Praca magazyn – w okolicy Doncaster – szukasz? wejdz!
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Forums › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Praca › Praca magazyn – w okolicy Doncaster – szukasz? wejdz!
- This topic has 30 replies, 11 voices, and was last updated 9 years, 4 months ago by ona0410.
-
AuthorPosts
-
5th kwiecień 2013 at 7:12 pm #5615Adrian StecParticipant
Witam jesli ktos szuka pracy w magazynie w okolicy Doncaster i posiada swoj wlasny transport (auto), ale niestety zbyt slabo zna angielski by cokolwiek znalezc, to zachecam do kontaktu ze mna, sprawa wyglada tak ze pracy jest i to sporo, tylko trzeba miec auto(zeby dojechac bo zwykle do pracy odl od doncaster to 15-20mil), a ja niestety niedawno przyjechalem do UK i jeszcze auta nie posiadam, ale za to znam angielski na takim poziomie by sie dogadac, tylko potrzeba transportu bo inaczej nici z roboty w obecnej chwili 🙂
Jesli [b]ktos posiada samochod[/b] i tez szuka pracy w magazynie prosze pisac na meil: [b]adrian018@interia.pl[/b] lub dzwonic nr: 07867246966
PS. niech sie kontaktuja [b]TYLKO[/b] osoby posiadajace [b]samochod[/b], inne osoby traca czas i dzwoniac – pieniadze, bo bez auta sam pracy znalezc nie moge, a szukam juz ponad 2tygodnie, niestety martwy sezon w bliskiej okolicy jeszcze trwa i brak wakatow;/
11th kwiecień 2013 at 5:47 pm #5642Aleksandra PelszynskaParticipantA dlaczego tylko osoby z autem? Przecież jakbyś znalazł 3 osoby bez auta to śmiało można brać taxi, koszty podzielone na 4 nie będą już takie wysokie. Ja dojeżdżam do pracy około 20 mil za Doncaster, za taxi płacę 13f, na 4 osoby wychodzi 3,25 za strone (taniej niż autobus, bo w sumie muszę jechać trzema, nie ma bezpośredniego dojazdu), w drugą stronę mój mąż przyjeżdża, nie jeździmy tak zawsze, na innych zmianach są osoby z Doncaster i często się zdarza, że zmiany się pokrywają i wtedy jeździmy razem. Jak już się gdzieś zaczepisz zawsze można popytać ludzi i jakiś transport się znajdzie, potrzebne tylko chęci. Początki nigdy nie są łatwe, a troche to przykre że chcesz pomóc tylko osobom z autem, bo są ludzie bez auta którzy mogliby pomóc ci z pracą i załatwić transport, dać namiary na kogo trzeba..
Reasumując: z pracą i transportem mogłabym ci pomóc, ale nie pomogę bo nie mam własnego auta, pozdrawiam i powodzenia życzę.
11th kwiecień 2013 at 8:24 pm #5643Darek kkkkkkParticipantOgłoszenie jest trochę źle napisane i zbyt samolubnie ponieważ rozmawiałem z tym chłopakiem. Ogłosznie powinno brzemieć:” Szukam transportu do asos” bo o tą firme chodzi.
A teraz moje pytanie mi możesz pomoc z pracą, chętnie skorzystam ponieważ szukam pracy. Jestem bezrobotny od 2 tygodni.
11th kwiecień 2013 at 9:37 pm #5645Aleksandra PelszynskaParticipantNo właśnie trochę to samolubne, jak się chce od kogoś pomocy to najpierw trzeba dać coś z siebie. A tak się składa, że jeżdże właśnie do Asosa I można by się dogadać, bo wiem jak trudno tam z dojazdem bez auta.
Daro to może powiedz coś więcej, jakiej pracy szukasz, w jakich agencjach już byłeś, jak twój angielski I czy masz własne auto 😆 .11th kwiecień 2013 at 10:46 pm #5647Darek kkkkkkParticipantangel zostawiłem ci wiadomosć na priv
11th kwiecień 2013 at 11:42 pm #5650Adrian StecParticipantwidzisz angel,o tym z taxi to ja nawet nie pomyślałem, jestem w Anglii dopiero miesiąc, od pierwszego tygodnia przyjazdu szukam pracy, chodziłem po agencjach, dzwoniłem do nich też, cały czas mówią że pracy na miejscu nie ma, że trzeba dojeżdżać itp, wiele razy jak szukałem pracy na własną rękę dzwonić na numery ogłoszeń z neta słyszałem tylko no drive-no job i taka gadka.. I właśnie dlatego postanowiłem poszukać kogoś kto też szuka pracy, tyle że ma swój własny transport, bo wtedy jest łatwiej się dogadać jak idziecie np we 2 czy w 3 i mówicie że będziecie razem jeździć. masz rację może trochę źle się wyraziłem w tym ogłoszeniu pisząc o osobach z autem, ale sprawa wygląda tak że jak zgłasza się ktoś z autem to się ugadujemy i ja obdzwaniam po ogłoszeniach i potem razem idziemy na spotkanie i załatwiamy sobie razem pracę. Mimo że napisałem tylko o własnym aucie to dzwoniły do mnie osoby które też szukają pracy i są w tej samej sytuacji co ja i jakoś nikomu nie kazałem spadać jeśli nie ma auta, tylko starałem się pomoc mówiąc gdzie jest nabór itp, więc Daro, proszę Cię nie mów tutaj że działam samolubnie i szukam tylko transportu, bo prawda jest taka że tak szukam osoby najlepiej z autem, ale nie po to by mnie ta osób woziła tu i tam, tylko po to by nam było łatwiej znaleźć pracę..
Angel, sama wiesz że bez transportu jest lekka lipa, ale w sumie w 3-4 osoby to fakt nawet auta nie trzeba mieć, ale wiadome że jak jedna z tych osób ma auto to zawsze jest łatwiej, bo czasem każą Ci przyjechać na inna zmianę niż innym z twojej paczki i wtedy praktycznie pracujesz tylko po to by opłacić taryfę, więc czasem się to może nie opłacić, ale racja ważne są kontakty, im więcej tym lepiej.. Przykro mi że zostałem odebrany jako taki samolub, ja po prostu chce tylko, a może aż znaleźć jakąś pracę i przy okazji pomoc też komus coś wykombinować, bo z tego co ludzie dzwonili to widzę że niektóry są w gorszych sytuacjach niż ja eh, ale niestety nastały takie czasy w Anglii gdzie nawet do magazynu trzeba znać język komunikatywnie bo jak nie zrobisz jakiegoś durnego testu to Ci każą 'wyjść’, a prawda jest taka że większość osób co szukają pracy na początek to nie umieją jeszcze dobrze angielskiego, albo wogóle nie mówią po angielsku i wtedy to dodatkomy problem, nie mówię o sobie, tylko o osobach co dzwoniły i szukają pracy bez znajomości podstaw angielskiego, trochę się rozpisałem, ale tak już mam, więc wybaczcię:)
P.s ktoś wie co się w ABP dzieje że ostatnimi czasami nie idzie się tam do nikogo dodzwonić?12th kwiecień 2013 at 1:49 am #5651Aleksandra PelszynskaParticipantNo troche to przykre, bo najpierw napisałeś, że pracy jest dużo tylko trzeba dojeżdżać, a potem, że osoby bez auta nie mają po co dzwonić bo stracą tylko czas. Czyli, że nie podzielisz się informacją gdzie ta praca jest, no chyba, że ktoś weźmie cię ze sobą do auta 👿
Adrian ale to niezupełnie tak działa, ludzie co mają samochody często mają też prace, utrzymanie auta w Anglii jest kosztowne. Przeważnie pracy szukają osoby bez auta i bez znajomości języka, reszta pracę jakąś tam ma, przynajmniej z tych ludzi co znam ja. A jak wiadomo w kupie siła 🙂 im więcej ludzi tym lepiej. Początki nie są lekkie i nieraz trzeba najpierw zainwestować, transport nie jest najważniejszy, dużo ludzi 2-3 razy jedzie do pracy taryfą, są też autobusy i pociągi, później na miejscu zawsze się znajdzie kogoś z samochodem, najważniejsze to się gdzieś wogóle dostać. Wiem, że ciężko dlatego prawko zaczęłam robić, ale zanim zrobie to trzeba sobie jakoś radzić.
Jak znasz angielski to pisz cv i poroznoś po firmach, próbuj w cooplands, albo w mc donalds, niedawno szukali kasjerów do Primarka, jak znasz język masz o wiele więcej możliwości.12th kwiecień 2013 at 5:04 pm #5664Adrian StecParticipantbez przesady, tak jak pisalem moze troche sie zle wyrazilem, bo kazdy czlowiek jest samolubny na swoj sposob, ale ja nie chce nikogo wykorzystywac, tylko wlasnie chce cos za cos, wiem ze nie ma nic za darmo.. 😉
wlasnie wiem, tyle ze zglosilo sie pare osob z autem tez co szukaja pracy, bo albo wylecieli nagle, albo po prostu maja kiepski angielski, a sama wiesz ze bez podstaw angielskiego to mozna jedynie liczyc tutaj na polakow, no bo jak Ci anglik pomoze skoro nie potrafisz mu jednego zdania poprawnie zlozyc, ale sa takie firmy jak abp itp. gdzie biora ludzi bez jezyka, bo polacy tam zarzadzaja.. 😉
im wiecej ludzi tym lepiej, dobrze piszesz, tyle ze jak pewnie dobrze wiesz jakie sa czasy, jacy sa niektorzy polacy itp, wiekszosc patrzy tylko na swoj zysk i robi innym kolo dupy, tylko po to by sobie pomoc, przykladem jest Pan daro ktory sie wyzej wypowiadal i chcial mnie pokazac ze zlej strony piszac ze ja szukam tylko transportu do asosa i ze wlasnie on potrzebuje pomocy w znalezieniu pracy, biedaczek, to jest idealny przyklad polaka samolubnego jesli juz o tym tutaj gadamy, bo on ze mna gadal moze dwa, trzy razy i akurat byl moment gdy go pytalem o transport do asosa, ale zeby od razu mnie tutaj oczerniac ze pisze tutaj tylko po to by kogos naciagnac na transport to juz lekka przesada, bo jak pisalem wiem ze nie ma nic za darmo i jesli ja na cos licze, to tez daje cos od siebie, nie zyje na tym swiecie 2dni zeby takich rzeczy nie wiedziec i mimo ze jestem tutaj w Anglii miesiac juz sie przekonalem na kilku osobach ze jednak to co mowia o polakach w Anglii to szczera prawda i rzadko mozna spotkac kogos z kim sie mozna dogadac i kogos kto Ci nie wywinie wala przy pierwszej lepszej okazji.. Powodzenia w zrobieniu prawka zycze 😉
Angielskiego nie znam znowu perfekt, ale w tak w skali od 1-10 to na 7/8, wiec na poczatek wolalbym jakas prace na magazynie czy cos w tym rodzaju, musze sie oswoic z jezykiem jeszcze, poduczyc troche i dopiero wtedy moge szukac pracy gdzie bede mogl sie komunikowac z innym w jezyku angielskim, bo poki co to jeszcze nie wszystko umiem i nie wszystko rozumiem, mysle ze wiesz co mam na mysli, nie ma co sie rzucac na gleboka wode i wyleciec po kilku dniach, a od czegos trzeba zaczac.. 😉
CV juz poroznosilem i tak wczesniej po kilku miejscach, ale jak to bywa – oddzwonia i wlasnie widac jak oddzwaniaja.. z szukaniem pracy nie mam problemu, bo w dzisiejszych czasach w internecie i w jobs centre mozna znalezc mase ogloszen, nawet te 20mil dalej, a jak sie juz znajdzie to jest taki problem ze trzeba wlasnie dzwonic i sie prosic, bo oni Ci powiedza ze oddzwonia, wezma numer i wgl, a czekasz i czekasz i tak nie dzwonia, a jak dzwonisz to Ci kaza za kilka dni oddzwonic i takie bledne kolo..
Dzieki temu ogloszeniu poznalem kilka osob co tez szukaja pracy, wiec mysle ze teraz bedzie latwiej nam w kilka osob znalezc dzieki komunikacji i temu ze sie wzajemnie informujemy co i jak, jedyne co trzeba to lapac ogloszenia i jezdzic/ chodzic/ dzwonic i sie dopytywac, bo nic innego nam nie pozostalo, a pracy na miejscu raczej predko nie bedzie, niestety latwo nie ma 😛
Dzieki za nowa wiedze, w sumie racja, pojezdzi sie taryfa jak sie auta nie ma, potem sie z kims w pracy dogada i potem jakos to juz bedzie, kasa bedzie to mozna myslec o wlasnym jakims aucie z mala pojemnoscia itp, a wtedy to juz nie powinno byc zadnych problemow z praca.. 😉12th kwiecień 2013 at 6:25 pm #5665Darek kkkkkkParticipantCo ty gosciu bredzisz sam tak napisałeś cytuje ” PS. niech sie kontaktuja TYLKO osoby posiadajace samochod, inne osoby traca czas i dzwoniac ” to jest twoja wypowiedz i tak kazdy to odebrał z tego forum ogłoszenie powinno brzmieć jak pisze każdy inny” szukam transportu do asos”. Wypraszam sobie żeby jakiś cycek młody mnie obrażał. Nie mów ze ja jestem samolub tylko sobie przeczytaj dokładnie co sam napisałeś. Moze i nie miałeś złych zamiarów ale każdy to tak odebrał. Poza tym w cos sobie grasz tutaj bo niby szukasz pracy a jak pewne osoby z którymi sie ugadałeś by po ciebie przyjechali to ich wychu….łeś i nie pojawiłeś sie. Szukasz pracy a przyszedłes na rozmowe bez odpowiednich papierów do asosa i Pani cie zawróciła w minute do wyjścia.
PS sam jestes biedaczek i w ogóle co tutaj szukasz nie zasmiecaj forum idiotycznymi ogłoszeniami
wcale nie napisałem ze chcesz kogos naciagac na transport masz cos niepoukładane pod kopułącytat z kolejnego postu Adrian018 „tylko wlasnie chce cos za cos, wiem ze nie ma nic za darmo.”
12th kwiecień 2013 at 7:41 pm #5666Adrian StecParticipantgościu i po co ta napina, jak pisałem że pisząc to ogłoszenie nie szukałem transportu do asosa, tylko szukałem kogoś kto ma auto i też szuka pracy, po to by razem szukać, taki miało cel to ogłoszenie- znaleźć osobę z autem która też szuka pracy po to by razem działać, a transport do asosa wyszedł potem, po drodze, jak znalazłem tamto ogłoszenie to pozbierałem numery z ogłoszeń i dzwoniłem po osobach co pracują w asosie więc nie wiem co Ty chcesz. Sam zacząłeś tą nędzną wymianę zdań, pisząc wcześniej że szukam tylko transportu. O jakich osobach niby mówisz? Tylko z jednym polakiem się ugadalem, chciał kasę za paliwo, ok zadzwoniłem do niego godzinę przed tym jak miał przyjechać to miał wyłączony telefon i nie dał żadnego znaku, a ja też na niego czekałem i jakoś się niedoczekałem, więc nie wiem skąd Ty to wziąłeś bo tutaj nikogo nie wystawiłem jak do tej pory. I co że mnie zwróciła, nie miałem wyciągu z konta bankowego z adresem który chciała, to już inna sprawa, gdzie indziej zwykle listy z banków wystarczały do rejestracji..
P.s to forum jest od takich ogłoszeń jakbyś nie wiedział i każdy ma prawo założyć tutaj taki temat jaki tylko jest powiązany z poszukiwaniem pracy itd. Nie mam zamiaru się z Tobą przegadywac bo to do niczego nie prowadzi, a sam zobacz na swój poprzedni post jak on brzmi, bo właśnie w nim mi zarzuciłes że szukam transportu do asosa i że tylko o to mi chodzi, więc sam pomyśl zanim coś napiszesz, a nie napinki jakieś robisz zamiast spokojnie odpisać..
13th kwiecień 2013 at 1:47 pm #5677PcServiceDoncasterParticipantBlue Octopus Recruitment Ltd
Blue Octopus Team
Tel: 01943 461327
praca w magazynie w Rotherham.13th kwiecień 2013 at 7:41 pm #5682szopusParticipantCzy to jest numer do anglików ? ;>
14th kwiecień 2013 at 3:31 pm #5693PcServiceDoncasterParticipantRaczej tak jedna z najswiezszych ofert z
15th kwiecień 2013 at 2:57 pm #5703Adrian StecParticipant[quote=”Pawel Service” post=3090]Blue Octopus Recruitment Ltd
Blue Octopus Team
Tel: 01943 461327
praca w magazynie w Rotherham.[/quote]dzieki Pawel, przedzwonie tam zaraz i zobacze czy jeszcze aktualne, szopus jesli chodzi o agencje to nastaw sie na anglikow bardziej, bo malo polskich agencji jest w tych okolicach.. ;]
18th kwiecień 2013 at 9:52 pm #5712mikolaj nikolasParticipantJESLI CHCESZ TO ZAWSZE DZWONCIE POD INNY NUMER ALBO WYŚLIJ SMS ZE SZUKASZ PRACY TO ODZWONIĄ SAM PRACUJE 2 DNI SŁABO SZUKAM CZWEGOŚ INNEGO BO DAJĄ PRACE I USTAWIAJĄ ZAWSZE W SPAK NA PRZÓD I PRACA NA TELEFON NIE MA STAŁEJ PRACY JEDYNIE na telefon na paletajzingu po 2 lub 3 dni ale tez lipa z godzinami bo do 12.00 czekają na zamówienia a po 12.00 wiadomo do której robisz bo czasem robota jest do 14.00 od 7.00 start a agencje były dwie acorn i creative clreative połączył sie z acornem a telefon jak ma ktoś do kasi to można dodzwonic kasi numer po 16.00 lub sms wysłać 07917208957 teraz w zastępstie odbiera agnieszka od 16.00 a pani ania wraz zakołowani mają dużo pracy ale pod ten numer wyślijcie sms o prace a potem odzwoni ktoś do ciebie sam to zrobiłem i odzwonili bo mają narade albo rejestracje nowych
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.