Kurierzy złodzieje?

Wyświetlanie 2 wpisów - od 1 do 2 (z 2 w sumie)
  • Autor
    Wpisy

Jeden z moich znajomych padł ofiarą szajki złodziei podszywających się pod kurierów paczek. Nadał paczkę na tydzień przed świętami i do dziś jego rodzina oczekuje na przesyłkę. Konto firmy na Naszej Klasie zostało usunięte, a telefony pozostają bez odpowiedzi.

Firma nazywała się: Konrad Paczki Polska Anglia. Mój znajomy zdecydował się oddać sprawę w ręce policji lecz prócz śladu na Naszej Klasie oraz numerów telefonów nie posiada żadnych dodatkowych informacji, które mogłyby pomóc policji w poszukiwaniu oszustów.

Jeśli także zostałeś oszukany przez tą firmę- napisz do mnie lub wpisz się w tym wątku- może masz jakieś dodatkowe informacje, które pomogą ująć złodziei.

Zdzislaw
    Uczestnik

Mała podpowiedź dla osób korzystających z takowych usług .Zanim zdecydujesz się na wysłanie paczki przez kuriera którego nie znasz zorientuj się czy ma zarejestrowaną firmę ,wykupione ubezpieczenie CARGO lub GOOD IN TRANSIT (dotyczy aut na angielskich numerach) ,jeśli jest to przewoźnik z polski posiada zapewne ubezpieczenie OCP( nie dajcie się zwieść to ubezpieczenie jest nie ważne jeśli przewoźnik ma auto na angielskich numerach).Każdy przewoźnik powinien wystawić list przewozowy i tylko na takiej podstawie jest możliwe egzekwowanie swoich praw w wypadku utraty mienia lub uszkodzenia go podczas transportu.Posiadam 12 letnie doświadczenie w transporcie międzynarodowym więc wiem co piszę.Myślę że to pomoże przy kolejnej wysyłce ,a co do opisanego przypadku niestety nic nie można zrobić jedynie pogodzić się z utratą paczki.Pozdrawiam.

Wyświetlanie 2 wpisów - od 1 do 2 (z 2 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.