Własna chata w Polsce

Wyświetlanie 8 wpisów - od 1 do 8 (z 8 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Adam Passent
    Uczestnik

Witam, mam pytanie – może ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie. Odłożyłem w UK trochę kasy i chcę kupić własną chatę w PL, narazie z zamiarem wynajecia, potem ewentualnie dla siebie. Chodzi o mieszkanie, jakieś 50-60 metrow w rodzinnym miescie. Czy da sie zalatwic sprawe bez wyjazdu do Polski, bo ciezko z urlopem.

Bede wdzieczny za wszelka pomoc. pozdrawiam 🙂

Northern Eagles
    Uczestnik

Witam,

Moge pomoc z kredytem zarowno w UK jak i w PL, prosze o kontakt.

Adam Passent
    Uczestnik

Kredyt raczej nie będzie mi potrzebny, jestem z mniejszej miejscowości i udało mi się już uzbierać potrzebną do zakupu kwotę. Także ponawiam pytanie, czy ktoś zna dobre rozwiązanie na taki zakup na odległość?

bedziesz musial podpisac akt notarialny to bedzie dosyc trudne ale nie jest niewykonale
    tylkobedzie ci trudno znalezckogos kto w ten sposob sprzeda ci mieszkanie

bedziesz musial podpisac akt notarialny to bedzie dosyc trudne ale nie jest niewykonale
    tylko bedzie ci trudno znalezc kogos kto w ten sposob sprzeda ci mieszkanie

Northern Eagles
    Uczestnik

Da sie to zalatwic bez przyjazdu osobiscie, nalezy wyznaczyc przedstawiciela notarialnie, mozna w ambasadzie i ta osoba moze dopelnic formalnosci w PL.

Adam Passent
    Uczestnik

Seby, dlaczego uważasz, że trudno będzie znaleźć kogoś kto mi w ten sposób sprzeda mieszkanie? Czy staje się Twoim zdaniem niewiarygodny w oczach sprzedającego?

Szukam w necie jakiś informacji, jak to zrobić np. przez tą ambasadę, ale nie widzę konkretów. Macie może jakieś bardziej obszerne info?

Adam Passent
    Uczestnik

Poszukałem trochę w necie i udało mi się w końcu znaleźć w miarę konkretne info. Także może się komuś przyda w przyszłości – [url=http://prawo-nieruchomosci.krn.pl/Sprzedaz-i-kupno-nieruchomosci-na-odleglosc-3_2_7_457.html]tutaj[/url] i [url=http://polishproperty.eu/informacje/porady/29057,praca-za-granica-mieszkanie-w-polsce-czy-sprzedaz.html]tutaj[/url]

pzdr

Wyświetlanie 8 wpisów - od 1 do 8 (z 8 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.