Witam wszystkich!!!

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 30 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Urszula
    Uczestnik

Ostatnio na http://www.directgov.co.uk widzialam kilka ogloszen z praca w magazaynach i chyba fabrykach. Ale tez uwazam, ze lepiej, zebys zaczekala az maz znajdzie prace i sie tutaj troche urzadzi.
    W poszukiwaniach tez na pewno wazna sprawa jest po prosty szczescie. Ja po urodzeniu dziecka postanowilam troche poczekac z robota, a kiedy zaczelam jej szukac, zajelo mi to dokladnie 9 miesiecy.
    A panstwo doklada na pzredszkole, lub opiekunke do 80% i to w zaleznosci od zarobkow obojga rodzicow.

Doncaster
    Klucznik

[b]jagoruda napisał:[/b]
    [quote]Jest to miejsce gdzie mozna zrobic rozne kursy za darmo, co jakis czas sa inne w ofercie, ale trzeba byc bezrobotnym, to podstawa.[/quote]
    Trzeba też mieszkać na obszarze [url=http://doncasterndc.com/our-areas]Doncaster NDC[/url] żeby zakwalifikować się na grant/kurs.

Urszula
    Uczestnik

Moj brat robil u nich kurs na wozki widlowe za darmo, ale dlatego, ze mieszka pod odpowiednim kodem pocztowym-DN1.

Emilia
    Uczestnik

A jak to jest z licencją pracownika ochrony albo dokumentami strażackimi w Anglii? Czy w Doncaster ma szansę dostać się na szybki kurs pracownika ochrony? A może uznają licencję z Polski? Bo ofert ja na razie nie widzę jeśli chodzi o pracę.Chyba że źle szukam. Wiecie co, straszna jest ta rzeczywistość tutaj :woohoo:

Urszula
    Uczestnik

Na directgovie ostatnio widzialam tez jakies ogloszenia 'ochroniarskie’.
    A co do strazy, to moze najlepiej byloby sie dowiedziec u nich osobiscie.
    Znajomy znajomego pracuje w jako bramkarz w pubach, ale tyle wiem, ze musial tutaj przechodzic jakies kursy i testy.

Manager
    Uczestnik

Od zeszlego roku juz nie ma takiej mozliwosci jesli chodzi o zamieszkanie na danym terenie. Teraz jest tylko dla osob pozostajacych bez pracy.

Emilia
    Uczestnik

A pracy jak nie było tak i nie ma ,problem to ta bariera językowa, ale słyszeliśmy że jednak jakiś czas temu potrzebowali trochę osób do magazynów i wcale nie trzeba było dobrze znać angielskiego.Czyżby nie ma pracy dla Polaków?

Emilia
    Uczestnik

SŁUCHAJCIE!!!!
    Czy to możliwe, że jest taka agencja, która zaprasza na rozmowę i właścicielka przyjeżdża po pracownika i jedzie do pracy załatwia mu mieszkanie i o nic nie musi się martwić jak jest pogoda to na pole a jak nie to w szklarniach znalazłam to na mojawyspa.uk. Trochę się przeraziłam. Podpowiedzcie czy to nie jakiś obóz pracy?

Emilia
    Uczestnik

A nie wiecie czy do tesco nie potrzebują kogoś albo do next czy inne podobne?

Urszula
    Uczestnik

Znam sporo osob, ktore wujechaly do pracy tutaj pzrez agencje z Polski.
    Moj ojciec jest jedns z nich. Juz nie pamietam nazwy, ale mieli glowna siedzibe w Krakowie. Co prawda moj ojciec jest kierowca autobusu, ale poznalam ludzi, ktorzy przyjechali do pracy w salatkach-przez ta sama agencje. Mieli zalatwiony dom, bilet dostarczony do domu.
    Te salatki, to zadna rewelacyjna praca, ale mozna w miedzyczasie rozejzrec sie za czyms innym i szukac tez jakiegos lokum na wlasna reke.

naomi25
    Uczestnik

witajcie jestem mama i szukam pracy na poczatek chcialabym dwa dni badz part time. i tym sposobem znalazlam ten temat.
    Lucyno piszesz,ze az 9 miesiecy zajelo Ci szukanie pracy, faktycznie dosc dlugo, co bylo najwiekszym problemem. czas pracy, niania, czy moze wybralas przedszkole.
    Moja mala chodzi do przedszkola ale narazie 1 dzien w tygodniu, bo dopiero od stycznia 2013 nalezy sie jej te 15h.
    Wczesniej bardzo szybko udawalo mi sie znalesc, pracowalam w fabryce chipsow przez pol roku, pozniej byl zastoj i poszlam praktycznie w dniu rejestracji odrazu do nowej pracy.

Megan
    Uczestnik

agencja travail szuka do sprzatania ludzi na part time jesli kogos to interesuje x

naomi25
    Uczestnik

Dziekuje bardzo, ja dzis caly dzien na komp, bo w doncaster jest od niedawna, wiec nie znam ani doncaster ani agencji tutaj;)

Urszula
    Uczestnik

Ja akurat nie mam problemu z opieka nad maluchem, bo mam swoja mame, ktora sie moze nim w kazdej chwili zajac. Moze bym i szybciej znalazla prace, gdybym skupila sie na agencjach i magazynach i fabrykach, a ja mialam nadzieje na jakas inna prace. Jednak, jak sie nie urodzilo w UK, to bez znajomosci moze byc ciezko.
    Ostatnio znow szukalam pracy i owszem, agencje dawaly mi prace to przy ziemniakach, to w jakims magazynie, gdzie za min wage trzeba sie nadzwigac i przepychac z nadgorliwymi naszymi sasiadami zza wschodniej granicy.
    Teraz pracuje w Sainsburym. Chyba im brakowalo kogos z mniejszosci, wiec mnie przyjeli, bo 'obce’ twrze w tym sklepie mozna na palcach jednej reki policzyc i to sa tacy, ktorzy, sadzac po akcencie, juz sie w UK urodzili.

kris dukan
    Uczestnik

Duzo pracy jest dla budowlanicow na http://www.ukbuildersonline.co.uk duzo zlecen z londynu i tez sa z calej angli
    🙂

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 30 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.