wynajem flata przez agencje

Wyświetlanie 7 wpisów - od 1 do 7 (z 7 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Kicia
    Uczestnik

Czy ktos się moze wypowiedziec na temat wynajmu flata przez Agencje

Chcemy zmienić mieszkanie na większe i nie zagrzybione jak do tej pory:/ i myslimy o wyjnajeciu mieszkania przez agencje ale czy tak jest pięknie, czysto jak na zdjęciach jakie sa za i przeciw takiego wynajmu proszę o info

kaaziu1
    Uczestnik

ja wynajmuje przez agencje dom i nie narzekam. jak dobrze trafisz to bedziesz zadowolona. ale niektore agencje zdzieraja duzo kasy z ludzi niestety:( ja wynajmuje przez mala agencje, nie ma wysokiego bonda i dom nie jest w zlym stanie. z tego co mi wiadomo maja tez flaty. moge podac Ci numer jesli chcesz, sa tam Polki. pozdrawiam

Urszula
    Uczestnik

Wiadomo jak to ze zdjeciami, czasem na nich dom wyglada pieknie, a czasami lepiej w rzeczywistosci, jak na zdjeciach. Grzyb to tutaj jednak norma. Mi sie udalo wynajac chatke nie zagrzybiona, na cale szczescie. Mieszkam juz ponad dwa lata i nigdzie go nie widac, bo czasami niektorzy maskuja go np, farba olejna.
    Moja agencja, tez wydawalo mi sie, ma jakies dziwne oplaty za sprawdzenie wierzytrlnosci kredytowej (czy jak to sie tam zwie), ale, jak sie pozniej okazalo, ta oplata wliczona byla w caly koszt, czyli bond i czynsz za pierwszy miesiac. Przewznie bond to £100 wiecej, niz miesieczny zcynsz. Jednak to pewnie zalezne jest od agencji i landlorda. Kazdy ma zapewne jakies tam swoje zasady.
    Polek nie ma w mojej agencji 😉
    W jednej, do ktorej sie kiedys zglosilismy, Polka nam poradzila szukac przez internet-dobre rady zawsze w cenie.

Kicia
    Uczestnik

Napiszcie mi jakie Agencje polecacie nazwy konkretnie to my sobie na necie zobaczmy , a ta dodatkowa opłata dla agencji to jest od osoby??

kaaziu1
    Uczestnik

w agencji w ktorej ja wynajmuje placi sie tylko bond 300 funtow i oplaty administracyjnej 150 funtow zadnego sprawdzania. wiem ze w niektorych placi sie nawet ok 100 funtow za sprawdzenie 1 osoby.
    http://www.facebook.com/pages/DN1-Property-Professionals/264971476872514
    pozdrawiam:)

Kicia
    Uczestnik

kurde oni chyab tylko w Doncaster mają my mieszkamy w Rotherham i tu szukamy żeby blisko do Centrum też było ale dzięki za info

Urszula
    Uczestnik

My zaplacilismy £200 za sprawdzenie, ale za jedna osobe, bo ja wtedy pracowalam przez agencje i sie dla nich nie liczylam 😉
    Musielismy miec zyranta, za co kolejna oplata – £70.
    Nie wybieralismy agencji, tylko dom nam sie spodobal. Uzywalismy do szukania chatek strony http://www.rightmove.co.uk.
    Jak sie jednak pozniej okazalo, co pisalam wczesniej, wszystko bylo wliczone w koszt, czyli bond, czynsz za pierwszy miesiac i umowa. Ta ostatnia to koszt ok £100. Bond £100 wiekszy niz czynsz. Chyba wiekszosc agencji tyle bierze, 24/7 sa wyjatkiem, ale wlasnie tam spotkalam sie z niemila obsluga.

Wyświetlanie 7 wpisów - od 1 do 7 (z 7 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.