Poszukuje dobrego stomatologa Polskiego
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Fora › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Zdrowie › Poszukuje dobrego stomatologa Polskiego
- Ten temat ma 11 odpowiedzi, 6 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat temu przez
Katarzyna.
-
AutorWpisy
-
19th sierpień 2012 o 7:53 am #4675
Kicia
Uczestnikhejka
Ma ktoś może namiary na Polskiego stomatologa ale dobrego , wiem że u mnie jest Pani w Rotherhamie ale opinii nie znam na jej temat . A zalezy mi na konkretnej osobie dobrej sprawdzonej poniewaz nigdy tu zębów nie robiliśmy tylko w polsce u swoich stomatologów może byc Rotherham, Sheffield, lub Doncaster dzieki z góry
19th sierpień 2012 o 8:52 am #4676edzia11
UczestnikNie polecam żadnych w Doncaster. Moja koleżanka pare tygodni temu miała ten sam problem i byla tu u dentysty niestety ona tu wogule nie leczy tylko wyrywa i takim sposobem wyrwała jej drugiego zęba. Tak jej wyrwala ze tydzień po tym jeszcze odczówała, przedwyrwaniem tydzien chodziła z bólem zaleciła tylko antybiotyki a kiedy pojechała wcześniej niż na dzień w ktorym byla umówiona to ja odesłała z bólem. Więc sie zastanów i lepiej Ci polecam zapłacić to pare funtów i jechać do polskiej przychodni w Manchester tam maja dużo lepsze opinje i lepszy zdecydowanie sprzet niż tu. Tu masz linka.
http://manchester.green-surgery.com/a1319641157pol-STOMATOLOGIA.html
19th sierpień 2012 o 6:10 pm #4677Urszula
UczestnikNie lepiej znalezc przychodnie, ktora ma podpisana umowe z NHS i sie zapisac? Jest mnostwo takich przychodni i tez maja dobrych dentystow. Po co przeplacac w jakiejs prywatnej przychodni, tylko dlatego, ze przyjmie nas Polak.
19th sierpień 2012 o 6:14 pm #4678Kicia
UczestnikJa nie mam żadnych benefitów wiec nie mam zniżki na NHS musze wszystko płacić . W zilonej przychodni to raczej odpada kanalowe leczenie mojego zeba to 3oo f omg. W sobote jedziemy do Hull na wycieczke i tam znalazałam an frum namiary do 3 dobrych polskich dentystów moze sie tam załapie
19th sierpień 2012 o 9:18 pm #4679maciej dombrowski
UczestnikChodze osobiscie do pani Malgorzaty Boratyn ,ktora przyjmuje w Rotherham i z czystym sumieniem moge Ci ja polecic.Moje dzieci tez sa zadowolone.Chodzilam do kilku Polskich Dentystow np.w South Elmsall ale zawsze cos bylo nie tak.Jedyny minus jest taki ze nie zawsze sa zapisy dla nowych pacjentow.A jak sie zapiszesz co pol roku musisz sie zglaszac na kontrole bo inaczej Cie wykresla z listy pacjentow.Musle ze nawet placac cala kwote powinnas zaplacic mniej niz w prywatnych klinikach Polskich.Jezeli dalej jestes zainteresowana tj.nr.gdzie ona przyjmuje. 01709382646.
19th sierpień 2012 o 10:58 pm #4680Kicia
UczestnikChodzi o tą Panią co przyjmuje koło Clifton Parku koło skrzyżowania ? w Rotherham?
19th sierpień 2012 o 11:34 pm #4681maciej dombrowski
Uczestniknie mieszkam w Rotherham,wiec nie bardzo moge Ci wytlumaczyc kolo czego to jest.Pani doktor przyjmuje w Royd House Dental Surgery Doncaster Road S65 1DY Rotherham.Na tej ulicy jest duzo przychodni ,bo jak pierwszy raz tam bylam to z troche sie naszukalam bo nie ma nr. budynku.
19th sierpień 2012 o 11:50 pm #4682Kicia
UczestnikTo bedzie tu koło mnie to bedzie ona , 2 przychodnie koło siebie angielskie z tym ze w jendej właśnie przyjmuje Polska dentystka no to co jutro musze sie przejsc zapytac skoro ty byłas i jestes zadowolona to moze warto bez dojazdu i moze ceny bedzie miala wzgledne dzieki za info wogole 🙂
20th sierpień 2012 o 5:53 am #4684Urszula
Uczestnik[b]Kicia2727 napisane:[/b]
[quote]Ja nie mam żadnych benefitów wiec nie mam zniżki na NHS musze wszystko płacić . W zilonej przychodni to raczej odpada kanalowe leczenie mojego zeba to 3oo f omg. W sobote jedziemy do Hull na wycieczke i tam znalazałam an frum namiary do 3 dobrych polskich dentystów moze sie tam załapie[/quote]Leczenie w przychodni, ktora ma umowe z NHS, to cos ponad £40. Pierwsza wizyta ok £15-£16, a potem, niezaleznie od ilosci wizyt, jesli to np. jeden zab, placisz cos ponad £40.
Ja bylam ostatnio u dentysty jakis czas temu, wiec moze stawki sie troche zmienily, ale na pewno to nie setki funtow. No i potem wizyty kontrolne sa juz za darmo.
20th sierpień 2012 o 6:23 am #4685jacek
UczestnikNa Nhs to mozna zeby starcic a nie wyleczyc. Polecam dentyste w Wakefield .
20th sierpień 2012 o 8:56 am #4686Urszula
UczestnikJa tam nie narzekam.
Dziwne jest to jak ludzie narzekaja na polska sluzbe zdrowia mieszkajac w kraju, a tu nagle poszukuja polskich lekarzy i dentystow i gotowi sa placic kupe kasy, zeby tylko ich przyjal polski fachowiec.18th kwiecień 2013 o 9:43 pm #5711Katarzyna
Uczestnikbo wiadomo z NHS to tez róznie bywa…
ja polecam wqszystkim OLD continent european dental clinik
w Hullpani Jola jest super
rejestracja po polsku
079 310 00 149 -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.