Lokalizacja pracy NEXT
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Fora › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Praca › Lokalizacja pracy NEXT
- Ten temat ma 8 odpowiedzi, 5 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 11 lat, 5 miesięcy temu przez
Jarek.
-
AutorWpisy
-
27th grudzień 2014 o 8:05 pm #8056
kornel1122
UczestnikWiecie gdzie jest miejsce pracy tego NEXTa o ktorym wszyscy pisza? Jest to jakis warehouse czy sklep czy cos? I gdzie to jest? Po za Doncaster?
28th grudzień 2014 o 5:21 pm #8057Female Shepard
UczestnikNEXT „o którym wszyscy piszą” to magazyny – centra dystrybucji dla sieciówki ciuchowej NEXT. Przeważnie pracujemy w South Elmsall albo koło Armthorpe. Jak ktoś z Barnsley, Wath, Brampton albo Rotherham to może jeszcze pracować w magazynach NEXT w Dearne Valley.
Dearne Valley Boxed Warehouse, Wath upon Dearne, S63 5DF
Dearne Valley Pallet Warehouse, Wath upon Dearne, S63 5DF
Doncaster Warehouse, Armthorpe, Doncaster, DN3 3EA
Elmsall Way Warehouse & Distribution Centre, South Elmsall, West Yorkshire, WF9 2XT
Elmsall Drive Warehouse, South Elmsall, West Yorkshire, WF9 2RH
Stadium Way Warehouse, South Elmsall, West Yorkshire, WF9 2XR
Stadium Two Warehouse, South Elmsall, West Yorkshire, WF9 2XS
Toftshaw Warehouse, Bradford, West Yorkshire, BD4 6QG29th grudzień 2014 o 12:43 pm #8059kornel1122
UczestnikBardzo wyczerpujaca odpowiedz. Jest jakaas agencja w samym Nexcie na Armthorpie, lub z jakiej mozna rekrutowac bo z tego co.widze Solsbury Solutions nie ma siedziby w Doncaster. ;d
29th grudzień 2014 o 1:34 pm #8060Female Shepard
UczestnikSS ma siedzibę w Wakefield. Telefon do biura: 00441924666529
Na pewno też są on-site w Armthorpe, ale upewnij się telefonicznie lub mailowo. Tu masz dane osobnika odpowiedzialnego za pracowników agencyjnych w NEXT:
Maciej Hodura
Recruitment Manager
Solsbury Solutions Ltd
07815 114539
maciej.hodura@solsburysolutions.com31st grudzień 2014 o 4:16 am #8062Urszula
UczestnikMeridian tez rekrutuje do Nexta. Maja siedzibe w centrum Doncaster, blisko marketu.
31st grudzień 2014 o 12:49 pm #8063kornel1122
UczestnikA czy wiecie może jak wygląda praca w NEXT na Armthorpie? Jaka atmosfera, ludzie? ;p
5th styczeń 2015 o 1:49 am #8075Urszula
UczestnikChyba spko. Nie slyszalam, zeby ludzie jakos bardzo narzekali 😉 W sumie ja pracuje tam dopeiro dwa miesiace i to na takim odludziu 😉
1st marzec 2015 o 11:30 pm #8187Anna Capar
UczestnikWitam!
Jako, że jesteście tutaj bardzo mili i pomocni mam do Was kilka pytań.
1. Czy przyjmują teraz do Nexta w Armthorpe?
2. Jaki poziom znajomości języka jest tam wymagany?
3. Czy jest możliwość dojazdu z Doncaster komunikacją publiczną?
4. Czy są w Doncaster jakieś inne miejsca, w których przyjmują Polaków, także bez języka?
5. Czy są w Doncaster jakieś szkoły języka angielskiego dla Polaków? Korzystaliście? Polecacie?Przyjechaliśmy do Anglii miesiąc temu, póki co zatrzymaliśmy u znajomego, pracujemy w słowiańskim kołchozie i rozglądamy się za jakimś przyjemniejszym do życia mieście w okolicy i przede wszystkim za bardziej normalną pracą.
Spodobało nam się Doncaster, stąd moje pytania 🙂
Ja niestety nie znam angielskiego zbyt dobrze ale uczę się, mam duże doświadczenie w gastronomii.
Mój chłopak z kolei zna angielski co najmniej na poziomie komunikatywnym, doświadczenie w pracy alpinisty przemysłowego i trochę na magazynie.
Oboje mamy prawo jazdy kat. B, nie mamy tutaj samochodu.6. Gdzie najlepiej szukać pracy?
2nd marzec 2015 o 3:50 am #8188Jarek
Uczestnik1. Na dzień dzisiejszy raczej nie ma przyjęć. Wszystko ogłoszenia o prace do next są zamieszczane na tej stronnie http://careers.next.co.uk/distribution/distvacancies.aspx#link=hp ale zawsze możesz się zgłosić do agencji Solsbury, pracują tam sami Polacy, jednak znajmość angielskiego w stopniu minimalnym jest wymagana.
2. Jak w każdej pracy w Anglii pracodawca wymaga od Ciebie znajomości w stopniu komunikatywnym aby polecenia były zrozumiałe.
3. tak jest taka możliwość dojazdu do Armthorpe bodajże dwoma liniami.
4. Na pewno ABP przyjmuje bez języka, chyba tam pracują sami Polacy.
5. Tak są. Jedna z nich to Doncaster School of English. Jest to prywatna szkoła angielskiego (szczerze polecam, sam tam chodzę), druga to polska szkoła Syllabus, a trzecia opcja to zapisanie się do colleg’u na ESOL.
6. Gdzie szukać pracy ? Internet, agencji pracy w Doncaster jest mnóstwo, proponuje odwiedzić wszystkie. -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.