Witam wszystkich!!!
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Fora › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Praca › Witam wszystkich!!!
- Ten temat ma 29 odpowiedzi, 9 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat, 8 miesięcy temu przez
kris dukan.
-
AutorWpisy
-
8th kwiecień 2011 o 6:49 am #3276
Urszula
UczestnikOstatnio na http://www.directgov.co.uk widzialam kilka ogloszen z praca w magazaynach i chyba fabrykach. Ale tez uwazam, ze lepiej, zebys zaczekala az maz znajdzie prace i sie tutaj troche urzadzi.
W poszukiwaniach tez na pewno wazna sprawa jest po prosty szczescie. Ja po urodzeniu dziecka postanowilam troche poczekac z robota, a kiedy zaczelam jej szukac, zajelo mi to dokladnie 9 miesiecy.
A panstwo doklada na pzredszkole, lub opiekunke do 80% i to w zaleznosci od zarobkow obojga rodzicow.8th kwiecień 2011 o 6:55 am #3277Doncaster
Klucznik[b]jagoruda napisał:[/b]
[quote]Jest to miejsce gdzie mozna zrobic rozne kursy za darmo, co jakis czas sa inne w ofercie, ale trzeba byc bezrobotnym, to podstawa.[/quote]
Trzeba też mieszkać na obszarze [url=http://doncasterndc.com/our-areas]Doncaster NDC[/url] żeby zakwalifikować się na grant/kurs.8th kwiecień 2011 o 6:59 am #3278Urszula
UczestnikMoj brat robil u nich kurs na wozki widlowe za darmo, ale dlatego, ze mieszka pod odpowiednim kodem pocztowym-DN1.
8th kwiecień 2011 o 5:20 pm #3279Emilia
UczestnikA jak to jest z licencją pracownika ochrony albo dokumentami strażackimi w Anglii? Czy w Doncaster ma szansę dostać się na szybki kurs pracownika ochrony? A może uznają licencję z Polski? Bo ofert ja na razie nie widzę jeśli chodzi o pracę.Chyba że źle szukam. Wiecie co, straszna jest ta rzeczywistość tutaj :woohoo:
9th kwiecień 2011 o 9:02 am #3280Urszula
UczestnikNa directgovie ostatnio widzialam tez jakies ogloszenia 'ochroniarskie’.
A co do strazy, to moze najlepiej byloby sie dowiedziec u nich osobiscie.
Znajomy znajomego pracuje w jako bramkarz w pubach, ale tyle wiem, ze musial tutaj przechodzic jakies kursy i testy.10th kwiecień 2011 o 9:21 pm #3281Manager
UczestnikOd zeszlego roku juz nie ma takiej mozliwosci jesli chodzi o zamieszkanie na danym terenie. Teraz jest tylko dla osob pozostajacych bez pracy.
10th kwiecień 2011 o 10:41 pm #3282Emilia
UczestnikA pracy jak nie było tak i nie ma ,problem to ta bariera językowa, ale słyszeliśmy że jednak jakiś czas temu potrzebowali trochę osób do magazynów i wcale nie trzeba było dobrze znać angielskiego.Czyżby nie ma pracy dla Polaków?
10th kwiecień 2011 o 11:18 pm #3283Emilia
UczestnikSŁUCHAJCIE!!!!
Czy to możliwe, że jest taka agencja, która zaprasza na rozmowę i właścicielka przyjeżdża po pracownika i jedzie do pracy załatwia mu mieszkanie i o nic nie musi się martwić jak jest pogoda to na pole a jak nie to w szklarniach znalazłam to na mojawyspa.uk. Trochę się przeraziłam. Podpowiedzcie czy to nie jakiś obóz pracy?10th kwiecień 2011 o 11:40 pm #3284Emilia
UczestnikA nie wiecie czy do tesco nie potrzebują kogoś albo do next czy inne podobne?
11th kwiecień 2011 o 6:36 am #3285Urszula
UczestnikZnam sporo osob, ktore wujechaly do pracy tutaj pzrez agencje z Polski.
Moj ojciec jest jedns z nich. Juz nie pamietam nazwy, ale mieli glowna siedzibe w Krakowie. Co prawda moj ojciec jest kierowca autobusu, ale poznalam ludzi, ktorzy przyjechali do pracy w salatkach-przez ta sama agencje. Mieli zalatwiony dom, bilet dostarczony do domu.
Te salatki, to zadna rewelacyjna praca, ale mozna w miedzyczasie rozejzrec sie za czyms innym i szukac tez jakiegos lokum na wlasna reke.28th październik 2012 o 5:05 pm #4836naomi25
Uczestnikwitajcie jestem mama i szukam pracy na poczatek chcialabym dwa dni badz part time. i tym sposobem znalazlam ten temat.
Lucyno piszesz,ze az 9 miesiecy zajelo Ci szukanie pracy, faktycznie dosc dlugo, co bylo najwiekszym problemem. czas pracy, niania, czy moze wybralas przedszkole.
Moja mala chodzi do przedszkola ale narazie 1 dzien w tygodniu, bo dopiero od stycznia 2013 nalezy sie jej te 15h.
Wczesniej bardzo szybko udawalo mi sie znalesc, pracowalam w fabryce chipsow przez pol roku, pozniej byl zastoj i poszlam praktycznie w dniu rejestracji odrazu do nowej pracy.28th październik 2012 o 8:45 pm #4837Megan
Uczestnikagencja travail szuka do sprzatania ludzi na part time jesli kogos to interesuje x
28th październik 2012 o 11:21 pm #4841naomi25
UczestnikDziekuje bardzo, ja dzis caly dzien na komp, bo w doncaster jest od niedawna, wiec nie znam ani doncaster ani agencji tutaj;)
29th październik 2012 o 1:33 pm #4844Urszula
UczestnikJa akurat nie mam problemu z opieka nad maluchem, bo mam swoja mame, ktora sie moze nim w kazdej chwili zajac. Moze bym i szybciej znalazla prace, gdybym skupila sie na agencjach i magazynach i fabrykach, a ja mialam nadzieje na jakas inna prace. Jednak, jak sie nie urodzilo w UK, to bez znajomosci moze byc ciezko.
Ostatnio znow szukalam pracy i owszem, agencje dawaly mi prace to przy ziemniakach, to w jakims magazynie, gdzie za min wage trzeba sie nadzwigac i przepychac z nadgorliwymi naszymi sasiadami zza wschodniej granicy.
Teraz pracuje w Sainsburym. Chyba im brakowalo kogos z mniejszosci, wiec mnie przyjeli, bo 'obce’ twrze w tym sklepie mozna na palcach jednej reki policzyc i to sa tacy, ktorzy, sadzac po akcencie, juz sie w UK urodzili.25th listopad 2012 o 11:58 pm #4999kris dukan
UczestnikDuzo pracy jest dla budowlanicow na http://www.ukbuildersonline.co.uk duzo zlecen z londynu i tez sa z calej angli
🙂 -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.