Proszę o pomoc!
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Fora › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Praca › Proszę o pomoc!
- Ten temat ma 9 odpowiedzi, 7 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 12 lat, 11 miesięcy temu przez
Patryk29.
-
AutorWpisy
-
28th maj 2013 o 3:46 pm #5869
Natalia Jedrysek
UczestnikW połowie lipca przyjeżdżam do Doncaster razem z chłopakiem. Poszukujemy pracy-jakiejkolwiek 🙂 na produkcji,pakowanie,sprzątanie itp.
Nie orientujemy się za bardzo na tamtejszym rynku pracy,dlategop proszę o pomoc 😉 Gdzie najlepiej dzwonić? Czy warto jechać tam i dopiero na miejscu szukac pracy? ( a będziemy tam tylko 2,5 miesiąca). Czy dojazd do pobliskich miejscowości jest łatwy?
Angielski umiemy średnio,ale w miare komunikatywnie.
Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi,numery,adresy mile widziane 😉
Pozdrawiam.28th maj 2013 o 6:00 pm #5870Iza Kaliszewska
UczestnikNie wiem czy jedziecie tu w ciemno czy do znajomych? Jeżeli do znajomych to zależy jakich
Ja na dzień dzisiejszy potrzebuję się stąd jak najszybciej wydostać!!!
Przyjechałam 2 tygodnie temu razem z małym synkiem i psem.przywiózł mnie mąż moje „najlepszej” koleżanki.Sfinansowałam sama podróż ,nic go nie koszto wało aby mnie tu zabrać-rozumie coś za coś.Siedzę teraz u nich już drugi tydzień,za malutki pokoik płacę 100 funtów tygodniowo,czyli 200 już poszło i poszło wszystko co miałam ze sobą :(.Z internetu wiem,że muszę mieć numer żeby tu pracować,sama tego nie załatwię,oczywiście oferują mi pomoc za 50 f, niby pomogą znaleźć pracę ale tez nie za darmo,później te benefity też za kase :(.Jak bylam w Polsce była inna rozmowa,miałam tu przyjechać i pracować,nie chcę siedzieć jak oni w domu i zyć z jakiś dodatków.TO był mój największy błąd że dałam sie namówić na przyjazd tutaj.Teraz mam jeszcze w portfelu jakieś 15 f i nie wiem co dalej??Chyba tylko sznurek 🙁
Nie wiem jak mogę stąd wyjechać,samolot odpada bo pies ( nie zostawię go tutaj),autokary też nie zabierają zwierząt,może ktos zna jakieś tanie rozwiązanie jak wrócic do Polski w moim przypadku
Będę wdzięczna za odpwiedż
Iza28th maj 2013 o 9:09 pm #5872naomi25
UczestnikSzczerze nie zazdroszczę kolezaneczki ; (
Z opieka nad dzieckiem w momencie kiedy Ty pojdziesz do pracy tez bedzie problem ; (
Niestety na benefity tez rrzeba dosc dlugo czekac ; (
Szczerze nie mam pojecia jakim sposobem i tanim kosztem sie wydostac. Nie plac kolezance i moze zejdzie Ci z ceny. Albo wywiezie Cie. No chyba, ze zmieni zamek i wyrzuci wasze ubrania28th maj 2013 o 10:08 pm #5873Kamil Kali
Uczestnikodezwij sie na meila kub12341234@wp.pl albo podaj numer
28th maj 2013 o 10:27 pm #5874kasia
UczestnikHej Iza to moj nr gg 3568767 odezwij sie moze moglabym Ci jakos pomoc.sama mam dziecko i niewyobrazam sobie takiej niepewnej sytuacji z dzieckiem… lub podaj nr na priv.kasia
28th maj 2013 o 11:57 pm #5877Patryk29
UczestnikPrzepraszam, bo moze to dosc dziwnie zabrzmi, ale to „cos za cos” w tym wypadku wyglada mniejwiecej tak, ze za pokoik placisz tyle, co placilabys za swoje mieszkanie. Od obcych ludzi moglabys wynajac pokoj w cenie 60 funtow tygodniowo.
Co do wyjazdu, zastanow sie czy w tej chwili warto, jak juz tu jestes.. Podejrzewam, ze znajda sie ludzie , ktorzy beda Ci w stanie jakos pomoc.. Ja od siebie moge zaproponowac pomoc w zalatwieniu spraw z bankiem, NiN`em, ewentualnie z praca .. ale to dopiero na poczatku czerwca. Odezwij sie na meila : speedlogic@o2.pl , moze uda mi sie jakos pomoc.
Pozdrawiam.
P.S, troche zaczyna mi byc wstyd za rodakow..[quote=”Izakali” post=3282]Nie wiem czy jedziecie tu w ciemno czy do znajomych? Jeżeli do znajomych to zależy jakich
Ja na dzień dzisiejszy potrzebuję się stąd jak najszybciej wydostać!!!
Przyjechałam 2 tygodnie temu razem z małym synkiem i psem.przywiózł mnie mąż moje „najlepszej” koleżanki.Sfinansowałam sama podróż ,nic go nie koszto wało aby mnie tu zabrać-rozumie coś za coś.Siedzę teraz u nich już drugi tydzień,za malutki pokoik płacę 100 funtów tygodniowo,czyli 200 już poszło i poszło wszystko co miałam ze sobą :(.Z internetu wiem,że muszę mieć numer żeby tu pracować,sama tego nie załatwię,oczywiście oferują mi pomoc za 50 f, niby pomogą znaleźć pracę ale tez nie za darmo,później te benefity też za kase :(.Jak bylam w Polsce była inna rozmowa,miałam tu przyjechać i pracować,nie chcę siedzieć jak oni w domu i zyć z jakiś dodatków.TO był mój największy błąd że dałam sie namówić na przyjazd tutaj.Teraz mam jeszcze w portfelu jakieś 15 f i nie wiem co dalej??Chyba tylko sznurek 🙁
Nie wiem jak mogę stąd wyjechać,samolot odpada bo pies ( nie zostawię go tutaj),autokary też nie zabierają zwierząt,może ktos zna jakieś tanie rozwiązanie jak wrócic do Polski w moim przypadku
Będę wdzięczna za odpwiedż
Iza[/quote]29th maj 2013 o 12:29 am #5879Natalia Jedrysek
Uczestnik.
29th maj 2013 o 1:50 am #5882dziabaduch
UczestnikMusicie na pewno miec NIN bo bez tego ani rusz…
a prace raczej celowac na produkcji, skoro na 2,5 miesiaca, bo rzadko zdarza sie, ze przyjmuja kogos na krotki okres czasu do sklepu 😉 jesli chcesz, moge podac Ci kilka telefonow, tam gdzie praca rusza w czerwcu wiec w polowie lipca powinny byc takze miejsca 😉A tak swoja droga, na miejscu Izy, ktora trafila na `super znajomych` zdobylabym teraz jakies dowody, ze tam mieszka i im placi za pokoj, a potem doniosla na nich do councilu. Toz to tak nie mozna traktowac czlowieka, tym bardziej z dzieckiem… co za ludzie… -.-’
29th maj 2013 o 12:09 pm #5884Iza Kaliszewska
UczestnikDziękuję że ktoś oferuje mi pomoc 🙂 czyli jeszcze są „normalni” ludzie
Nie myślałam,że spotka mnie kiedyś coś takiego,ale dostałam nauczkę
Jestem tu do piątku i ktoś pomoże mi dostać się do Polski- z góry bardzo dziękuję tej osobie 🙂 🙂 a w Polsce to już dalej dam radę.
Odezwało się dużo ludzi do mnie,którzy mieli podobne problemy na początku ale zostali i dali rade,ja już nie chcę się rozczarować jeszcze bardziej więc dlatego taka decyzja.
Dziękuję jeszcze raz29th maj 2013 o 12:49 pm #5886Patryk29
UczestnikA to Tusk bedzie zadowolony ;P Jedna z obywatelek wroci trzaskac im kase :))
A tak serio, to powodzenia .. i lepszego dobierania znajomych .. gdzies czasami trafi sie jeszcze na zyczliwa osobe .. -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.