Witam wszystkich!!!

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 30 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Emilia
    Uczestnik

Witam jestem nowa na tym forum ale mimo wszystko mam pytanie. Oczywiście chodzi o pracę w Doncaster dla mężczyzny w wieku 33 lat.Jest już trzeci tydzień i mimo rejestracji w agencjach nie ma odpowiedzi, czy moglibyście mi pomóc? :laugh:

Paula
    Uczestnik

Może niech spróbuje w Taskmasterze? Z tej agencji biorą do Polypipe w Edlington, raczej bardziej potrzebują mężczyzn niż kobiet. W Majorze (również agencja) szukają kierowców z prawkiem na samochody ciężarowe. Jak najszybciej. W Meridianie robią nabór do Nexta w South Elmsall. W PMP szukają ludzi do pracy przy taśmie produkcyjnej w Gunstones Bakery, ale tego szczerze nie polecam. To tyle z opcji, które mi przychodzą do głowy. Niestety tylko agencje. A i jeszcze jedno: jeśli macie transport to w Meridianie w Wakefield szukają ludzi na voice picking do Asda DC gdzieś w tamtym rejonie, ale to dosyć daleko od Doncaster.

Emilia
    Uczestnik

Dzięki śliczne trochę mu ciężko bez samochodu ale może jakoś poradzi.A dziś się jeszcze czegos dowie np. Meridian albo w tym innym?

Paula
    Uczestnik

W biurze Taskmastera powinien ktoś być do około godziny 18. Mogę podać nr kontaktowy, ale na 99% przy kontakcie telefonicznym zostanie spławiony… W tej agencji pracują sami Anglicy, którzy, niestety, są strasznie niesłowni. Warto jednak spróbować.
    Co do Meridiana w Doncaster to rejestrowałam się wczoraj i numer jaki mi podano jako kontaktowy to 01302738427. Pracują tam Polki, jedna z nich ma na imię Gosia.
    Jeśli nie posiadacie samochodu to niestety nic nie wyjdzie z meridianem w Wakefield. Proponują zmianę rotacyjną od godziny 6 rano, a o tej porze nie ma żadnego dojazdu z Doncaster. No chyba że taxi…
    Na Donnym wisiało jeszcze niedawno ogłoszenie o pracy przy zbiorze szparagów gdzieś pod Doncaster. Tam też można zadzwonić i zapytać czy jeszcze kogoś szukają.

Emilia
    Uczestnik

Dziękuję ci serdecznie bo nie powiedziałam najwazniejszego mąż nie zna angielskiego na tyle dobrze by móc swobodnie rozmawiać.

Paula
    Uczestnik

W Taskmasterze jest Richard, który ma jakieś tam polskie korzenie i potrafi się dogadać łamanym polskim. Kilka tygodni temu poznałam dziewczynę, którą zatrudnili pomimo ze nie mówiła po angielsku W OGÓLE. Po prostu poszła z koleżanką, która znała angielski i kazano im się razem trzymać w pracy.
    W PMP są Polacy, ale naprawdę bardzo bardzo odradzam. No chyba że w akcie krańcowej desperacji.
    Na tych szparagach to też podobno Polacy.
    Życzę powodzenia w szukaniu pracy.

Urszula
    Uczestnik

ZRichardem da sie dogadac po polsku,a w Polipipe pracuje mnostwo Polakow, ktorzy slabo mowia po angielsku.
    Do Wakefield zawsze mozna dojechac pociagiem. To niecale 20 min i jest sie w centrum.

Emilia
    Uczestnik

ok jeśli nasuną się jakieś pytania to dam znać. A powiedzcie mi jakie szanse miałabym gdybym przyleciała teraz do doncaster do męża ,jak to jest z pracą dla kobiet. Mam troje dzieci i o nie też sie martwię jak by sobie poradzili( 8,5, 7, 3)ewentualnie w szkole, przedszkolu.Jeśli tak długo mąż szuka to może nie warto?Chociaż u mnie trochę lepiej z angielskim.

Paula
    Uczestnik

Zdecydowanie lepiej żebyś poczekała zanim mąż znajdzie pracę.
    Osobiście uważam, że wcale nie szuka jej aż tak długo. Teraz w warehousach jest baaardzo cicho i ciężko coś znaleźć. Wydaje mi się, że w czerwcu praca będzie już praktycznie wszędzie. Wtedy właśnie, w okresie wakacyjnym, przyjeżdża najwięcej ludzi z Polski.
    Jeśli chodzi o pracę to tutaj nie ma tak wyraźnego rozgraniczenia na „pracę dla mężczyzn” i „pracę dla kobiet. W warehousach zapierdzielają wszyscy po równo, równouprawnienie hehe. Sama pracowałam w Polypipe przy obsłudze maszyn mając 19 lat.
    Nie wiem jak wygląda sytuacja przy przyjeździe z dziećmi, nie spieszy mi się do własnych i jeszcze się nie interesowałam. Wiem tylko, że państwo płaci 80% za przedszkole/ żłobek jeśli oboje rodzice pracują. Tylko to pamiętam jako ciekawostkę, bo mnie zszokowało.
    Co do tego czy dzieciaki poradzą sobie z nowym językiem itd to nie należy się martwić w ogóle. W tak młodym wieku chłoną wiedzę jak gąbka, więc język przyjdzie właściwie sam.

Emilia
    Uczestnik

Dziękuje za te podpowiedzi bo myślę że wiesz co mówisz a ja trzymam kciuki by mu się udało bo w Polsce jest kiepsko z robotą wszędzie tylko znajomości się liczą nic więcej

Paula
    Uczestnik

Niestety wiemy jak jest w Polsce i część z nas chyba właśnie dlatego jest tutaj…
    Z swojej strony mogę jeszcze dodać, że wybierając się do UK nie można nastawiać się na „kokosy”. Nie jest źle, ale nie jest to też kraj mlekiem i miodem płynący. Nie chcę wcale zniechęcać. Niektórzy moi znajomi mieli bardzo wygórowane oczekiwania no i skończyło się na tym, że rozżaleni wrócili do Polski.
    W każdym bądź razie życzę powodzenia. Sama też aktualnie jestem na etapie szukania pracy, więc mam nadzieję, że mogę liczyć również na Twoje telepatyczne wsparcie 😉
    Pozdrawiam serdecznie

Emilia
    Uczestnik

oczywiście że tak gdybym mogła pomóc na odległość byłoby super.Ktoś szuka niani do dziecka ale dwa razy w tygodniu nie pasuje pewnie tobie? A jak coś znajdę to napewno napiszę.Śledzę non stop ogłoszenia. :cheer:

Piotr
    Uczestnik

cyt: W biurze Taskmastera powinien ktoś być do około godziny 18. Mogę podać nr kontaktowy, ale na 99% przy kontakcie telefonicznym zostanie spławiony… W tej agencji pracują sami Anglicy, którzy, niestety, są strasznie niesłowni. Warto jednak spróbować.
    wszystko fajnie ,sle nie ma slownych anglikow wierzcie mi 🙁

Emilia
    Uczestnik

A co wiecie na temat Ways2Work to jakas agencja? i czy to prawda ze robia szkolenia rozne?
    podpowiedzcie coś.

Manager
    Uczestnik

Jest to miejsce gdzie mozna zrobic rozne kursy za darmo, co jakis czas sa inne w ofercie, ale trzeba byc bezrobotnym, to podstawa.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 30 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.