Świecenia w Wielkanoc
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Fora › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Hyde Park – Różne tematy › Świecenia w Wielkanoc
- Ten temat ma 14 odpowiedzi, 6 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat, 11 miesięcy temu przez
Izabela K.
-
AutorWpisy
-
29th marzec 2012 o 1:54 pm #4043
Anna
UczestnikOrientuje się ktoś czy ksiądz Jerzy przyjedzie na świecenia do Rotherham ??? czy tylko Doncaster bo zawsze w niedziele jest u nas masz o 11.15 ale nie wiem jak ze świeceniem dzieki
29th marzec 2012 o 10:05 pm #4044Ania_P
UczestnikA moze by tak sprawdzic na stonie www parafii doncaster, w biuletynie mozna znalezc wiele informacji 🙂
8th kwiecień 2012 o 1:25 am #4078agnessa
UczestnikDlaczego ten ksiadz jest taki dziwny i to swiecenie pokrarmow tak dlugo trwa? W polsce trwalo to gora 15 minut a tutaj prawie godzine. Masakra
10th kwiecień 2012 o 7:53 am #4086Ania_P
Uczestnika wiesz jak długo było w zeszłym roku, w tę sobotę to było króciutko 🙂
11th kwiecień 2012 o 5:58 am #4087agnessa
UczestnikW zeszlym roku niestety tu mnie nie bylo. To mogli byc jeszcze gorze j?
23rd kwiecień 2012 o 3:35 am #4123Izabela K
Uczestnik[b]agnessa napisane:[/b]
[quote]Dlaczego ten ksiadz jest taki dziwny i to swiecenie pokrarmow tak dlugo trwa? W polsce trwalo to gora 15 minut a tutaj prawie godzine. Masakra[/quote]Masakra, to takie podejscie.
Ksiadz jest jak najbardziej normalny, to tylko my troche zdziczeliśmy, ze nie potrafimy nawet w święta wysiedzieć godzinki. Jak komuś nie odpowiada niech nie przychodzi nikt nikogo nie zmusza, a takie podejscie do spraw wiary jest nie na miejscu,ale cóż tak już niestety jest z większością katolików :/23rd kwiecień 2012 o 5:28 am #4124agnessa
UczestnikZ tym ze nie kazdy ma ta godzinke.
Niektorzy musieli do pracy isc23rd maj 2012 o 1:19 am #4304reni88
Uczestnik[b]agnessa napisane:[/b]
[quote]Z tym ze nie kazdy ma ta godzinke.
Niektorzy musieli do pracy isc[/quote]
swieta prawda.nie kazdy ma ten komfort,ze ma wolne cale swieta.niestety!!!!ale przeciez po to tu przyjechalismy_DO PRACY.23rd maj 2012 o 6:51 am #4318Urszula
UczestnikA nie, zeby zyc?
23rd maj 2012 o 7:52 am #4319reni88
Uczestnikniektorzy DO PRACY,niektorzy zeby zyc (Z BENEFITOW).
23rd maj 2012 o 5:44 pm #4320Urszula
UczestnikRozumiem, ze Ty jestes 24 na dobe w robocie, a ja pewnie zyje z benefitow.
23rd maj 2012 o 7:25 pm #4321reni88
Uczestnikproponuje przesledzic to forum od poczatku;ktos pyta dlaczego tak dlugo? jaka odpowiedz?”podejscie do sprawy wiary…..”to,ze ktos przyslowiowo nie kleczy pod figura nie znaczy ze nie wierzy i moze chcialby co tydzien chodzic do kosciola tylko nie moze,sproboj swojemu pracodawcy powiedziec ze nie przyjdziesz do pracy bo musisz isc do kosciola!!!pracuje 6 dni w tygodniu czasami po 12godz i wiecej,pracuje bo po to tu przyjechalam,pracuje zeby ZYC jak to nazwalas.rozejrzyj sie w kolo znasz duzo ludzi ktorzy nie korzystaja z benefitow tylko dlatego bo ktos daje.u mnie w pracy co chwile jak ktorejs sie nie chce pracowac to zaraz ciaza,albo chorobowe bo boli kregoslup itp.(co nie przeszkadza co piatek i sobote szalec w szpilkach na parkiecie).nie mowie ze tak robia wszyscy,ale na pewno wiekszosc ma takie podejscie.to temat rzeka ale chyba nie na to forum.proponuje jeszcze przeczytac najnowszy artykul na tej stronie.
23rd maj 2012 o 9:47 pm #4322Urszula
UczestnikNo wlasnie, nie wszyscy, wiec nie ma co od razu sie unosic i mowic, ze jesli ktos do UK przyjechal zyc, to od razu, koniecznie chodzi o benefity.
Ja akurat jestem na etapie poszukiwania pracy, zyje tu, bo do Polski za bardzo nie mam po co wracac. Tutaj mam poza tym cala rodzine.
Zyje-czyli praca, jesli jest, dom, dziecko, spacer z psem, zakupy, spotkania ze znajomymi, czasem jakis koncert.
W kwestii wiary mozesz zawsze posluzyc sie argumentem, ktory wykorzystuja inne narodowosci-dyskryminacja. Tylko do tego tzreba by wsparcia innych rodakow, bo samemu duzo sie nie nafika.
WIem, ze jest pelno naciagaczy benefitowych-np. niby to samotnych matek, ktore maja mezow, czy partnerow, a zasilek biora, jak by byly same z dzieckiem. Z tego powodu jednak nie nalezy atakowac wszystkich, ze od razu przyjechali i chca nachapac sie kasy z benefitow.
Znam Anglikow, ktorzy udaja chorych, pracuja na czarno i zgarniaja kase z tytulu swoich dolegliwosci, zasilek do reki plus kasa na rachunki. Nie tylko nasi rodacy sa tacy 'sprytni’.24th maj 2012 o 12:05 am #4323reni88
Uczestniknie mam zwyczaju pisac na takich forach do tej pory tylko czytalam usmiechajac sie pod nosem jacy to nasi rodacy potrafia byc zyczliwi.przegladnij wszystkie tematy i co mozemy znalezc?nie chodz do tego salonu bo…..,najlepsze jedzenie w doncaster…,ja nie bylam ale slyszalam…,tak wlasnie robia sie plotki jeden uslyszy 2 slowa drugi doda 3 i robi sie afera.ktos piszac „czemu tak dlugo swiecenie”pewnie nie mial nic zlego na mysli,dlugo tez tak uwazam,ale to powod do tego zeby kogos okrezna droga wyzwac od bezboznikow.boga ma sie w sercu i pomodlic mozna sie nawet w autobusie.a sprawa wyglada tak<ze jak idziesz do kosciola to co widzisz?rewie mody,obcinanie wzrokiem i obgadywanie.nastepny temat;najlepsze polskie jedzenie jest u …najlepsze to mocne slowa,o ile wiem w doncaster sa 3(do niedawna4)polskie knajpy i pewnie kazda ma swoich zwolennikow,ja bylam we wszystkich i zostalam przy jednej nie chodzilam tam dlugo bo na poczatku nie bylo najlepiej,teraz podobno jest nowy wlasciciel i jest o wiele lepiej,dobre jedzenie itp,wcale nie mowie ze najlepsze w doncaster.nie mowie tez nic zlego na pozostale,bo kazdy ma swoj rozum i powinien sam wyrobic sobie zdanie a nie sluchac plotek typu"bo zupa byla za slona".jak napisala jedna z forumowiczek takie plotki moga narobic niezlego zamieszania!!!nastepny temat:wpadlem na pomysl zeby organizowac wycieczki…odzew:nie warto my tez organizujemy i nie ma chetnych(ten sam pan ktory zaprasza nas na najlepsze jedzenie w miescie)a mysle,ze ktos kto prowadzi wlasny interes powinien wspierac tez innych a nie tylko jedna osobe bo sam mowi w artykule o sobie,ze prowadzenie biznesu w dzisiejszych czasach jest trudne,a piszac takie komentarze rzuca klody pod nogi innym.powinien raczej napisac dobry pomysl sam na niego wpadlem,powodzenia.wlasnie o takie rzeczy mi chodzi.zobacz jak zachowuja sie inne mniejszosci narodowe np.pakistanczycy,jeden za drugim skoczylby w ogien a jak tobie ktos podstawi noge to mozesz byc pewna ze to polak.a niech ktos sie rozwiedzie to dopiero temat.nie ma prawa do szczescia przysiegal to niech tkwi w toksycznym zwiazku do konca zycia.takich przykladow jest setki.O TO WLASNIE MI CHODZI!!!i jeszcze jedno drodzy forumowicze dalam wam kolejny powod do dyskusji;doncaster,tobie i wam napisalam z malych liter,mozna kogos znowu obrazic!!!
2nd czerwiec 2012 o 6:28 am #4343Izabela K
UczestnikKurcze przecież nikt nikogo nie zmusza chodzić do kościoła.
Nie chcesz to nie idz,ale potem nie wydziwiaj ze ktoś jest dziwny, że Ty do pracy musisz chodzić w święta… że za długo.. :S -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.