everyday saver

Wyświetlanie 4 wpisów - od 1 do 4 (z 4 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    ?
    Uczestnik

Witam. Problem z home office rozwiazal sie sam.
    Teraz pojawil sie kolejny. Do tej pory nie mialam swojego konta w banku bo pracodawcy akceptowali wplaty na konto mojego chlopaka. W nowej pracy zostalam przymuszona do zalozenia swojego konta z moim nazwiskiem. Udalam sie do Barclaysa. Wszystko pieknie ladnie, pani wytlumaczyla mi, ze dlatego ze jestem tu tylko na wakacje, nie moge zalozyc Current Account, bo nie bede dostawac wyplat po powrocie do Polski. Wiec otworzyla mi Everyday Saver account. Pytala mnie o zarobki, firme w ktorej pracuje i zapewnila mnie ze moge dac spokojnie Sort code, i numer konta pracodawcy.
    Przyszedl czas wyplaty, a konto puste. W pracy mowia ze bank odrzuca ich przelewy. I ze mam isc do banku i zapytac dlaczego, ewentualnie otworzyc Current Account ( czego nie moge zrobic – bledne kolo).
    Spotkal sie juz ktos z taka sytuacja? Do banku moge isc dopiero w piatek bo pracuje krocej… Czyli kolejna wyplata nie dojdzie. MA ktos jakis pomysl?

Doncaster
    Klucznik

Banki niechętnie otwieraja teraz nowe konta obcokrajowcom. Niewiele banków otwiera jeszcze 'normalne’ konta dla nas nowoprzybyłych Polaków. Lloyds TSB ma np ograniczenia typu: wypłata gotówki tylko w bankomacie Lloyds, brak możliwości płacenia kartą online itp. Jeszcze niedawno w Barclaysie otwierali zwykłe konta z tego co słyszałem, może zdecydowali się przestać 🙂
    [quote]pani wytlumaczyla mi, ze dlatego ze jestem tu tylko na wakacje, nie moge zalozyc Current Account[/quote]Masz jakieś potwierdzenie adresu?

Myślę, że jak masz to co poniżej to w którymś banku w końcu Ci otworzą, musisz spróbować w kilku.

Potrzebne Ci będzie:
    -ID (paszport, dowód osobisty)
    -potwierdzenie zamieszkania (umowa o najem, rachunek na Twoje nazwisko),
    -potwierdzenie zatrudnienia (umowa o pracę).

?
    Uczestnik

Dalam potwierdzenie adresu, paszport, dowod tego ze pracuje, bylam z mama, która mieszka w Uk 4 lata. Wiec tu nie ma do rzeczy to ze krotko jestem w Anglii. Tak jak pisalam, zalozylam konto tyle ze oszczednosciowe. I kobieta powiedziala ze moge dac je w pracy. Wiec nie rozumiem teraz w czym problem… Mozliwe ze wprowadzila mnie w blad?

Wlasnie o to chodzi ze nie chce juz zakladac nowego konta, bo zostaje tu jeszcze gora 3 tygodnie. A z LLoydsem nie chce miec do czynienia. W zeszlym roku zeszlam -0,02 £ na limit, i zabrali mi potem 25 funtow. Takze temu bankowi juz podziekowalam.

Doncaster
    Klucznik

[b]enilop napisane:[/b]
    [quote]Mozliwe ze wprowadzila mnie w blad?[/quote]Albo to ona albo to Twój pracodawca nie ma racji. Nie znam sie na tym za bardzo. A pracodawca nie może wpłacać Ci wypłaty na Savings Account? Musisz mieć Current Account? Savings accounts też mają numer konta i sort code.

[quote]A z LLoydsem nie chce miec do czynienia. W zeszlym roku zeszlam -0,02 £ na limit, i zabrali mi potem 25 funtow. Takze temu bankowi juz podziekowalam.[/quote]Chyba wszystkie banki mają takie overdraft fees. Tak juz jest. To oni są ci duzi a my ci mali. Lloyds nie jest wyjątkiem.

[quote]Wlasnie o to chodzi ze nie chce juz zakladac nowego konta, bo zostaje tu jeszcze gora 3 tygodnie.[/quote]Wygląda na to, że Pani w banku ma rację. Jesteś tutaj na wakacjach 🙂

Wyświetlanie 4 wpisów - od 1 do 4 (z 4 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.