Gnekolog
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Forums › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Zdrowie › Gnekolog
- This topic has 9 replies, 6 voices, and was last updated 11 years, 9 months ago by lu 26 si.
-
AuthorPosts
-
6th kwiecień 2013 at 12:28 am #5616alibabaParticipant
Witam!
Mam pytanie, czy w Doncaster lub okolicy jest jakiś polski ginekolog? lub czy jesli pojde do przychodni będzie mozliwosc skorzystania z translatora, bo słyszalam ze nie zawsze jest taka mozliwość. Pozdrawiam wszystkich:)6th kwiecień 2013 at 1:02 am #5617UrszulaParticipantMusisz umawiajac sie na wizyte, poprosic o tlumacza. Czasami jednak bywa, ze nikt sie nie pojawia, a czasami masz tlumacza, chociaz o to nie prosilas. 😉 To jednak chyba wynika z tzw,. bledow w pracy pan recepcjonistek.
6th kwiecień 2013 at 3:23 pm #5619agnessaParticipantmnie jak skierowali do szpitala do ginekologa to mi powiedzieli ze tam tlumaczy nie maja i musialam sama sobie dac rade. w przychodni sie mnie przez telefon pytaja juz o tlumacza jak umawiam wizyte.
6th kwiecień 2013 at 5:16 pm #5620alibabaParticipantDzięki. czy może jeszcze któraś z dziewczyn miała jakieś doświadczenia z ginekologiem w Doncaster? 🙂
6th kwiecień 2013 at 9:30 pm #5621lu 26 siParticipantWitam!Ja byłam na cytologii u położnej,jak się umawiałam na wizytę to też prosiłam o translatora ale na miejscu okazało się że nie mam i trzeba było samemu sobie radzić.Ale ok, pani bardzo miła.A innym razem jak byłam u ogólnego lekarza, to weszłam do gabinetu i powiedziałam lekarzowi że nie mówię po ang,więc on zadzwonił po tłumacza i miałam przez telefon.Powodzenia 🙂
7th kwiecień 2013 at 3:40 am #5624UrszulaParticipantJa kiedys na poczatku ciazy, na pierwszej wizycie z polozna dostalam tlumacza, chociaz kiedy sie umawialam, wyraznie mowilam, ze nikogo nie chce.
Jakos pod koniec zeszlego roku bylam w szpitalu z mama. Umawiajac sie na wizyte pytano mnie, czy z nia bede, zeby nie musieli wzywac tlumacza. Potwierdzilam, ze oczywiscie, ze z nia przyjde, a i tlumacz sie pojawil. Wiec to, ze nie maja tlumaczy, to jakies klamstwo. Olewaja sobie ludzi i tyle.11th kwiecień 2013 at 5:23 pm #5641Aleksandra PelszynskaParticipantPo pierwsze z jakiej przyczyny chcesz się widzieć z ginekologiem i czy masz swoją przychodnie?
To nie jest tak, że chcesz się widzieć sobie z ginem i już cię tam zapiszą, muszą być ku temu podstawy i najpierw musisz zobaczyć się z GP następnie on przeprowadzi wywiad i albo sam coś zaradzi albo da ci skierowanie do gina jeżeli to coś poważnego.
Jeżeli chcesz np pigułki, masz grzybicę czy jesteś w ciąży z ginem się nie zobaczysz, to załatwia się przez GP, cytologie też robi pielęgniarka w przychodni. Najbliższy prywtany gabinet ginekologiczny jest w Manchesterze, są tam polscy lekarze, zapłacisz za dojazd + 50f za wizytę.
Co do tłumacza to możesz o niego poprosić i będzie on gadał przez telefon, teraz już raczej nie przychodzą.12th kwiecień 2013 at 3:13 am #5656Anna KotarskaParticipantPolecam Womens Centre za Icelandem koło Ravenue.
12th kwiecień 2013 at 1:23 pm #5657lu 26 siParticipantMam pytanie do Anny.Chodziłaś do tego Women Center???Możesz coś więcej napisać na ten temat?Bo ja chciałam się tam zapisać.Każdy może się tam zapisać?W jakich dniach i godzinach odbywają się lekcje?Dużo polek tam chodzi?Proszę o odp. 😉
15th kwiecień 2013 at 2:25 pm #5701lu 26 siParticipantWitam!Chodził ktoś do tego Women Center????Warto tam się zapisać?W jakich godzinach i dniach odbywają tam się zajęcia??
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.