housing benefit
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Fora › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Nieruchomości › housing benefit
- Ten temat ma 13 odpowiedzi, 5 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 12 lat, 10 miesięcy temu przez
Iwona Pawluczuk.
-
AutorWpisy
-
12th czerwiec 2013 o 6:38 pm #5948
hills21
Uczestnikwitam, postanowilam spróbować postarać się o housing benefit z councilu ale nie mam pojęcia jak wypełnić dokument.. czy mógłby ktoś pomóc ? dziekuje
12th czerwiec 2013 o 6:52 pm #5949Joanna Dąbrowska
Uczestnikw jakiej częsci doncaster mieszkasz?
12th czerwiec 2013 o 6:56 pm #5950hills21
Uczestnikno własnie nie w doncaster a w wakefield ale mozemy sie umówic w doncaster jesli chciałabyś mi pomóc ..
13th czerwiec 2013 o 10:36 pm #5953hills21
Uczestnikpomoże ktos??????????????????
14th czerwiec 2013 o 11:29 am #5955Urszula
UczestnikZawsze mozesz sie zglosic do pana Leszka 😉
14th czerwiec 2013 o 3:20 pm #5956hills21
Uczestnika kto to jest pan Leszek??
14th czerwiec 2013 o 5:57 pm #5961Urszula
UczestnikA mylalam ze o panu Leszku wszyscy juz slyszeli.
Zalatwia rozne sprawy, oczywiscie za drobna oplata.14th czerwiec 2013 o 6:24 pm #5964hills21
Uczestnikjak moge sie z nim skontaktowac ?
15th czerwiec 2013 o 6:40 pm #5982Urszula
UczestnikWyslalam Ci prywatna wiadomosc w tej sprawie 😉
22nd czerwiec 2013 o 1:16 pm #6081Danuta Starczewska
UczestnikTeoretycznie masz prawo starac sie dofinansowanie ale osobiscie watpie zebys go otrzymala. To z mojego doswiadczenia. Mieszkam w Doncaster prawie 9 lat, sama wynajmuje mieszkanie i 2 razy w miedzyczasie staralam sie o housing benefit, kiedy stracilam prace. Domagano sie ode mnie ciagle nowych dokumentow i wciaz czegos im brakowalo. Wreszcie odmowiono mi z powodu nie dostarczenia working certificate z home office – posiadanie takowego nie jest wymagane (dodam ze mam permanent residence certificate) wiec szuka sie po prostu kolejnych powodow, zeby takiego zasilku nie przyznac. Ostatnio stracilam prace i staralam sie o jobseeker’s allowance – odmowiono mi, poniewaz posiadam mieszkanie w Polsce. Nikt tego glosno nie powie, ale Polakow traktuje sie inaczej – masz prawo placic podatki ale nie masz zadnych prawa do zasilku jak prace stracisz, a kiedy jestes w potrzebie mozesz liczyc na siebie albo wracaj do kraju (cos w tym rodzaju powiedziala mi pani z Council’u kiedy staralam sie o zasilek). Taka jest teraz polityka, a cale to gadanie o imigrantach polskich ktorzy przyjezdzaja i biora benefity, to propaganda politykow. A Anglicy w to wierza.
22nd czerwiec 2013 o 1:27 pm #6082Urszula
UczestnikJa sie nie spotkalam z tym, zeby mi czegos odmowili, jesli prawnie mi sie nalezy. Na pewno mozna trafic na urzedasow, ktorzy beda robic nam na zlosc, ale od ich decyzji mozna sie odwolac i wtedy nasza sprawa trafia w rece innej osoby.
A jeszcze jesli w liscie uzyjesz magicznego slowa 'dyskryminacja’, to najprawdopodobniej wniosek bedzie przychylny dla Ciebie.23rd czerwiec 2013 o 3:14 pm #6083hills21
Uczestnika dokładnie jakie dokumenty dałas z wnioskiem, a jakich pozniej im brakowało?
24th czerwiec 2013 o 5:11 pm #6085Urszula
UczestnikUmowa najmu z agencja, dwa ostatnie payslipy mojego partnera – jesli wyplata jest co tydzien, chyba wymagaja 5ciu albo 6ciu, musisz dolaczyc tez dowod tozsamosci, podac NIN. Jesli masz jakies inne zasilki, to musisz tez pokazac jakis dowod na to, np list z revenue.
Pod kazda strona, ktora wypelniasz, masz napisane, jakie dokumenty musisz dolaczyc.25th czerwiec 2013 o 10:31 pm #6096Iwona Pawluczuk
UczestnikWitam mieszkam w Doncaster od 2007 roku i bez problemu dostalam Housing Benefit jak i JSA . Wszystko zalezy od tego czy według przepisów i prawa przysługuje tak owy dodatek. Już nie ma na to wpływu że jestes Polakiem! 😉
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.