Praca Amazon Doncaster Balby – opinie
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Fora › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Praca › Praca Amazon Doncaster Balby – opinie
- Ten temat ma 4 odpowiedzi, 2 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 11 lat, 1 miesiąc temu przez
Female Shepard.
-
AutorWpisy
-
1st październik 2014 o 12:25 am #7885
Maciej Kaczorek
UczestnikWitam.
Czy ktoś pracuje lub niedawno pracował w Amazonie w Doncaster (najlepiej z agencji) i potrafi mi powiedzieć kilka słów o tym magazynie ? Jaka atmosfera, co mniej więcej się tam robi ? Czy pracuje dużo Polaków ? Jak wyglądają relacje między pracownikami a team leaderami ? Itp
Bardzo proszę o uczciwe opinie, a nie oszczerstwa wynikające z zemsty byłych pracowników 🙂
Pozdrawiam
1st październik 2014 o 1:21 pm #7887Female Shepard
UczestnikNie znam Amazona w Doncaster, ale trochę wiem o Amazon Peterborough. Więc nie wypowiem się o atmosferze w Doncaster, ale o pracy, bo wszędzie taka sama :).
Jak idziesz przez agencję, to możesz max robić dla Amazon 9 miesięcy. Jak w tym czasie nie przejdziesz na kontrakt to Ci dziękują. Zmiany 8,5h (0,5h niepłatnej przerwy, 2 płatne przerwy 15 min).
Pracę rozpoczynasz na jednym z działów:
– Receive – przyjęcie towaru, praca na stacjach roboczych i przy taśmie, otwieranie kartonów i skanowanie towarów z nich, ładowanie na wózki.
– Stow – rozwożenie wózkami towaru na regały.
– Pick – kompletowanie zamówień, praca ze skanerem ręcznym.
– Pack – skanowanie i pakowanie zamówień, praca na stacjach roboczych i przy taśmie.
– ICQA – kontrola jakości i ilości towaru na półkach.Panowie jeszcze mogą się załapać na pracę na dock’u np. na Transship albo przy stow’owaniu palet. Jak masz uprawnienia na wózki to niestety, ale nie pójdziesz na wózki, bo na wszystko w Amazon trzeba mieć wewnętrzne uprawnienia i przeszkolenia, nawet na zwykłe paleciaki, nie mówiąc o EPT/PPT.
Jak przejdziesz na kontrakt to masz dostęp do gamy szkoleń, niedostępnych dla pracowników agencyjnych, więc są możliwości awansu albo przenosin na inne Amazony, nawet za granicą (DE/ES/PL) na stałe albo jako tymczasowy Away Team.
Osobiście uważam Amazona za dobre miejsce dla tych, którzy chcą pracować w UK dłużej i doskonalić język. No, ale trzeba zapieprzać (normy, które trzeba wyrabiać na 99,50-100%), więc kondycję trzeba mieć oraz siłę w nogach i brak skłonności do żylaków :D.
Powodzenia i daj znać jakbyś dostał się do Amazon Doncaster, bo jestem ciekawa jak tam jest.2nd październik 2014 o 8:38 pm #7889Maciej Kaczorek
UczestnikDzieki 🙂
25th październik 2014 o 1:19 pm #7939Maciej Kaczorek
UczestnikCzy ktoś pracuje w Amazonie na shifcie niedziela – środa 8:00 – 18:30 ??? Ktokolwiek ?
12th marzec 2015 o 11:49 pm #8207Female Shepard
UczestnikHej! Czy ktoś pracuje w Amazonie i mógłby podać aktualne albo zeszłoroczne normy jakie są/były w Amazon?
Chodzi mi o działy:
– Pick – ilość skompletowanego towaru na 1h
– Pack – ilość paczek zapakowanych na 1h
– Receive – ilość towaru na 1h
– Stow – ilość towaru na 1h
– ICQA – ilość przeliczonych binów na 1h na Simple Bin Count (SBC), ewentualnie też na Cycle Count (CC) jak ktoś pamiętaMoże ktoś pracuje na jednym z w/w działów i mógłby mi pomóc? Dzięki! 🙂
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.