Opiekunka do dziecka
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Fora › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Dziecko › Opiekunka do dziecka
- Ten temat ma 12 odpowiedzi, 6 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat, 5 miesięcy temu przez
sylwia.
-
AutorWpisy
-
8th styczeń 2012 o 5:56 am #3756
Monika
UczestnikPytanie do wszytskich mam, ktore oddaja swoje pociechy do opiekunki. Nie dlugo bede musiala wrocic do pracy i zaczynam powoli rozgaldac sie za opiekunka do mojego dziecka. Nie mam prefenrencji co do pochodzenia opiekunki, moze byc zarowno polska jak i angielska, to bez roznicy. Najwazniejsze jest zeby miala doswiadczenie, dobry kontak z dzieckiem i kurs pierwszej pomocy.
Jezeli jakas mama mogla by mi kogos polecic bylabym wdzieczna.
pozdrawiam8th styczeń 2012 o 6:58 am #3758Ania_P
Uczestnikhej, to znowu ja 🙂 Znam kogos kto opiekuje sie dziecmi, ma skonczony kurs pierwszej pomocy tzw pediatric first aid training, jest zarejestrowaną childminder wiec tez mozesz liczyc na czesciowy zwrot kosztów ( to jest chyba w zależności od dochodów), ma tez ubezpieczenie. Zawsze chętna jest pokazac jak wygląda jej „domowe przedszkole” a to przeciez do niczego nie zobowiązuje. Jak chcesz to dam Ci do niej namiary. nie wiem czy odpowiadałaby Ci lokalizacja, jest to niedaleko Sandall Park.
8th styczeń 2012 o 8:20 pm #3759Monika
UczestnikHej Ania
Dzieki za odpowiedz! Jak mozesz to podaj mi jej namiary:) i jezeli wiesz to jakie sa koszty??
Co do mleka to jak bym potrzebowala takie wlasnie to sie zglosze do ciebie, bo na razie mam inne maleko ale czekam na zmiane bo nie sluzy mojemu malemu tak jak powinno.
pozdrawiam!12th styczeń 2012 o 7:50 am #3760Ania_P
UczestnikNika, daj znac czy dostałas wiadomosc na priv’ie z kontaktem do tej opiekunki 🙂 pozdrowionka
22nd styczeń 2012 o 6:02 am #3766Doncaster
KlucznikCzy to normalne, żeby opiekunka kasowała normalną stawkę jak dziecko jest w domu chore lub jest się na wakacjach?
22nd styczeń 2012 o 6:23 am #3767Ania_P
Uczestnikja slyszalam ze kasują połowe stawki, pierwszy raz slysze ze jest to cala stawka. Znam childmanderki angielskie i u nich jest to z gory ustalone. Ale zadna z nich nie bierze calej stawki.
22nd styczeń 2012 o 7:22 pm #3770Doncaster
Klucznik[b]Ania_P napisane:[/b]
[quote]ja slyszalam ze kasują połowe stawki, pierwszy raz slysze ze jest to cala stawka. Znam childmanderki angielskie i u nich jest to z gory ustalone. Ale zadna z nich nie bierze calej stawki.[/quote]
To chyba jednak zależy od opiekunki. Poczytalem trochę w sieci i z tego co widać to mają różne kontrakty i same sobie to ustalają.23rd styczeń 2012 o 5:59 am #3773Ania_P
Uczestnikno hejka, a i ja sie dowiadywalam, zeby sie upewnic co do stawek, no i faktycznie wiekszosc opiekunek, bierze pelną stawke, 🙂
3rd kwiecień 2012 o 10:13 pm #4063labi76
UczestnikWitam, szukam opiekunki do dziecka z okolic Armthorpe:) czy moga mi Panie kogos polecic? pozdrawiam Joanna
4th kwiecień 2012 o 12:05 am #4064Monika
UczestnikHej Joanna
Nie znam nikogo z okolic Armthorpe ale polecam strone http://www.childcare.co.uk tam znajdziesz wszytskie opiekunki z Doncaster( i nie tylko),zarejestruj sie na tej stronie to opiekunki same beda do ciebie pisac. Ja tak znalazalm swoja opiekunke, tam sa wszytskie informacje odnosnie co oferuje dana opieknka, koszty, doswiadczenie i wiele innych informacji. Cena opieki to srednio 35f za dzien. Czasami troche taniej w zaleznosci od opiekunki 🙂
Zycze powodzenia!8th kwiecień 2012 o 6:44 pm #4079labi76
UczestnikBardzo dziekuje za pomocna odpowiedz:) pozdrawiam swiatecznie:))
26th czerwiec 2012 o 3:37 am #4508Patkaaa
UczestnikWitam serdecznie
Jestem studentką pedagogiki wczesnoszkolnej z przedszkolną .Opiekuje się dziećmi w chwilach wolnych w wieku od 1 roczku do 12 lat. (jeśli będzie taka potrzeba-referencje )Jestem otwarta, kreatywna i odpowiedzialna 😉 Umilę czas dla twojej pociechy, na pewno nie będę się nudzić!!
Od 29 czerwca jestem do dyspozycji na terenie Doncaster lub okolice(+zwrot kosztów dojazdu) o każdej porze.).
Cena do ustalenia27th listopad 2012 o 1:50 am #5022sylwia
UczestnikWitam, w połowie grudnia przenoszę się do Sheffield, jeśli ktoś potrzebuje niani dla swojego dziecka z tamtych okolic prosze o kontakt gg6873412. Mam na imię Sylwia, mam 33lata, ma kilkuletnie doświadczenie z dziećmi w różnym wieku( 2miesięczne bliźniaczki, trojaczki po 5latki, a także 4,5miesięczne bliżniaki z których jeden był karmiony przez sondę/pega, mam skończoną m.in. szkołe opiekunka dziecięca, kurs masażu shantala dla niemowląt, warsztat z bajkoterapii, posiadam referencje od rodzin u których pracowałam w Polsce.
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.