Praca poniżej 18 roku życia
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Fora › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Praca › Praca poniżej 18 roku życia
- Ten temat ma 10 odpowiedzi, 6 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 12 lat, 9 miesięcy temu przez
Edyta.
-
AutorWpisy
-
24th lipiec 2013 o 11:56 pm #6304
Karolina
UczestnikCześć! (:
Przyjechałam do Doncaster na wakacje i szukam pracy. Do 18-stki brakuje mi 10 miesięcy. Poziom znajomości języka średni.
Nie liczę na wielkie zarobki, potrzebuję paru groszy na własne wydatki. Proszę o pomoc!25th lipiec 2013 o 2:56 am #6306chojrok
Uczestnikzgodnie z prawem możesz pracować ale kto ciebie zatrudni nie mam zielonego pojęcia spróbuj meridian w Doncaster albo PMP w tym drugim wypadku to wiem ze to lekki obciach tam pracować ale na kilka miesięcy dlaczego nie no i z tego co wiem jakieś kilka lat temu przyjmowali poniżej 18 roku życia
25th lipiec 2013 o 5:52 pm #6310Urszula
UczestnikTutaj nie trzeba miec skonczonych 18 lat, zeby pracowac. Mnostwo jest Anglikow, ktorzy zaraz po podstawowce ida do pracy i, czesto zostaja w jednym zakladzie do emerytury. Czasami rodzice wysylaja malolatow po podstawowce, do pracy, zeby dokladali sie do czynszu. Popracuja na wakacjach, a potem moga isc dalej sie uczyc.
25th lipiec 2013 o 11:48 pm #6311Karolina
Uczestnikrozumiem, pytanie: gdzie?
26th lipiec 2013 o 1:31 am #6312Urszula
UczestnikTeoretycznie wszedzie. Praktycznie zalezy od znajomosci jezyka, szczescia, tego czy masz jakies doswiadczenie, czy ktos zaryzykuje zatrudnienie Cie bez zadnego doswiadczenia. Ja osobiscie widzialam takie mlode osoby w DHL, Hepworth’cie, One Callu.
Jesli szukasz pracy tylko na sezon, to moze najlepiej byloby sie przejsc po okolicznych agencjach.26th lipiec 2013 o 2:26 pm #6313Karolina
UczestnikDHL nie chce przyjmować poniżej 18… Będę szukała dalej, dziękuję za pomoc!
26th lipiec 2013 o 2:30 pm #6314?
UczestnikSa przyjecia w DHLU kolo Lakeside? Jaka tam agencja przyjmuje?
26th lipiec 2013 o 6:45 pm #6315Urszula
UczestnikWincanton tez nie przyjmuje osob ponizej 18ki. Tak mi sie przypomnialo wlasnie. Pracowalam tam caly tydzien i ze mna na testy przyszedl chlopak, ktory nie byl pelnoletni. Od razu mu podziekowali.
27th lipiec 2013 o 2:45 pm #6316Edyta
UczestnikWięc tak jestem tu juz od czerwca i mam 19 lat. Co do DHL na Lakeside nie przyjmują było mnósteo interview itp ale niestety zbywają wszystkich i raczej nie bedzie narazie tam pracy. Wiec Ci którzy nawet sa po induction to niestety ale szukajcie gdzie indziej. ja mam niestety pecha i nigdziej ak narazie nie moge znalezc, co do agencji- zbyli mnie we wszystkich mówiąc ze musze przyniesc insurance, bo nie mam. Dzwonie gdziekolwiek sie da ale nic nie ma.. nie wiem czy to ja mam takiego pecha czy co.. załamac sie mozna 🙁
2nd sierpień 2013 o 11:23 pm #6362dziabaduch
UczestnikMruzia01 przeciez insurance to podstawa, nigdzie Ciebie bez tego nie przyjma… chyba, ze na czarno.. mialas juz spotkanie o NIN?
praca w DHLu na Lakeside jest, niestety bardzo pozno w tym roku sie zaczelo, ale wprowadzaja juz zmiany, wiec lada chwila bedzie bardzo duzo pracy 😉 albo chociaz duzo ;P3rd sierpień 2013 o 2:01 pm #6365Edyta
UczestnikWiem o tym w czwartek juz byłam pirwszy dzien w pracy w DHL 🙂 i od poniedziałku ruszamy na maxa, mega sie ciesze 😉
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.