Jakie mleko podac dla noworodka
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Fora › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Dziecko › Jakie mleko podac dla noworodka
- Ten temat ma 20 odpowiedzi, 4 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat, 3 miesiące temu przez
zosia123.
-
AutorWpisy
-
10th sierpień 2012 o 2:00 am #4643
zosia123
UczestnikBylam u lekarza i powiedzial ze wszystko jest OK ze krostki to normalna sprawa od ubranek i takie tam z zaparciami nic nie dal bo jest zamalutki jeszcze i ze tez to normalne podaje mu przed karzdym jedzeniem infacol dzis zrobil 2 kupki ale steka najpierw 3,4 godziny zanim zrobi ale wydaje mi sie ze i tak jest troche lepiej tych krostek mu przybywa nie wim co mam robic cale czolo zsypane i policzki te krostki sa na policzkach na czubku biale a w kolo czerwone a na czole to taka kaszka manna jedna przy drugiej boje sie ze maly moze ma skaze bialkowo jak nie przejdzie mu a bedzie sie wrecz nasilac to pojade z nim do menchesteru do zielonej przychodni moze tam cos powiedzo na ciele nie ma krostek tylko sama twarz.
10th sierpień 2012 o 5:35 am #4644Kocurek
Uczestnik[b]zosia123 napisane:[/b]
[quote]Bylam u lekarza i powiedzial ze wszystko jest OK ze krostki to normalna sprawa od ubranek i takie tam z zaparciami nic nie dal bo jest zamalutki jeszcze i ze tez to normalne podaje mu przed karzdym jedzeniem infacol dzis zrobil 2 kupki ale steka najpierw 3,4 godziny zanim zrobi ale wydaje mi sie ze i tak jest troche lepiej tych krostek mu przybywa nie wim co mam robic cale czolo zsypane i policzki te krostki sa na policzkach na czubku biale a w kolo czerwone a na czole to taka kaszka manna jedna przy drugiej boje sie ze maly moze ma skaze bialkowo jak nie przejdzie mu a bedzie sie wrecz nasilac to pojade z nim do menchesteru do zielonej przychodni moze tam cos powiedzo na ciele nie ma krostek tylko sama twarz.[/quote]Od ubranek i to tylko na twarzy…jej nie wiem na kogo trafiłaś ,ale to dziwne.
Skaza białkowa zaczyna się od twarzy i najpierw robią się krostki które później przemieniają się w czerwone zaognione plackowate plamy.
A skóra robi się szorstka czy coś?
Może kremem Oilatum spróbuj posmarować?
Biedny maluszek…
Jesteś z Doncaster? Może chciałabyś się spotkać?11th sierpień 2012 o 3:24 am #4646zosia123
UczestnikHej dlatego poczekam do poniedzialku i zobacze jak dalej bedzie z jego twarzyczko bidulek moj kochany kurcze niby zrobi kupke polezy 30 minutek i dalej zaczyna stekac pare godzin juz sama nie wiem twarzyczke przemywam mu przegotowano wodo i nie smaruje niczym boje sie ze jeszcze bardziej podraznie jak nie przejdzie to pojade do lekarza znowu a niestety nie jestem z doncaster bo juz bym dawno byla u ciebie pod drzwiami hehehe zebys zerknela na te krostki :*
20th styczeń 2013 o 4:41 am #5263zosia123
UczestnikKOCURKU to do Ciebie ta wiadomosc 🙂 Chce powiedziec ze malutki ma sie dobrze zaparcia ustapily po 4 miesiacu teraz moj synek ma 6 miesiecy i wszystko jest ok chcialabym Ci bardzo podziekowac za wszystkie rady przy 2 dziecku juz czlowiek bedzie mniejwiecej wiedzial co robic bo z pierwszym to masakra jaki czlowiek jest ciemny pozdrawiam i mam nadzieje ze sie odezwiesz 🙂 🙂 🙂
20th styczeń 2013 o 6:56 am #5265Kocurek
Uczestnik[quote=”zosia123″ post=2668]KOCURKU to do Ciebie ta wiadomosc 🙂 Chce powiedziec ze malutki ma sie dobrze zaparcia ustapily po 4 miesiacu teraz moj synek ma 6 miesiecy i wszystko jest ok chcialabym Ci bardzo podziekowac za wszystkie rady przy 2 dziecku juz czlowiek bedzie mniejwiecej wiedzial co robic bo z pierwszym to masakra jaki czlowiek jest ciemny pozdrawiam i mam nadzieje ze sie odezwiesz 🙂 🙂 :)[/quote]
Cieszę się bardzo ,że u WAS już wszystko dobrze 🙂 Każda z nas musi to przejść na metodzie prób i błędów uczymy się. Niestety ,ale małe CZŁOWIEKI przy porodzie powinni mieć dołączoną instrukcję obsługi co i jak bo tak przez pierwsze miesiące płacz może znaczyć wszystko. Ale co tam w sumie później bywa podobnie 😉 moja córcia jednym słowem określa kilka rzeczy i bądź tu mądry kiedy o co chodzi :laugh:
Nie martw się jak nie raz sytuacja przytłoczy ,bycie mamą to duża odpowiedzialność niemal jak budowanie domów :side: może się walić ,ale prędzej czy później postawi się chatę.
Jak byś miała pytania wal śmiało ,postaram się pomóc jak tylko będę umiała.
Pozdrawiam 🙂31st styczeń 2013 o 3:22 am #5294zosia123
UczestnikKocurku masz racje trzeba wiele cierpliwosci do dzieci 🙂 czasmi jest lepiej czasami gorzej ale jak sie patrzy na takie malenstwo jak sie usmiechnie jak zaczyna gadac to jest cos najwspanialszego a najgorsze jest chyba dla kazdej mamy to ze nie moze w danym momecie pomuc swoiemu dziecku gdy nie wiadomo co mu dolega mam nadzieje ze wszystko bedzie ok i u Was i u nas ze te nasze dzieciulki nie bedo chorowaly i ze bedo grzeczne hehehhe Pozdrawiamy cieplutko :* :* :*
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.