Pierwsze kroki w U k
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Fora › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Hyde Park – Różne tematy › Pierwsze kroki w U k
- Ten temat ma 10 odpowiedzi, 5 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 12 lat, 1 miesiąc temu przez
Natalia Nikchi.
-
AutorWpisy
-
24th czerwiec 2014 o 10:45 pm #7586
Natalia Nikchi
UczestnikDzień dobry wieczór ewribadi 🙂
Właśnie wylądowałam w śmiesznie smętnym miasteczku Rotherham
Insurance, praca itd są juz tematemi przeze mnie ogarniętymi
Gorzej z innymi kwestiami….
Np.
1. Jaką kartę sieci komórkowej najlepiej zakupić w tym kraju, w sensie co by za drogo mnie to nie wychodziło do polski rownież mam zamiar wydzwaniac 😛 póki co na kartę, w czasie późniejszym myśle o abonamentach
2. No i do tablecika jakiś internecik by sie przydał również 🙂 tez na karteluszkę, cyrografy zostawiam na potem
3. Znajdę jakaś Appkę na zasadzie polskiego „jak dojadę” ?W ogóle znalazła by sie jakaś dobra duszyczka, która zechciała być mym „mentorem” przez chwil kilka???
25th czerwiec 2014 o 7:11 pm #7589marek kmiec
Uczestnikwitamy w uk
ad1. najtańszy jest chyba gifgaff, o2 i vodafone też dosyć tani. rozmowy do pl – tu niestety nie weiem bo korzystam ze skype i z roamingu t-mobile polskiego.
ad2. tu już musisz pogooglować po lokalizacji jaki mobile broadband jest dostępny u ciebie.
ad3. o appce nie słyszałem ale na stronce stagecoachbus.com można znaleźć wszystkie lokalne połączenia autobusowe25th czerwiec 2014 o 9:45 pm #7590Natalia Nikchi
UczestnikDziękuję bardzo za podpowiedzi 🙂
Ale jesli chodzi o neta, potrzebuje mobilny internet do iPada
Wi-Fi ka juz posiadam 🙂:cheer:
25th czerwiec 2014 o 9:53 pm #7591marek kmiec
Uczestnikto powinno pomóc:
http://www.broadbandgenie.co.uk/mobilebroadband/pay-as-you-go-ipad-sim-cardsprawdz mape zasięgu i do dzieła 🙂
26th czerwiec 2014 o 2:44 pm #7592Dorota Gurdziel
Uczestnika gdzie w tym smętnym miasteczku ,) udało ci się znaleźć pracę?
27th czerwiec 2014 o 11:58 am #7593Patryk29
UczestnikCo do tanich rozmow na terenie UK, to chyba najlepiej wybrac gifgaffa, choc najwiecej ludzi korzysta z o2. Tanie polaczenia do polski mozna spreparowac za pomoca zewnetrznych serwisow.. gdzies mialem numer na ktory wysyla sie sms`a i polaczenia do pl po 1 pi za minute. W reszcie spraw .. ciezko doradzic. Co do mentorowania, to nie wiem czy sie nadam, ale jesli mialabys jakies pytania, pisz na priv, ewentualnie fb.
Pozdrawiam i zycze samych sukcesow na nowej drodze zycia 😀
Patryk Szewczyk1st lipiec 2014 o 11:19 pm #7610Natalia Nikchi
Uczestnikdziękuje bardzo romanek 🙂
A co do pracy…to starcik mam w Next- chyba najszybciej i najłatwiej
i na spokojnie za czymś lepszym trzeba sie rozglądać 🙂2nd lipiec 2014 o 12:41 am #7613Patryk29
UczestnikTo ja Ci doradze od siebie, nie szukaj nic lepszego, bo nie znajdziesz.. no chyba ze masz aspiracje do pracy w biurze. Jesli nie, to lepiej trafic nie moglas.. i trzymalbym sie tego 🙂
2nd lipiec 2014 o 12:53 am #7614Natalia Nikchi
UczestnikNo słyszałam ze praca w Next jest bardzo dobra i pożądana przez wielu
Jednak mam większe aspiracje…
Ale od czegoś trzeba zacząć…5th lipiec 2014 o 1:01 am #7621Ofek
UczestnikBrawo! Na początek wystarczy, ale jak już staniesz pewnie na nogach uciekaj od agencjii; to moja rada. Dobrej pracy raczej nikt nie oglasza, także trzeba kombinować, a agencje dobre są tylko na początek jesli potrzebujesz byle czego, by zarobić na utrzymanie.
ps.
Lycamobile za 10 funtów masz pakiet 500 min do wszystkich sieci, 1 gb internet (2g czyli wolny). Na stacjonarne do polski 1p/min , na komórki do polski 1 albo 10 p/min; to zalezy czy ich promocja jeszcze obowiazuje6th lipiec 2014 o 9:04 pm #7631Natalia Nikchi
UczestnikMerci Ofek 🙂
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.