Co robić na 'macierzyńskim’?
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Fora › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Dziecko › Co robić na 'macierzyńskim’?
- Ten temat ma 7 odpowiedzi, 4 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 14 lat, 11 miesięcy temu przez
Urszula.
-
AutorWpisy
-
12th maj 2011 o 8:22 pm #3341
Monika
Uczestnikhej dziewczyny:)
Szukam dobrego basenu w doncaster, czy mozecie mi cos polecic?
I mam tez pytanie czy ktoras z was miala porod w wodzie?? Ja taki wlasnie wybralam i ciekawa jestem waszych opini.Czy faktycznie jest latwiej?
12th maj 2011 o 8:55 pm #3342magdalena
UczestnikHej!
Co do porodu w wodzie to slyszalam ze jest OK (niektorym pomaga) ale bardzo czesto moje kolezanki nie mogly z tej opcji skorzystac (mimo ze taki wlasnie wybraly- podobnie jak ty) poniewaz byl on zajety lub bol byl tak silny (gaz nie pomagal)ze musialy dostac zatrzyk przeciwbolowy a wtedy porod w wodzie odpada.
Ponadto w Donaster w szpitalu znajduje sie tylko jeden pokoj przystosowany do porodu w wodzie. Wiem bo bylam i ogladalam przed porodem.
A co do basenu to najlepszy chyba w The Dome.
Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego :)*12th maj 2011 o 9:23 pm #3344Monika
UczestnikHej!
Dzieki za odpowiedz!Wiem ze w Doncaster jest tylko jeden pokoj przystosowany do porodu w wodzie – bylimsy z mezem w szpitalu obejzec jak to wszytsko tutaj wyglada. Podobno nie jest zbyt czesto uzywany ale jak ktos go zajmie to zostaje normalny porod:(
chcialbym juz miec porod za soba i cieszyc sie synkiem:) A ty kiedy rodzilas? Jak twoje odczucia pod wzgledem opieki itd? Dlugi mialas porod?
Pozdrawiam serdecznie!18th maj 2011 o 9:20 pm #3386Natalia
UczestnikJa sama chcialam rodzic w wodzie 🙂 jednak jak zajechalam do szpitala to okazalo sie ze wanna jest zajeta. Ja mialam pozniej takie mocne skurcze ze prosilam o wszystkie mozliwe znieczulenia :S az skonczylam na znieczuleniu ZZO… takze dobrze ze nie zajelam pokoju z wanna bo tylko bym zajmowala niepotrzebnie tam miejsce innej kobiecie ktora mogla w tej wannie urodzic.
19th maj 2011 o 5:56 am #3388Monika
Uczestnikhej,
dzieki za odpowiedz:) mam nadzieje ze ja dam rade bez zadnych znieczulen ale wiadomo moze byc roznie. Bardzo jednak chce rodzic w wodzie wiec jak tylko bedzie wolna to wybiore ta opcje:)
pozdrawiam19th maj 2011 o 8:30 am #3395Urszula
UczestnikNa takie calkowite znieczuleni, czyli epidural-tak to sie chyba zwie-trzeba sie zdecydowac zanim zaczna sie najwieksze bole i skurcze.
Zanim urodzilam naczytalam sie negatywnych opinii na temat tego znieczulenia. Glownie pisano o skutkach ubocznych, ktore moga wystapic u matki. Jednak juz po porodzie znalazlam informacje, ze taka metoda moze po prostu uspic dziecko, a do tego, to ze nie czuje sie bolu, nie czuje sie skurczow, porod moze pzrebiegac z komplikacjami. Wtedy dziecko czesto tzreba wycigac takimi szczypcami lub przyssawka. Twoja midwife powinna dac Ci rozpiske zajec szkoly rodzenia w szpitalu. Tam pokazuja te narzedzia. Nie wyglada to ciekawie.
Ja dostala diamorfine. Sporo godzin przed samym porodem. Za wiele nie pomogla.
Za to po tym jak dostalam malucha w swoje rece, wydawalo mi sie, ze ta cala sytuacja zdarzyla sie dawno temu i to innej osobie 😉
Aha jeszcze daja gaz. Niektorym pomaga, ale mi bylo po nim niedobrze. Moze i pomogl, ale nie pamietam 😉 Na pewno dal rade w przypadku taty 😉19th maj 2011 o 8:18 pm #3396Monika
Uczestnikhej,
W szkole rodzenia odnioslam wrazenie ,ze polozne raczej zniechecaja kobiety zeby korzystaly z tego znieczulenia- Epidural, ze wzgledu wlasnie na skutki uboczne. Ja nie chcialbym z tego korzystac i rodzic bez zadnych znieczulen ale wiadomo tego nigdy nie da sie przewidziec. Kazdy porod jest inny wiec sama jestem ciekawa jak mi pojdzie:) Chcialabym rodzic w wodzie i wiem ze jedynie co moga mi dac to Gaz:)
pozdrawiam 🙂20th maj 2011 o 9:36 am #3404Urszula
UczestnikOni tutaj klada taki nacisk na naturalne przejscie pologu i porodu, podobnie jak z kazda choroba, kaza czekac az samo przejdzie 😉
Jednak w przypadku porodu musze sie z nimi zgodzic.
Sama chcialam rodzic w wodzie, ale potem zrezygnowalam.
Co do opieki to mialam trzy polozne i wszystkie niezwykle mile, a do tego przybiegaly na kazde zawolanie.
Oprocz lekarki, cala opieka byla super. -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.