Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Forums › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Hyde Park – Różne tematy › Zima – tylko 10 odśnieżarek w Doncaster
- This topic has 4 replies, 4 voices, and was last updated 14 years ago by Urszula.
-
AuthorPosts
-
2nd grudzień 2010 at 9:54 am #3095DoncasterKeymaster
Strona Doncaster Council poinformowała, że w Doncaster maja tylko 10 odśnieżarek na ulicach! Myślę, że to czas kiedy powinni zacząć myśleć o zapasowym sprzęcie i oponach zimowych. To nie jest pierwsza taka zima w ostatnich latach!
Na ulicy, której mieszkam nie widziano jeszcze odśnieżarki tej zimy 🙂
2nd grudzień 2010 at 7:06 pm #3096harpooonParticipantPo prostu masakra co się dzieje w środę pociągi i autobusy nie jeździły dziś zapewne będzie podobnie.W dhl zwolnili ponad setkę ludzi , ruszyli na agencje w poszukiwaniu pracy a zima powoduje że zamykają pozostałe firmy tak jak wczoraj o 12:30 wygonili do domu z CME i powiedzieli że jak dziś będzie taka sama pogoda to nie przychodzić do pracy.
Chyba zaczną się problemy , myślę że Counci powinien zorganizować nabór do odśnieżania Doncaster bo wielu chętnych by się znalazło.2nd grudzień 2010 at 11:17 pm #3097NataliaParticipantDokładnie u mnie to samo sie dzieje, samochody spod domu sie nie ruszają, wszystkie zasypane sniegiem. A odśnieżarki tak jak nie było tak dalej nie ma. gdziekolwiek sie ruszyc to problem. Samochody mają ciężko z wyjazdem natomiast pociagi i autobusy nie kursuja. Skoro juz wiedzą ze co roku moze sie zdarzyc ze nadejdzie do nich zima dlaczego nie przygotowuja sie na to wczesniej? w ten sposób nie musieli by zwalniac ludzi z pracy a tym bardziej przed samymi swiatami. I produkcja normalnie by funkcjonowała tak jak i przed.Tutaj zima i mróz -5 stopni to juz problem a co maja powiedziec ludzie którzy mieszkaja w polsce lub w innym kraju gdzie snieg to podstawa w zime. pozdrawiam
3rd grudzień 2010 at 1:05 am #3098DoncasterKeymasterNa mojej ulicy właśnie pojawił traktor z małym spychem z przodu (nie znam fachowej nazwy) 🙂 To już jakiś postęp!
3rd grudzień 2010 at 6:31 am #3099UrszulaParticipantA ja widzialam jak odsniezarki z szuflami w gorze jezdza. W zeszlym roku z reszta pamietam, ze bylo to samo. Glowne dorgi juz teraz sa pzrejezdne, gorzej z tymi bocznymi uliczkami, np u mnie po domem. W mojej firmie niektore osoby skorzystaly z opadow i sie nie zjawily. A tymczasem jeden z szefow wynajal 4×4 i jezdzil, zbeiral tych, co nie dali rady, albo nie chcieli dac, dojechac 😉
Parking pracownicy odsniezali i pzrepychali samochody przez zaspy. O wczesniejszym wyjsciu z parcy nie bylo nawet mowy. -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.