Praca wakacyjna/ Summer Job
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Fora › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Praca › Praca wakacyjna/ Summer Job
- Ten temat ma 8 odpowiedzi, 3 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat, 10 miesięcy temu przez
MartaK..
-
AutorWpisy
-
9th czerwiec 2012 o 1:05 am #4369
MartaK.
UczestnikCześć, szukam osoby która pomoże nam (mi i partnerowi) po przylocie do Doncaster. Chodzi o możliwe sugestie gdzie się udać, w której agencji się zarejestrować itp. Jeżeli byłby ktoś tak miły udzielić mi kilku cennych wskazówek na forum to byłabym wdzięczna. Słyszałam, że na przykład na sezon potrzebni są pracownicy magazynu odzieżowego, ale nie znam nazwy..bardzo proszę o pomoc. Pracowaliśmy za granicą przez rok (Irlandia, Killarney) angielski znamy w stopniu średnio zaawansowanym. Naprawdę zależy nam na wyjeździe, a osobom, które ewentualnie byłyby skłonne udzielić nam pomocy po przylocie nie pozostaniemy dłużni. Podaję e-mail kozakma1988@wp.pl dla zainteresowanych, równocześnie proszę o odpowiedzi na forum. 🙂
9th czerwiec 2012 o 2:51 am #4371Urszula
UczestnikWiem, ze np. agencja Travail teraz ma jakas prace, a najlepszym sposobem, zeby ja dostac, jest chodzic, dzwonic i sie o robote upominac. To samo chyba w kazdej agencji.
Mozecie sie do mnie zglosic, jak przyjedziecie, bo ja tez obecnie szukam pracy.Z kims zawsze razniej chodzic po agencjach 😉9th czerwiec 2012 o 3:18 am #4375MartaK.
UczestnikFajnie 🙂 Dzięki za propozycje, jeżeli nam się uda na pewno się odezwiemy. Tylko zapomniałam dodać, że wyjazd planujemy na 23 czerwca – ostatnie egzaminy mamy właśnie tego dnia. Kurcze bardzo nam zależy na szybkim znalezieniu pracy..wiem nie jestem jedyna 😀 niestety nie mamy wiele środków na tę podróż.
12th czerwiec 2012 o 10:26 pm #4431?
UczestnikJak nie macie kasy to nie radzę przyjezdzac. Co jak nie znajdziecie pracy przez miesiąc (czesto tak bywa) ? Pojdziecie na ulicę? W innej sytuacji są osoby ktore maja jakis znajomych i pewny nocleg…
Bilety na samoalot juz kupiliscie?13th czerwiec 2012 o 4:36 am #4443MartaK.
UczestnikNie kupiliśmy jeszcze biletów, nie mamy tez nikogo do kogo moglibyśmy przyjechać, stąd ten post. Ale naprawdę musimy coś zorganizować, każda pomoc byłaby dla nas cenna! nie pozostalibyśmy dłużni !
Na miesiąc na mieszkanie jesteśmy w stanie wziąć kasy. A głodówkę mamy już za sobą 😛13th czerwiec 2012 o 9:52 pm #4444MartaK.
UczestnikPonawiam prośbę! I piszę dosłownie (może ktoś nie zrozumiał) proponuję pieniądze za pomoc w starcie w Doncaster lub w okolicach!!! Kwestia sumy i zakres pomocy – kozakma1988@wp.pl
16th czerwiec 2012 o 11:32 pm #4456?
UczestnikA wy wiecie w ogole jakie to sa koszty? Mieszkanie, wyżywienie, bilety autobusowe do miasta, ciągłe dzwonienie po agencjach. Nie wspominam o biletach gdzie bilet lotniczych dla jednej osoby teraz kosztuje 300 zł z opłatami. Taki okres teraz ze duzo osob wyjezda.
17th czerwiec 2012 o 3:17 am #4457Urszula
UczestnikChyba, ze sie mieszka na tyle blisko do centrum, zeby przejsc sie piechota. Mozna wtedy, zamiast dzwonic, odwiedzac agencje osobiscie.
Poza tym wystarczy karta w O2 i doladowanie £10 i masz darmowe minuty na telefony stacjonarne i do o2 ze swojego kodu pocztowego. 😉Ja juz napisalam wczesniej, ze moge pomoc w poszukiwaniach pracy i nie oczekuje za to zadnej zaplaty. Dalej jestem w trakcie poszukiwan roboty dla siebie i mam troche wolnego czasu, wiec moge podpowiedziec co i jak.
17th czerwiec 2012 o 5:04 am #4458MartaK.
UczestnikEnilop!
Twojego postu w ogóle nie skomentuję bo nie ma sensu, takie frazesy lepiej zachowaj dla siebie.
Natomiast bardzo chciałam podziękować Lucynie 😀 to bardzo miłe z Twojej strony, że nadal ofiarujesz swoją pomoc! Prosiłabym abyś przesłała swój aktualny numer telefonu na podanego wcześniej maila, na pewno się odezwiemy po przylocie i może nawzajem sobie pomożemy 🙂Natomiast znalazła się osoba z którą zawarliśmy umowę i wydaje mi się że jest to doskonały moment na zamknięcie tematu. Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i przesłane wiadomości.
Doncaster beware! I’m coming!
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.