Nieuczciwa agencja
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Fora › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Nieruchomości › Nieuczciwa agencja
- Ten temat ma 5 odpowiedzi, 3 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 12 lat, 4 miesiące temu przez
Doncaster.
-
AutorWpisy
-
12th grudzień 2013 o 6:49 pm #6949
Marcin
UczestnikWitam. Czy istnieje mo
12th grudzień 2013 o 8:42 pm #6950Doncaster
KlucznikNiestety cz
13th grudzień 2013 o 1:40 am #6951Marcin
UczestnikMam jeszcze jedno pytanie- czy po 6 m-nej umowie wynajmu jezeli chcielismy wynajac na kolejny rok dom to czy powinnismy podpisac nowa umowe z agencja?………..bo czytalem ze jezeli nie napisze sie wymowienia na miesiac przed koncem umowy to jest ona przedluzana automatycznie na pol roku….a czy tak samo jest kiedy chce sie wynajac na rok po wygasnieciu umowy 6 m-nej?
13th grudzień 2013 o 1:59 am #6952Doncaster
Klucznik[quote=”marcinzm1984″ post=4377]Mam jeszcze jedno pytanie- czy po 6 m-nej umowie wynajmu jezeli chcielismy wynajac na kolejny rok dom to czy powinnismy podpisac nowa umowe z agencja?………..bo czytalem ze jezeli nie napisze sie wymowienia na miesiac przed koncem umowy to jest ona przedluzana automatycznie na pol roku….a czy tak samo jest kiedy chce sie wynajac na rok po wygasnieciu umowy 6 m-nej?[/quote]
To zale16th grudzień 2013 o 7:58 pm #6958LUCAS
Uczestnikmoge dac ci rade ktora zadzialala w moim przypadku
zglosilem do agencji kilka rzeczy d zrobienia pod koniec czerwca tego roku
poczym dzwonilem jeszcze 2 tygodnie pozniej i ponownie 3 tygodnie pozniej i nic,ciagle mi powtarzano ze landlord wykonuje naprawy i to nie ich dzialka
wiec wzialem kartke papieru i napisalem list do agencji:
w liscie napisalem ze z dniem25 sierpnia przestaje placic za dom ze wzg na to ze nie wywiazuja sie z umowy w ktorej jest napisane ze wszelkie naprawy oni wykonuja.
podalem w liscie daty kiedy do nich dzwonilem i ich informowalem o tych popsutych rzeczach
napisalem rowniez ze mam gdzies ich gadanie ze to landlord wykonuje naprawy poniewaz im place 625 funtow za miesiac a nie landlordowi
list wyslalem o godzinie 15
na nastepny dzien o godzinie 16 byli ludzie od napraw oraz dostalem list z przeprosinami .
polecam list bo w tym kraju telefon znaczy tyle co nic
na poczcie jeszcze bym wzial proof of postage w razie gdyby stwierdzili ze nie dostali listu
pozdrowki i powodzenia16th grudzień 2013 o 8:05 pm #6959Doncaster
Klucznik[quote=”LUCAS” post=4384]moge dac ci rade ktora zadzialala w moim przypadku
zglosilem do agencji kilka rzeczy d zrobienia pod koniec czerwca tego roku
poczym dzwonilem jeszcze 2 tygodnie pozniej i ponownie 3 tygodnie pozniej i nic,ciagle mi powtarzano ze landlord wykonuje naprawy i to nie ich dzialka
wiec wzialem kartke papieru i napisalem list do agencji:
w liscie napisalem ze z dniem25 sierpnia przestaje placic za dom ze wzg na to ze nie wywiazuja sie z umowy w ktorej jest napisane ze wszelkie naprawy oni wykonuja.
podalem w liscie daty kiedy do nich dzwonilem i ich informowalem o tych popsutych rzeczach
napisalem rowniez ze mam gdzies ich gadanie ze to landlord wykonuje naprawy poniewaz im place 625 funtow za miesiac a nie landlordowi
list wyslalem o godzinie 15
na nastepny dzien o godzinie 16 byli ludzie od napraw oraz dostalem list z przeprosinami .
polecam list bo w tym kraju telefon znaczy tyle co nic
na poczcie jeszcze bym wzial proof of postage w razie gdyby stwierdzili ze nie dostali listu
pozdrowki i powodzenia[/quote]
To tak niestety nie dzia -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.