testy w agencji
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Fora › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Praca › testy w agencji
- Ten temat ma 3 odpowiedzi, 3 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat, 6 miesięcy temu przez
Urszula.
-
AutorWpisy
-
28th październik 2012 o 11:58 pm #4842
ania oles jaouadi
Uczestnikwitajcie jak wygladaja testy w agencji jeszcze sie nie rejstrowalam a wiem ze daja testy jakies dzieki za info
29th październik 2012 o 1:27 pm #4843Urszula
UczestnikTesty to podstawy matematyki-dodawanie, odejmowanie, jakis test z angielskiego, np. masz zdanie i wstawiasz brakujacy wyraz.
W zaleznosic od zakladu pracy, do ktorego idziesz, masz jakies pytania 'tematyczne’, np do Amazonu bylo dopasowywanie kodu do produktu – plyty, ksiazki, DVD. W Next’cie liczenie wieszakow na kserowanym zdjeciu, na ktorym ledwo mozna sie bylo czegos dopatrzec.29th październik 2012 o 6:02 pm #4846Megan
UczestnikTesty to chyba najglupsze co mogly agencje wymyslic!
nic sie maja do wykonywanej pracy!
Testy zaleza od agencji tzn jesli agencja przyjmuje do fabryk,zakladow na picker/packer to z reguly sa one banalne i nie ma sie co stresowac.nikt ci nie bedzie mierzyl czasu czy tak naprawde sprawdzal czy nie oszukujesz i nie uzywasz kalkulatora lol
zazwyczaj sa to jakies proste pytania i tak naprawde jesli znasz tylko podstawowy angielski to sobie poradzisz.
ja ostatnio mialam test online ze spring personnel! i to byla masakra.
test matematyczny gdzie moj chlopak ( ksiegowy ) ledwo dal rade…
test na „oko do detalu” – czyli np porownywanie szeregu cyfer badz nazwisk
oraz na tzw spelling….osobiscie nawet tych slow nigdy w zyciu na oczy nie widzialam ,a i moj chlopak anglik musial sie zastanowic nad kilkoma!
test trwal okolo godziny.
wszystko na czas.na spelling i oko do detalu bylo 7 sek na kazde pytanie na matematyczno/logiczne 23 sekundy (66 pytan!!!)
…dodam tylko,ze byl to test tylko na dostanie sie (zarejestrowanie) do agencji!
od office angels robia testy na szybkosc tzw „wklepywania”-musisz byc szybka i bezbledna.zazwyczaj jest to przepisywanie adresow i nazwisk.
ja juz przeszlam roznego rodzaje testy…nie wszystkie byly banalne ale najwazniejsze to nie dac sie zestresowac i wierzyc w siebie!
🙂29th październik 2012 o 6:55 pm #4847Urszula
UczestnikNo to sie zmienilo troche. Kiedys w Springu nie bylo takich testow. Za to jedna pani manager wyslala mi testy kiedys z excella i worda. Jak bym miala zdac test w normalnym programie, to ni byloby problemu, a to byla jakas symulacja tych programow. I tak innej pracy, jak prlania w szpitalu mi nie zaproponowali, mimo, ze 9 miesiecy spedzilam w firmie brokerskiej, gdzie musialam uzywac roznych programow komputerowych.
Do tegoinformatyka jest z jednym z podstawowych przedmiotow w polskich liceach (przynajmniej byla za moich czasow) i tez co nieco liznelam worda i excella, ale skad Anglicy moga o tym wiedziec. A jak sie im powie to i tak patrza, jak na wariata.
Co do tych smiesznych testow z matematyki, to widzialam juz paru Anglikow, ktorzy ich nie zdali. -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.