prosze o pomoc w odzyskaniu corki

Wyświetlanie 4 wpisów - od 1 do 4 (z 4 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Agata
    Uczestnik

Witam wszystkich..Nie wiem czy dobrze robie ze pisze o tym na forum jednak mam nadzieje ze moze znajdzie sie ktos kto moze znalazl sie w podobnej sytuacji lub moze mi doradzic gdzie moge sie udac aby rozwiazac swoj problem .Mamy z mezem 16-letnia corka ktora uciekla do cyganskiej rodziny,nie mamy z nia zadnego kontaktu,kilkakrotnie gdy probowalismy zadzwonic to rozlaczali sygnal zeby nie mogla z nami porozmawiac,wiem ze nie pozwalaja chodzic jej do szkoly,robia jej pranie mozgu,wykorzystuja do tlumaczenia bo sami nawet dobrze pisac nie umieja.Zwracalam sie do Policji lecz oni twierdza ze podlegamy prawu UK.a tu mlodziez gdy skonczy 16 lat moze wyprowadzic sie z domu.Przyjechalismy tu pelni nadziei a prawo odebralo nam dziecko.Zostalismy poprostu pozbawieni tych praw.Pytalam prawnika on takze nie chce zajac sie nasza sprawa.Podejrzewam ze ona sie pogubila i sama nie wie jak z tego wybrnac.Wszyscy znamy kulture cyganow,boimy sie zeszybko zajdzie w ciaze i nie bedzie miala prawa glosu,bedzie pomiatana i bita.Prosze o pomoc gdzie moge sie udac zeby odzyskac dziecko a ich ukarac za przetrzymywanie.Ta rodzina twierdzi ze to jest hanba dla nich jesli dziewczyna nie mieszka pod jednym dachem z ich synem tylko ze swoimi rodziami ,szantazowali ja ze jesli sie wyprowadzi to on znajdzie inna. .Przy okazji chcialam ostrzec wszystkich rodzicow nastoletnich dzieci aby wiecej czasu poswiecali swoim latoroslom bo przez to prawo mogo straciic wladze nad nimi .Zrozpaczeni rodzice.

Kicia
    Uczestnik

Ale ja to nie rozumiem jak mogą przetrzymywać wasze dziecko ? i Policja nic nie robi chyba ze to jest jej wola że tam przebywa z Nimi , no ja mam sąsiadów cyganów i do tej pory też wkładałąm cygana do jednego wora ale to nie prawda są tez cyganie którzy tu mieszkają , pracują chodzą czysto i normalnie ubrani bynajmniej Ci którzy są moimi sąsiadami Cyganie Słowaccy myślałam że cygan to cygan a tu Cygan Słowacki, Rumuński Polscy też są , wracajc do tematu moim zdaniem trzeba jakoś napierać na Policję muszą jakoś pomoc i wydaje mi się że jakby Wasza córka chciała znalazła by wyjście aby uwolnić się od nich może nie chce? może tam trzyma ją jakiś cygan chłopak sprawdzaliście tę rodzinę byliście tam?

Jesli corka ma jakas przyjaciolke to moze sprobojcie przez przyjaciolke /facebook itp delikatnie nawiazac z nia kontakt. Nie wywierajcie na niej presji na powrot tylko przekazcie jej, ze jestescie zawsze dla niej dostepni. Jesli ta rodzina ja zle traktuje to predzej czy pozniej sama do Was wroci ale pod warunkiem, ze pozwolicie jej samej podjac taka decyzje i bedziecie ja wspierac.

Tutaj 16 latkowie moga zrezygnowac ze szkoly i sie wyprowadzic wiec jesli corka z wlasnej woli przebywa z Ta rodzina to watpie, ze Policja cokolwiek zrobi w tej sprawie.

Pozdrawiam,

Kinga Bielecka
    Uczestnik

Ja chyba tez bym sie sklaniala w strone mojej poprzedniczki. Sprobujcie nawiazac kontakt z corka poprzez znajomych. Moze jakiejs kolezance uda sie dotrzec do corki i wyciagnac dla was jakies informacje a jak nie to ja osobiscie (tez jestem matka) chyba wynajelabym jakiegos barczystego Pana Kazia i sila dziecko do domu sprowadzila.

Wyświetlanie 4 wpisów - od 1 do 4 (z 4 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.