Praca poniżej 18 lat

Wyświetlanie 7 wpisów - od 1 do 7 (z 7 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Wojciech
    Uczestnik

Witam. Do ukończonych 18 lat brakuje mi trzech miesięcy. Byłem w agencji PMP zeby sie zarejestrowac to powiedzieli ze z ta data urodzenia nic nie znajda. Czy znajde prace w Doncaster majac 17 lat? Do jakich agencji mam sie kierowac? Prosze o pomoc, pozdrawiam.

Doncaster
    Klucznik

Za 3 miesiące na pewno będziesz miał większy wybór. Teraz jednak zbyt dużo chyba nie możesz. Jest dużo ograniczeń jeśli chodzi o 'under 18′ np.:

-30 minutowa przerwa po czterech i pół godz pracy,
    -nie można robić nadgodzin,
    -nie można pracować w nocy,
    -nie można pracować w barze (alkohol)
    -i inne takie tam…

Dlatego pewnie agencje wolą mieć do wyboru 'starszych’ i 'bardziej dyspozycyjnych’ pracowników. Poza tym 'młodzi’ postrzegani są raczej jako ci bez doświadczenia i mało odpowiedzialni. Pracodawcy cenią sobie taką cechę jak odpowiedzialność.

Ale w sumie na prawie pracy to się nie znam za bardzo 🙂

Żeby zostać opiekunką do dziecka nie trzeba mieć osiemnastu lat 🙂

Wojciech
    Uczestnik

Ok rozumiem. A nie wiesz/wiecie w jakich agencjach powinienem sie zarejestrowac?

Doncaster
    Klucznik

[b]voicio napisał:[/b]
    [quote]Ok rozumiem. A nie wiesz/wiecie w jakich agencjach powinienem sie zarejestrowac?[/quote]Raczej możesz w każdej, ale przy takim bezrobociu i konkurencji ze strony 'dorosłych’ taka agencja pewnie wybierze kogoś kto ma pełne prawa do pracy i większe doświadczenie.

Nie wiem co dodać. Pewnie pozostanie Ci porejestrować się tu i tam i poczekać. Powodzenia!

Wojciech
    Uczestnik

A farma na Tickhill? Jaka tam jest placa? Orientuje sie ktos? Slyszalem ze na zbieranie groszku nie bedzie problemu z przyjeciem mnie? Ciezka to praca? Pozdrawiam czekam na odp.

Doncaster
    Klucznik

Tak z ciekawości… znalazłeś coś?

Karolina
    Uczestnik

Mi do 18 brakuje 10 miechów, jestem tutaj na wakacjach i również szukam pracy. Znalazłeś coś?

Wyświetlanie 7 wpisów - od 1 do 7 (z 7 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.