the range
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Fora › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Praca › the range
- Ten temat ma 4 odpowiedzi, 4 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat, 5 miesięcy temu przez
Mateusz.
-
AutorWpisy
-
8th listopad 2012 o 11:03 pm #4882
kaaziu1
Uczestnikwiecie moze jaka agencja bedzie rekrutowac do tego magazynu???
9th listopad 2012 o 12:37 am #4883Urszula
UczestnikMoze zamiast czekac na agencje sciagnac aplikacje ze strony Range i wyslac.
9th listopad 2012 o 1:22 am #4884CloverGirl
UczestnikDo Range rekrutuje 24.7, Prime Time, Blue Arrow i inne…. Praca w tym magazynie zaczęla się juz w kwietniu i do konca wrzesnia Range podnajmował ten magazyn od DHL. Od października działa już sam Range. Najwięcej ludzi przyjęli na poczatku października, teraz są juz sporadyczne inductions. Obecnie ten warehouse idzie całą parą a po swiętach pewnie beda jak zwykle zwolnienia. Trochę opoznione te informacje o przyjeciach do tej firmy ale zawsze warto probować.
9th listopad 2012 o 8:19 am #4885Urszula
UczestnikZa to Morrison jeszcze nie otwarty, ale pewnie do tej pory maja juz komplet ludzi. Mozna zawsze sprobowac i tez wyslac palikacje.
13th listopad 2012 o 12:35 am #4908Mateusz
UczestnikBron bozia…
No wiec ludziska, swoja przygode w tamtym miejscu zaczelem na wakacjach kiedy jeszcze ten magazyn byl pod skrzydelkiem DHLa, a zewnetrzne firmy podnajmowaly sobie strefy (kazda miala kilka alejek + goods in/out). Ja trafilem, na szczescie do La senza gdzie bylo super. Dobra praca super szefowie i normalni ludzie – wszyscy przez agencje temps ktora serdecznie polecam.
Range juz wtedy byl straszny. Nie wyrobienie 'normy’ ( :)) ) 2 razy wiazalo sie ze zwolnieniem bez gadania. Team ledarzy etc – chamy nie z tej ziemi, a placa nizsza o 2f/h od naszego kontraktu z LS 🙂 Mozecie sie domyslac jaki mielismy ubaw. Ale niestety…
Range’ owi spodobala sie lokalizacja i postanowili wykupic (?) ten magazyn on DHLa. Nam zaproponowano przejscie do jednej z agencji – Prime Time. I tutaj zaczyna sie smiechawa. Pani Katie z tejze agencji dokladnie 6 razy zapominala ze mam licencje na wozki i skoro juz musze to chcialbym sie na nie wlasnie dostac. Troche jej sie nie dziwie, bo okazalo sie ze wszystkie wozki zabral ze soba DHL i zostawili tylko troche paleciaczkow (magazyn jest wielkiiii – wyobrazcie sobie lazenie przez 8 godzin 6 razy w tygodniu dobrym tempem, w koncu caly czas obowiazaywala zasada 2 niewyrobien norm 🙂 Nie dosc ze zapominala zrobic kopie moich licencji to zapomniala tez zrobic to z paszportem NIN etc.. 🙂 co zdarzylo mi sie 1 raz w ciagu mojego 6 letniego pobytu w anglii.
Co do ludzi – wiekszosc to Anglicy z okolicznej wioski Thorne i jeszcze jakies tam.. czyli najgoszy element angielski – niemyjacy sie zacofani ludzie ktorzy przez caly czas mogliby gadac tylko o tym co sie dzieje w tej firmie…Znalazloby sie pewnie jeszcze pare smiesznych epizodow, ale niestety slabe nerwy i zdrowy rozsadek kazaly mi zrezygnowac z tej pracy po neicalym tygodniu 🙂
Podsumowujac – o ile sie nic nie zmienilo, jestes normalnym czlowiekiem to tam sie nie odnajdziesz, jesli zas jestes koniem kochasz pikowac i nie przeszkadza ci fetor potu to zrobisz tam blyskotliwa kariere!!!Pozdrawiam.
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.