Kupno Domu
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Fora › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Nieruchomości › Kupno Domu
- Ten temat ma 9 odpowiedzi, 7 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat, 6 miesięcy temu przez
sebastian zaremba.
-
AutorWpisy
-
19th kwiecień 2012 o 7:17 pm #4111
Marika
UczestnikWitam czy ktos z Was bral kredyt na dom??Moze wiecie jaki bank chce maly wklad wlasny bo z tego co wiem wszedzie 10-15% moze ktos z Was juz ma to za soba i chcialby podzielic sie informacjami??
19th kwiecień 2012 o 7:29 pm #4112Doncaster
Klucznik10% to chyba ciagle standard. Mozna gdzieniegdzie znalesc 5% kredyty ale czesto sa jakies dodatkowe wymagania. Lloyds np od jakiegos czasu oferuje 5% Helping Hand Mortgage i tam chyba trzeba miec zyranta, ktory ma troche oszczednosci i zamrozi je na okres kredytu… czy jakos tak.
Warto spytac jakiegos doradce, ktory porowna wszystkie oferty dla Ciebie. Czasem nawet robia to za darmo (dostana kase od kredytodawcy za polecenie).
19th kwiecień 2012 o 8:15 pm #4113Monika
UczestnikHej iwka,
My kupilsmy dom w tamtym roku i mielsmy 10% wkladu wlasnego. Byly chyba ze 2 banki na rynku ktore oglaszaly sie ze daja kredyt z 5% ale warunki byly niekorzystne. Nie wiem jak to teraz wyglada, bo juz sie tym nie interesuje za bardzo, ale znjomi kupuja teraz dom i wiem ze maja bank ktory udzili im kredytu przy 5% wkladzie. Zapytam jaki to bank i dam znac pozniej. pozdrawiam i zycze powodzenia
19th kwiecień 2012 o 8:29 pm #4114Marika
UczestnikWielkie dzieki za odpowiedzi…Nika czekam na wiadomosc dzieki:)
20th kwiecień 2012 o 5:09 am #4117Monika
Uczestnikhej,
Mam dla ciebie odpowiedz, ten bank przez ktory kolezanka kupuje swoj dom to : Darlington building society. Podobno jest wiecej bankow, wiec wrzuc w google moze cos jeszcze znajdziesz. pozdrawiam i zycze powodzenia z nowym domem!
26th październik 2012 o 12:56 pm #4824Megan
Uczestnikale dlaczego szukacie bankow gdzie daja kredyt juz z 5-10% depozytu?
jak tylko tyle wplacicie odsetki beda zaje…te!!! i kredycik na 30 lat dostaniecie…
czy nie lepiej poczekac i odlozyc minimum 20% ???
czym wiecej tym lepiej! i lepsze warunki.
z niskim depozytem zawsze ida ciezkie oplaty!27th październik 2012 o 11:30 pm #4832sebastian zaremba
Uczestnikyorkshire bank daje kredyt na 5% wkladu wlasnego
przynajmniej tak bylo w zeszłym roku28th październik 2012 o 10:36 am #4833Anita
UczestnikHej ja mam kredyt w banku santander i wlozylam 15% wkladu wlasnego, przy opcji nizszej 5 lub 10% jest duza roznica w odsetkach w porownaniu do wyzszego wkladu, popytaj w bankach. odradzam maly wklad, lepiej zaczekac zaoszczedzic i wlozyc minimum 15%
1st listopad 2012 o 12:00 pm #4860Dawid Kawecki
UczestnikHalifax jest dość przychylny do dawania kredytów, jednak wszystko się zmieniło teraz i samo przyznanie kredytu to już nie jedno spotkanie w banku. Trzeba być cierpliwym i nastaw się na około 1-3 tygodni zanim w ogóle przyznają Ci zdolność kredytową.
1st listopad 2012 o 10:45 pm #4865sebastian zaremba
Uczestnikw zeszlym roku znajomi byli po kredyt w halifax i dostali credit promise juz po pierwszej wizycie
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.