Kupno Domu

Wyświetlanie 10 wpisów - od 1 do 10 (z 10 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Marika
    Uczestnik

Witam czy ktos z Was bral kredyt na dom??Moze wiecie jaki bank chce maly wklad wlasny bo z tego co wiem wszedzie 10-15% moze ktos z Was juz ma to za soba i chcialby podzielic sie informacjami??

Doncaster
    Klucznik

10% to chyba ciagle standard. Mozna gdzieniegdzie znalesc 5% kredyty ale czesto sa jakies dodatkowe wymagania. Lloyds np od jakiegos czasu oferuje 5% Helping Hand Mortgage i tam chyba trzeba miec zyranta, ktory ma troche oszczednosci i zamrozi je na okres kredytu… czy jakos tak.

Warto spytac jakiegos doradce, ktory porowna wszystkie oferty dla Ciebie. Czasem nawet robia to za darmo (dostana kase od kredytodawcy za polecenie).

Monika
    Uczestnik

Hej iwka,

My kupilsmy dom w tamtym roku i mielsmy 10% wkladu wlasnego. Byly chyba ze 2 banki na rynku ktore oglaszaly sie ze daja kredyt z 5% ale warunki byly niekorzystne. Nie wiem jak to teraz wyglada, bo juz sie tym nie interesuje za bardzo, ale znjomi kupuja teraz dom i wiem ze maja bank ktory udzili im kredytu przy 5% wkladzie. Zapytam jaki to bank i dam znac pozniej. pozdrawiam i zycze powodzenia

Marika
    Uczestnik

Wielkie dzieki za odpowiedzi…Nika czekam na wiadomosc dzieki:)

Monika
    Uczestnik

hej,

Mam dla ciebie odpowiedz, ten bank przez ktory kolezanka kupuje swoj dom to : Darlington building society. Podobno jest wiecej bankow, wiec wrzuc w google moze cos jeszcze znajdziesz. pozdrawiam i zycze powodzenia z nowym domem!

Megan
    Uczestnik

ale dlaczego szukacie bankow gdzie daja kredyt juz z 5-10% depozytu?
    jak tylko tyle wplacicie odsetki beda zaje…te!!! i kredycik na 30 lat dostaniecie…
    czy nie lepiej poczekac i odlozyc minimum 20% ???
    czym wiecej tym lepiej! i lepsze warunki.
    z niskim depozytem zawsze ida ciezkie oplaty!

yorkshire bank daje kredyt na 5% wkladu wlasnego
    przynajmniej tak bylo w zeszłym roku

Anita
    Uczestnik

Hej ja mam kredyt w banku santander i wlozylam 15% wkladu wlasnego, przy opcji nizszej 5 lub 10% jest duza roznica w odsetkach w porownaniu do wyzszego wkladu, popytaj w bankach. odradzam maly wklad, lepiej zaczekac zaoszczedzic i wlozyc minimum 15%

Dawid Kawecki
    Uczestnik

Halifax jest dość przychylny do dawania kredytów, jednak wszystko się zmieniło teraz i samo przyznanie kredytu to już nie jedno spotkanie w banku. Trzeba być cierpliwym i nastaw się na około 1-3 tygodni zanim w ogóle przyznają Ci zdolność kredytową.

w zeszlym roku znajomi byli po kredyt w halifax i dostali credit promise juz po pierwszej wizycie

Wyświetlanie 10 wpisów - od 1 do 10 (z 10 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.