praca w Doncaster proszę o poradę ..

Wyświetlanie 2 wpisów - od 1 do 2 (z 2 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    polianna92
    Uczestnik

witam
    Bardzo proszę o poradę …Mam kilka pytań i proszę o wyrozumiałość. 🙂
    Ponad miesiąc temu przylecieliśmy z chłopakiem do Doncaster, i od paru tygodni pracujemy w ABP jednak jest to praca na flexi na telefon i nigdy nie wiadomo czy nie będzie jakiegoś przestoju. Nie wiemy co robić ponieważ dobrze by było jakby jedno z nas miało jakąś pewniejszą pracę , Nie wiemy czy jest sens czekać za stałą pracą na agencji w ABP i kiedy to nastąpi (ile się na to czeka), czy żeby chłopak poszukał czegoś w innych agencjach na ok.40 godz. tygodniowo ? Jak to teraz wygląda z pracą w Doncaster beż perfekcyjnej znajomości języka? Do których agencji warto się udać?
    z góry dziękuję za pomoc

Adrian Stec
    Uczestnik

powiem Ci tak, w obecnej chwili nie ma latwo, duzo ludzi robi na flexi, na telefon i szuka czegos lepszego, ale poki co jest cisza, wszyscy czekaja i maja nadzieje ze w czerwcu cos ruszy, bo maja zaczac sie studenci zjezdzac i wgl, to powinno cos ruszyc, ale czy tak bedzie to kij wie bo w tej Anglii coraz ciezej z ta praca.. sam robie na flexi 2dni w tyg, wiec niestety rozumiem jaka to jest lipa..
    poki co najlepiej trzymajcie sie tego ABP, ale mozecie juz chodzic po agencjach i szukac czegos innego, jesli chodzi o agencje gdzie nie trzeba umiec wgl jezyka to jest to np PMP Recruitment w Doncaster, tam Polka I Polak pracuja, ale obecnie tam tez jest lipa i praca na flexi.. a ogolnie to sa agencje miedzyinnymi takie jak temps, ale tam to juz trzeba umiec angielski komunikatywnie i niby maja prace, ale jak zobacza ze nie gadasz pewnie po angielsku to Cie odesla z kwitkiem, wiem cos o tym bo w tempsie mnie tak zalatwili 😛
    jeszcze jest ta agencja kolo Wisly Doncaster Recruitment chyba, tam tez mozna pogadac jak sie umie tylko troszke angielski, ale z tego co wiem to tam tez obecnie cisza i lipa, trzeba czekac.. najlepiej szukac ogloszen po necie i dzwonic i sie dogadywac, teraz beda zbiory ruszac itp to mozna szukac i moze jakis kontrakt sie uda zalatwic, czasem sa ogloszenia po polsku przez polakow i szukaja ludzi bez wymagan jezykowych na zbiory np na 6-8tyg czy tam wiecej za minimalna, wiec nie jest zle.. ;]

Wyświetlanie 2 wpisów - od 1 do 2 (z 2 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.