MOJA Pierwsza praca w UK
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Fora › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Praca › MOJA Pierwsza praca w UK
- Ten temat ma 21 odpowiedzi, 6 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 14 lat, 3 miesiące temu przez
kryspin.
-
AutorWpisy
-
5th styczeń 2012 o 10:23 pm #3743
kryspin
UczestnikWitam! Zdecydowałem sie pojechać do pracy do anglii. Będe mieszkał w Grimethorpe. Mam 36lat, z zawodu jestem technikiem elektronikiem o specjalności automatyka przemysłowa. Mam szereg uprawnien w tym na wózki widłowe i suwnice. Mam pytanie i prośbę do wszystkich użytkowników forum o pomoc i sugestie w sprawie znalezienia pracy. Podejmę każdą pracę( fajnie by było gdzieś blisko bo nie mam na razie samochodu). Jakie są szanse na znalezienie szybko pracy i gdzie najpierw się udać? Będe wdzięczny za każdą sugestie. Pracowałem też długi czas na hurtowni. Czy jest szansa że w ciągu 2 tygodni znajdę pracę?
Mój mail: krysmoni@plusnet.pl6th styczeń 2012 o 12:42 am #3744kryspin
UczestnikMoże ktoś podać adresy agencji w Barnsley czy może chodzić od fabryki do fabryki ( oni tam podobno mają wewnętrzne agencje)???
6th styczeń 2012 o 3:12 am #3745?
UczestnikNiektorzy ponad miesiac szukaja i nie moga nic znalesc. A znasz tu kogos kto moglby Ci pomoc na poczatku? Styczen to chyba nie najlepszy czas, teraz wszedzie raczej przestój jest…
Poza tym mam nadzieje ze nie wybierasz sie tu bez znajomosci angielskiego co najmniej komunikatywnie.6th styczeń 2012 o 3:18 am #3746kryspin
UczestnikMam kolegę który mieszka w Grimethorpe i jest tam od 6 lat z żoną.Oboje pracują i na pewno będą starali się pomóc ale optymizmu i tak mi brakuje. Myślę że komunikatywnie znam angielski. Byłem dwa razy w anglii ale turystycznie i jako tako sie dogadywałem. Problem stanowi też brak na razie auta.
6th styczeń 2012 o 4:21 am #3747sebastian zaremba
Uczestnikhttp://www.flamejobs.pl/79,monter-monterka-mebli.html
zadzwon do nich moze jeszcze cie przyjma
fabryka nazywa sie Symphony
pracuje tu juz 3 lata i jest ok6th styczeń 2012 o 4:40 am #3748kryspin
UczestnikNiestety już nie mają miejsc bo dzwoniłem kilka dni temu. A nie można tam podejść i zapytac o pracę czy tylko przyjmują przez ta polską agencje? Ma ktoś jakieś informacje na temat pracy i rekrutacji do ASOSA?
6th styczeń 2012 o 4:54 am #3749sebastian zaremba
Uczestnikdo symphony tylko przez agencje inaczej nie da rady
a do asosa to chyba unipart z barnsley przyjmuje
7th styczeń 2012 o 7:05 pm #3753kryspin
UczestnikA jak najskuteczniej szukać pracy? Iść do firmy , poprosić o formularz wypełnić , zanieść ( dołączyć CV?) i czekać czy dzwonić na drugi dzień? Co napisać w formularzu żeby było dobrze i jak potem wyglądają jakieś testy?
8th styczeń 2012 o 3:49 am #3754sebastian zaremba
Uczestnikzrób maraton po agencjach pracy,porejestruj sie i czekaj kto pierwszy oddzwoni
bezposrednio raczej cieżko bedzie prace dostac
THIS IS ENGLAND hhehehehehhe
14th styczeń 2012 o 7:01 pm #3761kryspin
UczestnikNo to od kilku dni jestem w Grimethorpe, rozwiozłem swoje CV, mam wizyte w poniedziałek w sprawie numeru ubezpieczenia, jedną rozmowe w sprawie pracy we wtorek więc niby coś sie dzieje ale co z tego wyjdzie….Mam liencje na wózki widłowe w polsce, przetłumaczyłem to zaświadczenie i wszędzie mówie że posiadam licence to forklift ale czy ona tu jest ważna, w polsce w Urzędzie Dozoru Technicznego mówili że jest ważna w całej unii.Czy ktoś może udzielić mi odpowiedzi ?
15th styczeń 2012 o 3:27 am #3762Doncaster
Klucznik[b]Kryspin napisane:[/b]
[quote]Mam liencje na wózki widłowe w polsce, przetłumaczyłem to zaświadczenie i wszędzie mówie że posiadam licence to forklift ale czy ona tu jest ważna, w polsce w Urzędzie Dozoru Technicznego mówili że jest ważna w całej unii.[/quote]
W Polsce chyba jarają się wszystkim co ma znaczek unii na sobie 🙂 Myślę, że tutaj chyba mają to gdzieś ale może sie mylę i może znajdziesz pracę z tą licencją.15th styczeń 2012 o 4:05 am #3763sebastian zaremba
Uczestnikracja
tutaj akceptuja tylko to co jest na angielskim papierze
unia europejska jakos ich nie kreci :)hehehehhe
THIS IS ENGLAND22nd styczeń 2012 o 5:59 am #3765maggi
UczestnikZnalazłeś pracę Kryspin? W ogłoszeniach jest kilka wpisów o jakiejś fabryce kwiatów. Może coś dla ciebie?
22nd styczeń 2012 o 6:49 am #3768Urszula
UczestnikO ile wiem, to np. taka agencja jak Blue Arrow zaakceptowala polska licencje na wozki widlowe. Mialam dla nich pracowac w DHLu i akurat razem ze mna induction mialo paru chlopakow, m.in jeden Polak wlasnie z papierami na wozki, kurs robiony w Polsce. Powiedzieli mu, ze te papoery sa ok i prace dostal. Wczesniej tez pracowal w innym miejscu i tez mu ta licencje zaakceptowali.
22nd styczeń 2012 o 7:19 pm #3769Doncaster
Klucznik[b]Lucyna napisane:[/b]
[quote]O ile wiem, to np. taka agencja jak Blue Arrow zaakceptowala polska licencje na wozki widlowe. Mialam dla nich pracowac w DHLu i akurat razem ze mna induction mialo paru chlopakow, m.in jeden Polak wlasnie z papierami na wozki, kurs robiony w Polsce. Powiedzieli mu, ze te papoery sa ok i prace dostal. Wczesniej tez pracowal w innym miejscu i tez mu ta licencje zaakceptowali.[/quote]
Czyli jednak się mylę 🙁 to dobrze, że gdzieś akceptuja polskie licencje. -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.