Agencje DHL
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Fora › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Praca › Agencje DHL
- Ten temat ma 27 odpowiedzi, 11 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat, 8 miesięcy temu przez
Edyta Walasik.
-
AutorWpisy
-
6th marzec 2012 o 9:20 pm #3947
Izabela K
UczestnikWitam. Ja pisze z zapytaniem do użytkowników forum w sprawie pracy w DHL’u
Czy może ma ktoś jakieś informacje gdzie by szło się zarejestrować. Pilnie potrzebuję pracy i bardzo bym prosiła o jakieś namiary na agencje pracy która przyjmuje do Dhl
Z góry dziękuję.6th marzec 2012 o 11:30 pm #3949Joanna
Uczestnikna pewno blue arrow bierze do dhl bo pracowalam tam
7th marzec 2012 o 2:50 am #3951Urszula
UczestnikSlyszalam, ze Tampline bedzie szukac ludzi do jakichs nowych magazynow na Lakeside oraz Taskmaster do B&Q. Nie potwierdze tego na 100%, bo slyszalam od znajomych, a na stronach agencji nie ma zadnych informacji na ten temat.
W obu mozna sie zarejestrowac online:7th marzec 2012 o 5:25 am #3954magdalena
UczestnikAgencja Blue Arrow nr kontaktowy: 01142721200 (agencja miesi sie w Sheffield). Z tym, ze praca w DHLu (na Lakeside, przy pakowaniu kosmetykow) tak naprawde rozpoczyna sie na dobre dopiero kolo lata i wtedy tez robia najwieksze rekrutacje (otwieraja wtedy oddzial agencji tu w Doncaster). Wiem to z wlasnego doswiadczenia pracowalam tam bardzo dluuuuuuuuugo.
Ale sprobuj moze teraz tez cos tam sie dzieje. Powodzenia!7th marzec 2012 o 5:55 am #3955Urszula
UczestnikW Tikhill tez Blue Arrow ma swoja siedzibe i tam tez jest DHL
Laura.Montgomery@Bluearrow.co.uk Tu jest email do jednej z dziewczyn, z ktora sie kontaktowalam.23rd marzec 2012 o 4:46 am #4025xyzluki2
Uczestnikwlasnie do mnie zadzwonili i kazali stawic sie w DHL, ktos jeszcze sie wybiera? 🙂 jak sie tam pracuje?
23rd marzec 2012 o 6:29 am #4026Urszula
UczestnikJa tam pracowalam dwa dni i, musze powiedziec, o dwa za duzo. Tylko mi sie trafil szef-patalach. Dowiedzialam sie ostatnio, ze wiele osob ma, lub mialo z nim problemy.
A tak ogolnie to chyba nie jest tak zle. Ludzie tam pracuja nieraz latami i daja rade.23rd marzec 2012 o 6:35 am #4027xyzluki2
Uczestnikpracowałas dwa dni dlatego ze szef dobijał, czy tylko na dwa dni pracy było??
26th marzec 2012 o 12:38 am #4029Kocurek
Uczestnik[b]xyzluki2 napisane:[/b]
[quote]wlasnie do mnie zadzwonili i kazali stawic sie w DHL, ktos jeszcze sie wybiera? 🙂 jak sie tam pracuje?[/quote]Hey czy można by prosić o nr pod jakim kontaktowałeś się w sprawie pracy w DHLu?
Jak możesz na PW 😉26th marzec 2012 o 6:53 pm #4030Urszula
UczestnikTo jest dosc dluga histoia. Postaram sie strescic. Panna z Blue Arrow strasznie sie do mnie dobijala, zeby zaczac tam prace, jako stock control clerk. Pojechalam tam w koncu i na przywitanie w biurze DHL, w ktorym mialam pracowac powiedziano mi, ze oni wcale nikogo nie potrzebuja i co ja wogole tu robie nikt nie wiedzial. No, ale skoro jestem wyslali jednego chlopaka, ktory mial pokazac mi co i jak. W sumie niewiele mi pokazal i glownie zostalam zostawiana sama sobie. Szef sie nie odzywal, chyba ze sie go zgadnelo. Ogolnie wygladal na takiego (i, jak sie dowiedzialam pozniej od innych osob, to bylo sluszne wrazenie), ktory w pupce mial innych ludzi. Delikatnie mowiac. Przyszlam drugiego dnia, gl po to, zeby posiedziec w biurze i sie ponudzic pol dnia, a kolejne pol spedzalam w jakims magazynie, gdzie niby pracpwalam i sprawdzalam ten towar. Potem zachorowalam i tyle bylo mojej pracy. Mialam problem z odzyskaniem paszportu. W koncu powiedzialam, ze zadzwonie na policje, jesli mi go nie oddadza. I niby ta panienka z agencji pojechala do Sheffield po moj dokument, gdzyz rzekomo ktos, pzrez pomylke zgarnal go z innymi papierami i wyslal do glownej siedziby.
Po mnie ta prace dostala zona znajomego. Tak sie przypadkiem dowiedzialam i miala eszcze gorzej, niz ja, bo mi jeszcze wskazano gdzie jest jaki magazyn. Ona chodzila i szukala wszytskiego sama pytajac ludzi po drodze o kierunki do poszczegolnych magazynow. A zeby pokazac, jak dziala system, zeby nie trzeba bylo nikogo prosic o drukowanie papierow, to juz wogole nie przyszlo nikomu do glowy, a od tego chyba powinni zaczac.
Taka to moja przygoda z DHLem i Blue Arrow.26th marzec 2012 o 8:08 pm #4031xyzluki2
Uczestniknajzwyczajniej w swiecie zadzwonilem do blue arrow w sheffield i oni powiedzieli mi ze na te chwile nic nie maja, ale sie odezwa gdyby cos przyszło. nie liczylem na zaden kontakt az tu nagle po 2 dniach zadzwonili i kazali przyjsc na szkolenie 🙂 i tyle… ciekawe kiedy zadzwonia zeby przyjsc do pracy 🙁
27th marzec 2012 o 8:29 am #4036Urszula
UczestnikCzasami jest tak, ze przychodzisz na te ich induction, a na prace czekasz i czekasz.
Na taki Amazon np z Prime Time ja sie nigdy nie doczekalam, a zdalam testy na 100% i drud testy oczywiscie.
Chyba mam pecha, jesli chodzi o prace 😉27th marzec 2012 o 7:04 pm #4038xyzluki2
Uczestnikto mnie pocieszyłaś 🙂
30th marzec 2012 o 1:24 am #4046Urszula
UczestnikNie przejmuj sie moimi dosiwadczeniami, bo z tego co widze wsrod swoich znajomych i ich znajomych i ogolnie od ludzi, to jestem wybitnym przykladem pecha pracowego 😉
1st kwiecień 2012 o 12:29 am #4049Prozac122
UczestnikPojecie to wy macie 🙂 magazynow dhl-a w donnym sa dwa,do ktorych sa male przyjecia,najwiecej jest na bawtry i Harworth. Na Bawtry jest co-pack i magazyn dystrybucji. Na ktorym sie jezdzi wozkami :)A Harworth jest tylko praca na wozkach. I nie bawem juz nie bedzie blue arrow.przejmuje to inna agencja. I jak sie chce dostac prace to dzwoni sie do siedziby ktora jest przy magazynie na bawtry. I jak ktos jest zdolny to napewno nie bedzie narzekal na Dhl.
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.