POLSKIE TAXI
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Fora › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Hyde Park – Różne tematy › POLSKIE TAXI
- Ten temat ma 14 odpowiedzi, 6 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat, 5 miesięcy temu przez
andrzej.
-
AutorWpisy
-
20th listopad 2012 o 3:53 am #4946
Maniusia89.06
Uczestnikchcialam wyrazic swoje zdanie co do Polakow jezdzacych jako taksowki. osobiscie kiedys wychodzilam z zalozenia, ze warto jest dac zarobic rodakowi, ale z czasem przekonalam sie, ze zdzieraja kase i to rowno. Jeszcze laske robi, ze przyjedzie w ogole. A gwozdziem programu sa spoznienia m.in. Pana Pawla i ludzi od niego. I jeszcze potrafi do Ciebie z morda wyskoczyc, ze co sie czepiasz on sie tylko 20 minut spoznil ta… Przezucilam sie na angielska firme Alpha i jestem bardzo zadowolona, kierowca zawsze jest na czas, pomoze przy spakowaniu np. zakupow, a no i najwazniejsze bierze o wiele mniej od Polaka.
20th listopad 2012 o 9:00 am #4948agnessa
UczestnikPopieram wypowiedz u gory. Zawsze jezdzac polska taksowka place jakies 3 £ wiecej niz za angielskie mini cabs. Polscy „taksowkarze” chyba korzystaja z faktu ze wiele osob nie zna na tyle angielskiego by zamowic angielska taksowke.
20th listopad 2012 o 1:23 pm #4949Maniusia89.06
Uczestnikja na szczescie sie przekonalam, ze zamowienie angielskiej taksowki to nic trudnego. jak ktos sie krepuje to nawet na kartce moze sobie napisac i przeczytac:) mi o wiele latwiej jest rozmawiac przez telefon niz twarza w twarz. a wiec wszystkim zycze wiecej wiary w siebie i nie dawajcie zdzierac kasy:):)
21st listopad 2012 o 2:18 pm #4953andrzej
UczestnikDZIEWCZYNY NIE OCENIAJCIE WSZYSTKICH POLAKOW JEZDZACYCH NA TAXI TA SAMA MIARA,SA TACY, CO DBAJA O KLIENTA I WCALE NIE SA DRODZY.
21st listopad 2012 o 4:32 pm #4954Maniusia89.06
UczestnikJakby Pan nie zauwazyl to napisalam u gory o jakiego taksowkarza mi najbardziej chodzi. pozdrawiam:)
22nd listopad 2012 o 1:39 am #4964Monika
UczestnikRaz chcialam zamowic taxi do miasta ale pan zarzyczyl sobie 10f!!! Normalnie place 4f jak jade angielska taxi. Pomyslam sobie ze sprobuje, i zamowie polska taxi ale jak uslyszlam cene i jeszcze musialm panu dlugo tlumaczyc jak i gdzie ma dojechac stwierdzialm ze to „gra nie warta swieczki” – niestety…
Moja uwaga jest taka, jezeli juz ktos chce oferowac takie uslugi to przede wszytskim musi dostosowac ceny do”obecnie obowiazujacych” i rownie wazne – znac ulice, zeby wiedziec gdzie lub skad ma sie odebrac klienta 🙂
zycze powoodzenia!
22nd listopad 2012 o 3:45 pm #4967andrzej
UczestnikA SKAD DO MIASTA MYSLE ZE DO CENTRUM SZANOWNA NIKA MIALABY ZAPLACIC 10 funtow POLSKIEMU KIEROWCY ,JESLI MOZNA WIEDZIEC?
23rd listopad 2012 o 2:18 am #4971Monika
Uczestnik[quote=”andrew70″ post=2363]A SKAD DO MIASTA MYSLE ZE DO CENTRUM SZANOWNA NIKA MIALABY ZAPLACIC 10 funtow POLSKIEMU KIEROWCY ,JESLI MOZNA WIEDZIEC?[/quote]
Ze Scawsby 🙂23rd listopad 2012 o 3:17 pm #4972andrzej
UczestnikTeraz troche odbiegne od tematu.Narzekacie na Polakow,ale korzystacie z uslug polskich mechanikow.Czy tez macie porownanie o ile mniej bierze anglik lub pakistanczyk od polaka(mysle ze tu nie chodzi o cene ale o jakosc uslugi).Prosze o wypowiedzi.
23rd listopad 2012 o 7:05 pm #4973Urszula
UczestnikDrozej i gorzej.
24th listopad 2012 o 2:08 am #4976Megan
Uczestniktylko uwazajcie z tymi taxami z alpha…wiekszosc tych kierowcow to napaleni curry-zercy! lepsza firma jest micks mini cabs.zawsze na czasie.zawsze wiedza gdzie jest miejsce docelowe.nie smierdza kozim mlekiem i zawsze sa mili. z polskich tax korzystalam raz…w sylwestara…i szczerze powiem mam mieszane uczucia co do tych uslug…byl spozniony,bo nie mial gpsa i nie wiedzial skad nas odebrac…cala trase do domu klepal,ze nie moze sie doczekac,zeby wrocic do domu i sie upalic…na koniec jeszcze zaczal sie smiac,ze nie wierzy ,ze ja i moj chlopak wracamy tak wczesnie do domu i ze nie bedziemy „jarac”…nie ma co….serwis 1sza klasa! lol
24th listopad 2012 o 2:13 am #4977andrzej
UczestnikLUCYNA Co drozej i gorzej,bo nie rozumiem.Mozesz sprecyzowac?
24th listopad 2012 o 8:16 am #4982Urszula
UczestnikChodzilo mi o tych mechanikow, bo ktos pytal, czy u Anglikow i innych nie byloby taniej. Pare razy konsultowalismy sie z naszym autkiem w angielskich zakladach i zawsze ceny mieli wyzsze.
Co do Alphy – taksowek – to ostatnio jezdze z nimi do pracy i fakt, przewaznie smrod, to wioza mnie w przeciwnym kierunku, to niezbyt uprzejma pani i nformuje mnie przez telefon, ze wysle mi taryfe – dzwonilam do nich kkiedy jedna nie przyjechala – ani przepraszam ani pocaluj w pupke ; to kierowca stoi pod innym domem, a do mnie dzwonia, ze na mnie czeka. I nawet z nawigacja gubia droge.24th listopad 2012 o 8:51 am #4983agnessa
UczestnikJa jesdze zawsze z adams mini cabs. Zadnych problemow. Raz przyjechali pol godz sa wczsnie to zadzwonilam to jeszcze pani m ie przeprosila i wyslala taksowke juz o dobrej godzinie 😉
24th listopad 2012 o 2:40 pm #4985andrzej
UczestnikCeny wyzsze i z byle bzdury robia powazna awarie.Ja w dalszym ciagu uwazam,ze polacy(nie wszyscy)swiadcza rzetelne uslugi.
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.