Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Forums › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Hyde Park – Różne tematy › Przeprowadzka z Londynu do Sheffield
- This topic has 8 replies, 5 voices, and was last updated 11 years, 2 months ago by Malwina Szalata.
-
AuthorPosts
-
5th październik 2013 at 3:46 pm #6667BaccanParticipant
Mieszkam w Londynie od roku, zmęczony wielkim miastem, problemami ze znalezieniem pracy (rynek pracy w Londynie jest już bardzo nasycony osobami które chciałyby podjąć się prostych prac np. w magazynie czy restauracji) oraz koszmarnie wysokimi kosztami życia chciałbym przeprowadzić się do mniejszego miasta i biorę pod uwagę również Sheffield. W Londynie wynajęcie 1-os. pokoju to 90-100f tygodniowo i nie mówię tu o żadnych luksusach a małym pokoiku. Jak wyglądają koszty wynajęcia pokoju w Sheffield? Czy mogę liczyć na niższe ceny? Następna sprawa to kwestia dojazdu do pracy, słyszałem że mogę mieć problem żeby funkcjonować bez samochodu, ile w tym prawdy? Będę wdzięczy na wszelkie wskazówki 🙂
6th październik 2013 at 12:59 pm #6671grzegorzParticipant[quote=”Baccan” post=4093]Mieszkam w Londynie od roku, zmęczony wielkim miastem, problemami ze znalezieniem pracy (rynek pracy w Londynie jest już bardzo nasycony osobami które chciałyby podjąć się prostych prac np. w magazynie czy restauracji) oraz koszmarnie wysokimi kosztami życia chciałbym przeprowadzić się do mniejszego miasta i biorę pod uwagę również Sheffield. W Londynie wynajęcie 1-os. pokoju to 90-100f tygodniowo i nie mówię tu o żadnych luksusach a małym pokoiku. Jak wyglądają koszty wynajęcia pokoju w Sheffield? Czy mogę liczyć na niższe ceny? Następna sprawa to kwestia dojazdu do pracy, słyszałem że mogę mieć problem żeby funkcjonować bez samochodu, ile w tym prawdy? Będę wdzięczy na wszelkie wskazówki :)[/quote]
Zastanow sie dobrze nad przeprowadzka na wies,pozniej bedziesz tego zalowac.
6th październik 2013 at 7:43 pm #6672UrszulaParticipantSheffield to nie taka znowu wiocha.
Nie ma sensu siedziec w Londynie tylko dlatego, ze to stolica i wydac cala zarobiona kase na mieszkanie i zarcie.
Poza tym, jesli chodzi np. o mnie, to nigdy nie chcialabym mieszkac w Londynie. Juz wole te prowincjonalne Doncaster. 😉6th październik 2013 at 7:55 pm #6673grzegorzParticipant[quote=”Lucyna” post=4098]Sheffield to nie taka znowu wiocha.
Nie ma sensu siedziec w Londynie tylko dlatego, ze to stolica i wydac cala zarobiona kase na mieszkanie i zarcie.
Poza tym, jesli chodzi np. o mnie, to nigdy nie chcialabym mieszkac w Londynie. Juz wole te prowincjonalne Doncaster. ;)[/quote]Nie mowi sie zarcie tylko jedzenie,jezeli ktos w Polsce mieszkal cale zycie na wsi to trudno zeby odnalazl sie w miescie.
6th październik 2013 at 11:33 pm #6677UrszulaParticipantJa mowie tak, jak mi sie podoba.
Skoro jestes taki miastowy, to moze sie przeprowadz do Londynu. Na pewno zaraz znajdziesz prace na kierowniczym stanowisku i bedziesz zarabiac gruba kase. Czy tez moze pieniadze.7th październik 2013 at 1:00 am #6683grzegorzParticipant[quote=”Lucyna” post=4103]Ja mowie tak, jak mi sie podoba.
Skoro jestes taki miastowy, to moze sie przeprowadz do Londynu. Na pewno zaraz znajdziesz prace na kierowniczym stanowisku i bedziesz zarabiac gruba kase. Czy tez moze pieniadze.[/quote]No to masz pecha,mieszkam w Londynie a na kierowniczym stanowisku jestem od kilku lat.
7th październik 2013 at 9:50 pm #6692PeCetParticipant[quote=”grzegorz” post=4109][quote=”Lucyna” post=4103]Ja mowie tak, jak mi sie podoba.
Skoro jestes taki miastowy, to moze sie przeprowadz do Londynu. Na pewno zaraz znajdziesz prace na kierowniczym stanowisku i bedziesz zarabiac gruba kase. Czy tez moze pieniadze.[/quote]No to masz pecha,mieszkam w Londynie a na kierowniczym stanowisku jestem od kilku lat.[/quote]
A Ty masz pychę – i jeśli naprawdę masz kierownicze stanowisko, to przekazujesz obraz typowo polskiego pseudointeligentnego kierownika bez klasy 🙂
15th październik 2013 at 2:49 pm #6730BaccanParticipantCo myślicie o Leeds? W Londynie zrobiło się ciężko z pracą i koszty życia wysokie… Jak z pracą w Leeds i czy dam sobie radę bez samochodu?
16th październik 2013 at 1:15 am #6736Malwina SzalataParticipantWidzę, że wszyscy aż się pchają do pomocy…stronę lubi ponad 1500 osób, tylko gdzie one są? Baccan – nie wiem czy posiadam wiedzę na tyle aby cokolwiek Ci radzić lub podpowiadać gdyż jestem w UK od niecałego roku, ale logicznie rzecz biorąc jeśli posiadasz znajomość angielskiego to pracę znajdziesz, tym bardziej teraz w tym gorącym sezonie, a jeśli chodzi o dojazdy to na pewno znalazłby się ktoś z kim mógłbyś się zabierać bo przecież większość osób tak kombinuje. Nie wiem jak w Leeds czy Sheffield bo mieszkam w Doncaster, ale pokój możesz wynająć już za 40Ł tygodniowo, ale najczęściej za 60-70 Ł…np. na Gumtree, albo tu: http://www.leeds-manchester.pl/homes/offer/list albo tu: http://www.poloniusz.pl/o4-3/0/f2v677/
życzę powowodzenia
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.