Jak się zapisać do ginekologa w barnsley

Wyświetlanie 7 wpisów - od 1 do 7 (z 7 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    emilia1985
    Uczestnik

Witam nie znam języka a muszę iść do ginekologa gdzie muszę się zgłosić.

monia_maniek
    Uczestnik

Na początek najlepiej do lekarza GP

emilia1985
    Uczestnik

A kto to jest lekarz GP

monia_maniek
    Uczestnik

Pierwszego kontaktu

Urszula
    Uczestnik

Musisz dowiedziec sie, gdzie w Barnsley zapisac sie do lekarza. Najpierw trzeba udac sie do specjalnego urzedu (teraz w Doncaster nalezy pojsc do nowej przychodni 8 to 8) Dostajesz list i spis przychodni w Twoim rejonie. Idziesz do nich i sie zapisujesz. Ale ginekologa raczej nie znajdziesz w zwyklej przychodni, tylko pewnie w szpitalu. Musialabys najpierw zarejestrowac sie w jakiejs przychodni, umowic na wizyte z lekarzem i poprosic o skierowanie do ginekologa.
    Na poczatku i tak masz spotkanie w przychodni, taki maly wywiad, a potem umawiaja Cie na wizyte z lekarzem.

Monika
    Uczestnik

zawsze mozesz skorzystac z polskich prywatnych przychodni, ale to bedzie cie kosztowalo… wiem ze jest na pewno jedna badz nawet dwie w manchester (chyba jedna nazywa sie zielona przychodnia) zreszta wpisz w google polska przychodnia manchester to na pewno ci wsykoczy kila opcji.
    Ja nigdy nie byalm tu u ginekologa bo to nie taka prosta sprawa. zanim dostaniesz do niego skierowanie bo inaczej nie da rady, to mozesz czekac miesiac albo i wiecej! wiec jezeli pilnie potrzebujesz porady to albo udaj sie do swojego lekarza rodzinnego tutaj nazywaja go GP, moze on ci pomoze, czasami nie sa tacy zli i maja troche oleju w glowie :):)
    powodzenia!

Lilly
    Uczestnik

Ja kiedyś potrzebowałam pomocy ginekologicznej. Udałam się więc do przychodni [w moim przypadku to 8 to 8 bo tam jestem zarejestrowana], gdzie lekarz mnie zbadał powierzchownie i przeprowadził wywiad, tzn. co mi dolega, gdzie boli i takie tam. A że nie znam perfekt angielskiego to potrzebny był tłumacz, toteż zadzwonił lekarz po takiego i przez telefon na głośnomówiącym z tłumaczem przebiegała ma wizyta. Okazało się, że muszę iść na badania [t.j. cytologia, oddanie moczu itd.] i w tym celu zapisałam się na konkretne terminy i późniejsze badanie przeprowadziła mi już położna. Też w tej przychodni. ALE po przylocie do Polski pierwsze co zrobiłam to udałam się do ginekologa na normalną konsultację. Osobiście nie przepadam za służbą zdrowia tu, w Anglii.

Wyświetlanie 7 wpisów - od 1 do 7 (z 7 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.