Proszę o pomoc!

Wyświetlanie 10 wpisów - od 1 do 10 (z 10 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Natalia Jedrysek
    Uczestnik

W połowie lipca przyjeżdżam do Doncaster razem z chłopakiem. Poszukujemy pracy-jakiejkolwiek 🙂 na produkcji,pakowanie,sprzątanie itp.
    Nie orientujemy się za bardzo na tamtejszym rynku pracy,dlategop proszę o pomoc 😉 Gdzie najlepiej dzwonić? Czy warto jechać tam i dopiero na miejscu szukac pracy? ( a będziemy tam tylko 2,5 miesiąca). Czy dojazd do pobliskich miejscowości jest łatwy?
    Angielski umiemy średnio,ale w miare komunikatywnie.
    Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi,numery,adresy mile widziane 😉
    Pozdrawiam.

Iza Kaliszewska
    Uczestnik

Nie wiem czy jedziecie tu w ciemno czy do znajomych? Jeżeli do znajomych to zależy jakich
    Ja na dzień dzisiejszy potrzebuję się stąd jak najszybciej wydostać!!!
    Przyjechałam 2 tygodnie temu razem z małym synkiem i psem.przywiózł mnie mąż moje „najlepszej” koleżanki.Sfinansowałam sama podróż ,nic go nie koszto wało aby mnie tu zabrać-rozumie coś za coś.Siedzę teraz u nich już drugi tydzień,za malutki pokoik płacę 100 funtów tygodniowo,czyli 200 już poszło i poszło wszystko co miałam ze sobą :(.Z internetu wiem,że muszę mieć numer żeby tu pracować,sama tego nie załatwię,oczywiście oferują mi pomoc za 50 f, niby pomogą znaleźć pracę ale tez nie za darmo,później te benefity też za kase :(.Jak bylam w Polsce była inna rozmowa,miałam tu przyjechać i pracować,nie chcę siedzieć jak oni w domu i zyć z jakiś dodatków.TO był mój największy błąd że dałam sie namówić na przyjazd tutaj.Teraz mam jeszcze w portfelu jakieś 15 f i nie wiem co dalej??Chyba tylko sznurek 🙁
    Nie wiem jak mogę stąd wyjechać,samolot odpada bo pies ( nie zostawię go tutaj),autokary też nie zabierają zwierząt,może ktos zna jakieś tanie rozwiązanie jak wrócic do Polski w moim przypadku
    Będę wdzięczna za odpwiedż
    Iza

naomi25
    Uczestnik

Szczerze nie zazdroszczę kolezaneczki ; (
    Z opieka nad dzieckiem w momencie kiedy Ty pojdziesz do pracy tez bedzie problem ; (
    Niestety na benefity tez rrzeba dosc dlugo czekac ; (
    Szczerze nie mam pojecia jakim sposobem i tanim kosztem sie wydostac. Nie plac kolezance i moze zejdzie Ci z ceny. Albo wywiezie Cie. No chyba, ze zmieni zamek i wyrzuci wasze ubrania

Kamil Kali
    Uczestnik

odezwij sie na meila kub12341234@wp.pl albo podaj numer

kasia
    Uczestnik

Hej Iza to moj nr gg 3568767 odezwij sie moze moglabym Ci jakos pomoc.sama mam dziecko i niewyobrazam sobie takiej niepewnej sytuacji z dzieckiem… lub podaj nr na priv.kasia

Patryk29
    Uczestnik

Przepraszam, bo moze to dosc dziwnie zabrzmi, ale to „cos za cos” w tym wypadku wyglada mniejwiecej tak, ze za pokoik placisz tyle, co placilabys za swoje mieszkanie. Od obcych ludzi moglabys wynajac pokoj w cenie 60 funtow tygodniowo.
    Co do wyjazdu, zastanow sie czy w tej chwili warto, jak juz tu jestes.. Podejrzewam, ze znajda sie ludzie , ktorzy beda Ci w stanie jakos pomoc.. Ja od siebie moge zaproponowac pomoc w zalatwieniu spraw z bankiem, NiN`em, ewentualnie z praca .. ale to dopiero na poczatku czerwca. Odezwij sie na meila : speedlogic@o2.pl , moze uda mi sie jakos pomoc.
    Pozdrawiam.
    P.S, troche zaczyna mi byc wstyd za rodakow..

[quote=”Izakali” post=3282]Nie wiem czy jedziecie tu w ciemno czy do znajomych? Jeżeli do znajomych to zależy jakich
    Ja na dzień dzisiejszy potrzebuję się stąd jak najszybciej wydostać!!!
    Przyjechałam 2 tygodnie temu razem z małym synkiem i psem.przywiózł mnie mąż moje „najlepszej” koleżanki.Sfinansowałam sama podróż ,nic go nie koszto wało aby mnie tu zabrać-rozumie coś za coś.Siedzę teraz u nich już drugi tydzień,za malutki pokoik płacę 100 funtów tygodniowo,czyli 200 już poszło i poszło wszystko co miałam ze sobą :(.Z internetu wiem,że muszę mieć numer żeby tu pracować,sama tego nie załatwię,oczywiście oferują mi pomoc za 50 f, niby pomogą znaleźć pracę ale tez nie za darmo,później te benefity też za kase :(.Jak bylam w Polsce była inna rozmowa,miałam tu przyjechać i pracować,nie chcę siedzieć jak oni w domu i zyć z jakiś dodatków.TO był mój największy błąd że dałam sie namówić na przyjazd tutaj.Teraz mam jeszcze w portfelu jakieś 15 f i nie wiem co dalej??Chyba tylko sznurek 🙁
    Nie wiem jak mogę stąd wyjechać,samolot odpada bo pies ( nie zostawię go tutaj),autokary też nie zabierają zwierząt,może ktos zna jakieś tanie rozwiązanie jak wrócic do Polski w moim przypadku
    Będę wdzięczna za odpwiedż
    Iza[/quote]

Natalia Jedrysek
    Uczestnik

.

dziabaduch
    Uczestnik

Musicie na pewno miec NIN bo bez tego ani rusz…
    a prace raczej celowac na produkcji, skoro na 2,5 miesiaca, bo rzadko zdarza sie, ze przyjmuja kogos na krotki okres czasu do sklepu 😉 jesli chcesz, moge podac Ci kilka telefonow, tam gdzie praca rusza w czerwcu wiec w polowie lipca powinny byc takze miejsca 😉

mimiczkaa@gmail.com 😉

A tak swoja droga, na miejscu Izy, ktora trafila na `super znajomych` zdobylabym teraz jakies dowody, ze tam mieszka i im placi za pokoj, a potem doniosla na nich do councilu. Toz to tak nie mozna traktowac czlowieka, tym bardziej z dzieckiem… co za ludzie… -.-’

Iza Kaliszewska
    Uczestnik

Dziękuję że ktoś oferuje mi pomoc 🙂 czyli jeszcze są „normalni” ludzie
    Nie myślałam,że spotka mnie kiedyś coś takiego,ale dostałam nauczkę
    Jestem tu do piątku i ktoś pomoże mi dostać się do Polski- z góry bardzo dziękuję tej osobie 🙂 🙂 a w Polsce to już dalej dam radę.
    Odezwało się dużo ludzi do mnie,którzy mieli podobne problemy na początku ale zostali i dali rade,ja już nie chcę się rozczarować jeszcze bardziej więc dlatego taka decyzja.
    Dziękuję jeszcze raz

Patryk29
    Uczestnik

A to Tusk bedzie zadowolony ;P Jedna z obywatelek wroci trzaskac im kase :))
    A tak serio, to powodzenia .. i lepszego dobierania znajomych .. gdzies czasami trafi sie jeszcze na zyczliwa osobe ..

Wyświetlanie 10 wpisów - od 1 do 10 (z 10 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.