Poczatki w Doncaster. POMOCY. Magazyny NEXT

Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl Fora Polskie forum – Polonia w Yorkshire Praca Poczatki w Doncaster. POMOCY. Magazyny NEXT

Wyświetlanie 12 wpisów - od 16 do 27 (z 27 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Edyta Walasik
    Uczestnik

http://www.flamejobs.pl/default.asp tu masz link do strony Flame w Polsce, najlepiej do nich zadzwonic i sie zapytac o prace w NEXT

Kamil
    Uczestnik

Dzięki:)
    na pewno zadzwonię.

Za dwa tygodnie mam rozmowę i załatwiam wyjazd na szparagi, pewnie będzie zap*** ale liczę że się zerwę i poszukam czegoś na własną rękę . Jeszcze nie wiem gdzie mnie wyślą :/ Ale wszystko niby przez urząd pracy więc legal za 5,80 🙂

Jak by koś był zainteresowany z Olsztyna to na priv 😉
    Wiem ze jeszcze szukają ludzi .

xarczix
    Uczestnik

1.Moim zdaniem to daruj sobie karierowanie w magazynach i cały ten region bo to ze pracy ( mówie tu o czymś godnym człowieka a nie chłopaczka na posyłki ) nie znajdziesz..
    2)do tego nie mysl o szkoleniu sobie tu jezyka angielskiego bo z angielskim mowa ludzi tu zamieszkujacych sporo sie rózni 😛 Taki region.
    3)O czym pamietać ? hmm o Polsce 😀 i nie dać sie tym półgłowkom.
    4)Nie bierz zadnych papierów bo anglicy sa tak zakochani w sobie ze tylko ich własne papiery sie liczą
    5) Wozki sobie zrobisz tu na miejscu…czesto za free.

Urszula
    Uczestnik

To chlopaka podbudowaliscie, nie ma co.
    To neiparwda, ze nie mozesz sie ubiegac o prace, chocizaby w Next’cie, bezposrednio, bez agencji. Tylko, jesli nie masz doswiadzczenie w pracy w Anglii, to moze byc ciezko.
    Ja teraz pracuje dla Springa- i pzryznam, to jedyna agencja, z ktora nie ma zadnych problemow.
    Teraz wiele agencji sie oglasza, zatrudniaja do magazynowi i fabryk. Wiec praca jest.
    Angielski mozesz podszlifowac w College chociazby. To prawda, ze tutejsza angielszczyzna niewiele ma wspolnego z kasiazkowa, ale wszedzie tak jest. Co region, co dzelnica, to ludzie mowia inaczej. I tak lepsze Doncaster, niz np. Glasgow. Kiedys opgladalam taki program o mlodzoezowych gangach stamtad. Do wypowiedzi niektorych byly napisy, tak fajnie gadali. A program byl na jakims angielskim kanale.

Doncaster
    Klucznik

Lucyna napisala:
    [quote]To chlopaka podbudowaliscie, nie ma co.
    To neiparwda, ze nie mozesz sie ubiegac o prace, chocizaby w Next’cie, bezposrednio, bez agencji. Tylko, jesli nie masz doswiadzczenie w pracy w Anglii, to moze byc ciezko.
    [/quote]

Ok, w teorii mozna wszystko. Ale w realu pracy tam nie dostaniesz jak przyjedziesz z Polski 🙂

Urszula
    Uczestnik

A czy ja napisalam inaczej?
    Poza tym nie tylko Next tu istnieje. Mozna znalezc prace w innym miejscu.

Co do pracy w ochronie z tym nie ma absolutnie żadnego problemu w UK pod warunkiem – najomości języka w stopniu komunikatywnym aby ukończyć kurs [5 dni] „Door Supervisor”.

Koszt kursu to około 150 – 200 funtów w zależności od miejsca
    Po zdaniu kursu trzeba zgłosić swe podanie do SIA
    http://www.sia.homeoffice.gov.uk/Pages/home.aspx

Wraz z podaniem trzeba posiadać świadectwo niekaralności polskie przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego na język angielski

Koszt licencji SIA wymaganej do pracy w ochronie to 250funtów [na trzy lata].

Kursy Door Supervisor organizowane sa w Doncasterskim College

Rafael
    Uczestnik

odnośnie pracy w ochronie:
    Jeśli złożysz CV do jakiejś normalnej (lista na stronie SIA) agencji ochrony – NIE BĘDZIESZ ponosił żadnych kosztów szkolenia. Agencja organizuje szkolenia i egzamin we własnym zakresie, występuje do SIA o przyznanie Ci licencji i co kilka lat wnioskuje o odnowienie jej.
    Papiery z PL jak najbardziej się przydadzą. Przy rozmowie rekrutacyjnej pokazałem swoje z PL (oczywiście przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego, m.in. dyplom uczelni, opinie o służbie, świadectwa pracy itd.), powiem tyle iż baardzo inaczej wtedy Cię potraktują.
    A co do samej pracy – szału nie ma, miesięcznie średnio 200-240 godzin, stawki od minimalnej do 7/h. (rejon Doncaster)
    Powodzenia w szukaniu DOBREJ agencji ochrony

Marek Wysocki
    Uczestnik

Witam. Chciałbym dowiedzieć się pewnej konkretnej informacji na temat magazynu Next-a w Doncaster. Chodzi mi o zarobki. Mam znajomego, który tam pracuje i opowiada o „nieziemskich zarobkach” jako zwykły magazynier na kontrakcie. Jak już kończy swoją przemowę wychodzi, że zarabia więcej niż mój angielski kierownik. Mógłby mi ktoś napisać DOKŁADNIE ile można zarobić w tym magazynie ? Chodzi mi o konkretną kwotę na umowie (miesięczną albo tygodniową) wliczając w to premię (z legend słyszałem o premiach za nocki, plus premie za weekendy … bla bla bla) albo może ile i za co są te premie. Jeśli jego historie są prawdziwe to jutro jadę tam koczować pod bramą.

skam84
    Uczestnik

Standardowa stawka dla Warehouse Operative w NEXT 7,61p/h brutto. Dodatek nocny 15%,dodatek weekendowy 20%.

Srednio pracuje sie 40hrs,czasami nadgodziny.. Ile mozna zarobic.. 1300-1600+ netto zalezy czy ile dostanie się bonusa…

Zreszta zobacz sobie http://careers.next.co.uk/distribution/distvacancies.aspx?p=all niektore ogloszenia maja podane stawkę.

Zalezy co dla kogo znaczy „nieziemskie zarobki” 😉

Dominik Grzesik
    Uczestnik

Ja zawsze powtarzam, nie mów o czyms o czym wogole nie masz pojecia. Co wy ludzie wciskacie takie kity chlopakowi, jakos ja bylem na dluzszej przerwie w Polsce przyjechalem do UK , powiedzmy ze jako „swiezy” i co? Dostalem sie bezposrednio do next, praca stala , teraz caly czas prowadza rekrutacje na careers.next.co.uk i przyjmuja normalnie ludzi z „ulicy”.
    Tylko musisz sie liczyc z tym , ze wyplaty bezp przez nexta sa miesieczne i moze sie okazac ze bedziesz ponad miesiac bez zadnego dochodu! Aha jeszcze cos, next daje kontrakt probny na 3 miesiace, jesli bedziesz wyrabial performance , chodzil do pracy to dostaniesz pernamenta. 25 % znizki na rzeczy z nexta, mozliwosc kupowania akcji nexta po 20% znizce, stawka 7,61 dniowka 9,13 nocka, do tego platny bonus w zaleznosci od wyrabianej normy. Minimum jakie trzeba wyrobic to 85%. A jeszcze jedno wymagany komunikatywny ang
    Dziekuje amen
    PS. Nie wciskajcie ludziom bullshitu , jezeli opieracie go jedynie na plotach 😉

Dominik Grzesik
    Uczestnik

Ja zawsze powtarzam, nie mów o czyms o czym wogole nie masz pojecia. Co wy ludzie wciskacie takie kity chlopakowi, jakos ja bylem na dluzszej przerwie w Polsce przyjechalem do UK , powiedzmy ze jako „swiezy” i co? Dostalem sie bezposrednio do next, praca stala , teraz caly czas prowadza rekrutacje na careers.next.co.uk i przyjmuja normalnie ludzi z „ulicy”.
    Tylko musisz sie liczyc z tym , ze wyplaty bezp przez nexta sa miesieczne i moze sie okazac ze bedziesz ponad miesiac bez zadnego dochodu! Aha jeszcze cos, next daje kontrakt probny na 3 miesiace, jesli bedziesz wyrabial performance , chodzil do pracy to dostaniesz pernamenta. 25 % znizki na rzeczy z nexta, mozliwosc kupowania akcji nexta po 20% znizce, stawka 7,61 dniowka 9,13 nocka, do tego platny bonus w zaleznosci od wyrabianej normy. Minimum jakie trzeba wyrobic to 85%. A jeszcze jedno wymagany komunikatywny ang
    A jesli chodzi o prace przez agencje (Mówimy o Soulsbury Solutions, wraz z SSmanami na czele) , to pozwólcie ,ze obale kolejny wasz bullshit dotyczacy pracy na 1 miesiac, ja rok temu zatrudnilem sie we wrzesniu i pracy bylo tyle do samego lutego, ze praktycznie Warehouse stawal sie drugim domem, pomijajac juz tygodniowki po 450 funtow i tak dalej , bo kogo to interesuje, prawda?
    BTW. Payslipy caly czas trzymam w archiwach i nie zawacham sie ich uzyc.
    Dziekuje amen
    PS. Nie wciskajcie ludziom bullshitu , jezeli opieracie go jedynie na plotach 😉
    @Poprosilbym o usuniecie pierwszego posta

Wyświetlanie 12 wpisów - od 16 do 27 (z 27 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.