Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Forums › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Praca › SZUKAM PRACY!
- This topic has 5 replies, 4 voices, and was last updated 14 years, 1 month ago by Roman Huczek.
-
AuthorPosts
-
15th listopad 2010 at 10:13 pm #3073NataliaParticipant
WITAM
CZY ORIENTUJE SIE MOZE KTOŚ GDZIE NEJLEPIEJ SZUKAC PRACY TAK ZEBY JĄ DOSTAĆ?
PRZYJECHAŁAM DO DONCASTER 3 TYGODNIE TEMU I JESZCZE MAŁO WIEM GDZIE CO ZAŁATWIC, DO KOGO SIE SKIEROWAĆ I JAK SIĘ DOSTAĆ DO CENTRUM GDYŻ MIESZKAM W SKELLOW A NIE POSIADAM SAMOCHODU. WIEM ŻE JEŻDŻA AUTOBUSY ALE JESTEM W ANGLI 1 RAZ I NIE MAM ZIELONEGO POJĘCIA NAWET GDZIE KUPIĆ BILET. TAK WIEC MAM 21 LAT JESTEM UCZYNNĄ I ZARADNĄ KOBIETĄ, KTÓRA DOBRZE WYKONUJE SWOJĄ PRACE I OBOWIĄZKI.JESTEM SUMIENNA I ZAANGAZOWANA W MOJE STANOWISKO PRACY. PRACĘ MOGĘ ZACZĄĆ NAWET OD SPRZATANIA BYLE BY COS BYŁO. MOJE DOSWIADCZENIE ZAWODOWE OPIERA SIE NA SPRZEDAŻY ALE TUTAJ SIE JESZCZE NA TO NIE PISZE BO MUSZĘ PODSZKOLIĆ JĘZYK. CZEKAM NA WASZE INFORMACJE I DZIEKUJĘ ZA KAŻDEGO POSTA TUTAJ.15th listopad 2010 at 10:31 pm #3074DoncasterKeymasterWitamy w Anglii 🙂 Myślę, że nie jesteś sama. Wiele osób ma teraz problemy z pracą a szczególnie nowo przybyli. Proponuję odwiedzić te [url=http://www.doncaster4u.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=14&Itemid=400044]agencje pracy[/url] na początek. Warto też zajść do [url=http://maps.google.co.uk/maps?hl=en&ie=UTF8&q=doncaster+job+centre&fb=1&gl=uk&hq=job+centre&hnear=Doncaster&view=map&cid=11441923411748119854&iwloc=A&ved=0CD8QpQY&sa=X&ei=RCfhTN6QKYmosQaxy5jLCA]Job Centre w Doncaster[/url]. Poszukaj też na stronie [url=http://jobseekers.direct.gov.uk/]Job Centre[/url].
Skellow to kawał drogi na pieszo. Jeśli chcesz dojechać autobusem to bilet kupisz u kierowcy. Nie ma tutaj kiosków czy budek z biletami. Poproś o Town Centre.
16th listopad 2010 at 7:07 am #3075UrszulaParticipantPraca jako 'sprzatacz’ nie jest tutaj szczegolnie latwa do dostania. Fukcjonuja tu firmy, ktore wymagaja numeru National Insurance. To nie wyglada tak, jak w Londynie.
Najczesciej ludzie zaczynaja od fabryk i magazynow.
Przegladam sobie dosc czesto strone Jobcentre i ofert takiej pracy jest sporo.16th listopad 2010 at 7:11 am #3076NataliaParticipanta jak nazywa sie praca na magazynie lub w fabryce zebym wiedziała czego szukac na tej stronie 🙂
16th listopad 2010 at 7:18 pm #3077DoncasterKeymaster[b]natus napisane:[/b]
[quote]a jak nazywa sie praca na magazynie lub w fabryce zebym wiedziała czego szukac na tej stronie :)[/quote]
warehouse operative, picker, order picker, warehouse staff, warehouse personnel – to podstawowe stanowiska w magazynachfactory operative, factory worker, assembly operator,production operative – podstawowe stanowiska w fabrykach
16th listopad 2010 at 10:30 pm #3078Roman HuczekParticipanthej spróbuj zapytać o prace we flame, dają zatrudnienie w NEXTach które są 3 mile od Ciebie. pracowałem tam dla agencji przez 6miesięcy, i nie narzekałem.
Tel do agencji 07715546873 pytaj o Roberta. po bliższe szczegóły na gg2321934 pozdro. -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.