Pierwsze kroki w U k

Wyświetlanie 11 wpisów - od 1 do 11 (z 11 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Natalia Nikchi
    Uczestnik

Dzień dobry wieczór ewribadi 🙂
    Właśnie wylądowałam w śmiesznie smętnym miasteczku Rotherham
    Insurance, praca itd są juz tematemi przeze mnie ogarniętymi
    Gorzej z innymi kwestiami….
    Np.
    1. Jaką kartę sieci komórkowej najlepiej zakupić w tym kraju, w sensie co by za drogo mnie to nie wychodziło do polski rownież mam zamiar wydzwaniac 😛 póki co na kartę, w czasie późniejszym myśle o abonamentach
    2. No i do tablecika jakiś internecik by sie przydał również 🙂 tez na karteluszkę, cyrografy zostawiam na potem
    3. Znajdę jakaś Appkę na zasadzie polskiego „jak dojadę” ?

W ogóle znalazła by sie jakaś dobra duszyczka, która zechciała być mym „mentorem” przez chwil kilka???

marek kmiec
    Uczestnik

witamy w uk

ad1. najtańszy jest chyba gifgaff, o2 i vodafone też dosyć tani. rozmowy do pl – tu niestety nie weiem bo korzystam ze skype i z roamingu t-mobile polskiego.
    ad2. tu już musisz pogooglować po lokalizacji jaki mobile broadband jest dostępny u ciebie.
    ad3. o appce nie słyszałem ale na stronce stagecoachbus.com można znaleźć wszystkie lokalne połączenia autobusowe

Natalia Nikchi
    Uczestnik

Dziękuję bardzo za podpowiedzi 🙂

Ale jesli chodzi o neta, potrzebuje mobilny internet do iPada
    Wi-Fi ka juz posiadam 🙂

:cheer:

marek kmiec
    Uczestnik

to powinno pomóc:
    http://www.broadbandgenie.co.uk/mobilebroadband/pay-as-you-go-ipad-sim-card

sprawdz mape zasięgu i do dzieła 🙂

Dorota Gurdziel
    Uczestnik

a gdzie w tym smętnym miasteczku ,) udało ci się znaleźć pracę?

Patryk29
    Uczestnik

Co do tanich rozmow na terenie UK, to chyba najlepiej wybrac gifgaffa, choc najwiecej ludzi korzysta z o2. Tanie polaczenia do polski mozna spreparowac za pomoca zewnetrznych serwisow.. gdzies mialem numer na ktory wysyla sie sms`a i polaczenia do pl po 1 pi za minute. W reszcie spraw .. ciezko doradzic. Co do mentorowania, to nie wiem czy sie nadam, ale jesli mialabys jakies pytania, pisz na priv, ewentualnie fb.
    Pozdrawiam i zycze samych sukcesow na nowej drodze zycia 😀
    Patryk Szewczyk

Natalia Nikchi
    Uczestnik

dziękuje bardzo romanek 🙂

A co do pracy…to starcik mam w Next- chyba najszybciej i najłatwiej
    i na spokojnie za czymś lepszym trzeba sie rozglądać 🙂

Patryk29
    Uczestnik

To ja Ci doradze od siebie, nie szukaj nic lepszego, bo nie znajdziesz.. no chyba ze masz aspiracje do pracy w biurze. Jesli nie, to lepiej trafic nie moglas.. i trzymalbym sie tego 🙂

Natalia Nikchi
    Uczestnik

No słyszałam ze praca w Next jest bardzo dobra i pożądana przez wielu
    Jednak mam większe aspiracje…
    Ale od czegoś trzeba zacząć…

Ofek
    Uczestnik

Brawo! Na początek wystarczy, ale jak już staniesz pewnie na nogach uciekaj od agencjii; to moja rada. Dobrej pracy raczej nikt nie oglasza, także trzeba kombinować, a agencje dobre są tylko na początek jesli potrzebujesz byle czego, by zarobić na utrzymanie.

ps.
    Lycamobile za 10 funtów masz pakiet 500 min do wszystkich sieci, 1 gb internet (2g czyli wolny). Na stacjonarne do polski 1p/min , na komórki do polski 1 albo 10 p/min; to zalezy czy ich promocja jeszcze obowiazuje

Natalia Nikchi
    Uczestnik

Merci Ofek 🙂

Wyświetlanie 11 wpisów - od 1 do 11 (z 11 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.