzaniem osoby ktora niejednego z nas przekrecila na przyslowiowe pomoge zalatwic dokumenty nin, konto w baku ,samozatrudnienie…itp gdzie po zaplaceniu ani dokumentow ani kasy a telefon do Pani J przestal dzialac ….. osobiscie jestem za tym aby powstawaly sklepy bedzie konkurencia towarow i cen gdzie ceny w tym akurat sklepie nie naleza do najnizszych widocznie Pani J brakuje jeszcze kasy moze nastepny bedzie hypermarket jeszcze tylko kilka rozliczen podatkow zamiast na konta ludzi trafi na jej konto………
16th maj 2011 o 7:01 pm #3372Monika
Uczestnikniesławna pani J to ma sklepik na Bentley – to już wszyscy wiedzą i mam nadzieję, że omijają te rejony :S tutaj podobno jakas miła babeczka z mężem anglikiem czy ciapatym…
16th maj 2011 o 8:31 pm #3373darek
Uczestnikskoro tak to sorry za nidoinformowanie niech sie ludziom wiedzie jak najlepiej ————oby nie sklepowi na bentley mam nadzieje ze klienci ktorzy go odwiedzaja to ci co przychodza po swoja kase 😛
reszta omija 🙂16th maj 2011 o 8:50 pm #3375magdalena
UczestnikMoze ktos robil juz zakupy w tym sklepie??? I jakie wrazenie??? I przedewszystkim ceny???
17th maj 2011 o 4:37 am #3377Katarzyna Jedrys
UczestnikOstatnio robilam zakupy w Enklawie 🙂 Jestem mile zaskoczona. Pani bardzooo mila, a Pan, ktory kasuje tez jest bardzo sympatyczny. Ceny- normalne, tyle fajnie, ze wedliny sa krojone. Weglug mnie maja jeszcze za malo asortymentu,ale miejmy nadzieje, ze sklep sie rozwinie, bo zapowiada sie bardzo korzystnie!!! Polecam :cheer:
17th maj 2011 o 9:44 pm #3378Natalia
UczestnikJa dzis rowniez zrobilam male zakupy w tym sklepie. Widzac z daleka sklep myslalam ze bedzie bardzo duzy wybor ale niestety jeszcze maja malo towaru. Nie zmienia to jednak faktu ze obsluga sympatyczna i maja kilka produktow ktorych nie ma w zadnym innym polskim sklepie. Jak bede w okolicach to zawsze tam wejde na zakupy.
19th maj 2011 o 8:30 pm #3398Monika
UczestnikHej,
mam pytanie a czy maja tam kosmetyki polskie? przydalby sie wkoncu jakis sklep z kosmetykami w doncaster 🙂 Albo czy moze ktos wie gdzie mozna kupic polskie kosmetyki?19th maj 2011 o 10:47 pm #3401Natalia
UczestnikJak bylam ostatnio to nie widzialam nic z kosmetykow. Tylko same spozywcze produkty. Co do sklepow z polskimi kosmetykami to nigdzie nie widzialam. Zreszta ja sie za polskimi nie rozgladalam bo uzywam tych angielskich.
19th maj 2011 o 11:03 pm #3402Monika
Uczestnikja sie w końcu do tej Enklawy wybralam i tak:
pozytywnie: znalazlam tam wszystko, co potrzebowałam (nawet zapisalam się na świeże ogórki z Polski!), zostalam obsłuzona szybko i z usmiechem, i po polsku (ten Pan faktycznie sympatyczny i zabawnie stara sie mówic po polsku :laugh: ), niektore ceny są wyższe niż w innych sklepach ale inne niższe więc w sumie się wyrównuje a przynajmniej wszystko w jednym miejscu. Wędliny krojone super, duzy wybór i podobo 2 razy w tygodniu mają świeze dostawy… No i wjechalam swobodnie z wózkiem, moglam jeżdzic między pólkami nie bojąc się, że strącę cokolwiek. Nawet bylo miejsce, żeby ze znajomymi pogadać w środku. I nareszcie można płacic kartą!
a teraz krytycznie – lada jest koszmarnie wysoka, ledwo mi się udało wstawić na nią koszyk, jeszcze mało mają produktów dla małych dzieci, nie mają polskich gazet i alkoholu ale pani mnie zapewniala, że niebawem wszystko będzie.
więc jeśli tak będzie nadal wyglądał ten sklep, to ja z przyjemnościa będę w nim robić zakupy!20th maj 2011 o 9:31 am #3403Urszula
UczestnikJa polskie kosmetyki zamawiam przez internet. Czasem jakas Ziaje mozna dorwac w Poundstrecherze.
Polecam internetowy https://www.twojekosmetyki.co.uk/catalog/index.php i http://www.m-shop.eu/
A polskie wedliny, krojone lub nie mozna tez kupic na Beckett Road w polskim sklepie. Tez maja dostawy dwa razy w tygodniu. Sklepik dosc maly, ale to dopiero ich poczatki.20th maj 2011 o 9:48 am #3406Monika
Uczestnikpolskie kosmetyki to faktycznie przez net chyba najlepiej – dzięki za link 🙂 a jesli chodzi o sklep z wędlinami, to ja już chyba mam dość tych małych polskich „norek”, gdzie nikt inny nie chce kupować a człowiek czuje się jak sardynka. W końcu jest tu nas tyle, że może warto się zaprezentować od najlepszej strony a nie zaściankowo, gdzieś w ukryciu i takie polskie oazy tworzyć. Nie żebym miała coś przeciwko małym sklepom, ale jakoś juz mam ich dość 😉 ale powodzenia każdemu życzę!
20th maj 2011 o 7:32 pm #3407Monika
UczestnikDzieki za info! Ta stronka z kosmetykami wyglada imponujaco! szeroki wybor i sa kosmetyki ktore potrzebuje! Dzieki! pozdrawiam
29th maj 2011 o 6:07 pm #3411Piotr Orzechowski
UczestnikByłem w tym sklepie w sobotę pierwszy raz i muszę przyznać ze ceny niektórych produktów nieco za wysokie to jestem pozytywnie zaskoczony. Wreszcie przestrzen gdzie można spokjnie zrobić zakupy, a nie nerwowo i w pośpiechu przepychać się między regałami.
Poza tym dostałem jakąś ulotkę z ktorą następne zakupy będą z 20% zniżką , tak więc napewno tam wrócę:)13th lipiec 2011 o 8:02 am #3531Urszula
UczestnikTrafilam w koncu i ja do tego sklepu. Poza przestrzenia miedzy polkami nie widze powodow do jakichs specjalnych zachwytow. Wole pojsc do ciasnego sklepiku na Beckett Road. Wyglada schludniej i na pewno wlascicielami sa Polacy, a rodakom chetniej daje zarobic 😉
Wiele produktow z Enklawy wyglada, jak by bardzo dlugo zalegaly w jakims magazynie. Jest troche rzeczy, ktoreych nie zauwazylam w innych sklepach, wiec chetnie sie w nie zaopatrzylam. Jednak spotkala mnie niemila niespodzianka, w postaci przeterminowanych produktow. -
AutorWpisy
- Temat ‘Enklawa – nowe polskie delikatesy’ jest zamknięty na nowe odpowiedzi.