antykoncepcja

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)
  • Author
    naomi25
    Participant

Witam dziewczyny, bo zakladam, ze one mi tutaj wiecej doradza 😉
    Mam pytanie odnosnie antykoncjepcji jak to tutaj wyglada. Rozawialam ostatnio ze znajoma ktora mowila mi, ze podczas pierwszego spotkania zalozono jej implant. Ja wczesniej bralam tabletki ktore kupowalam w polsce. Ale doszlam dlwniosku, ze skkrk tutaj moge miec jo za darmo to dlaczego mam placoc i to nie male poedziadze 🙂
    Z gory dziekuje za odpowiedz.

Urszula
    Participant

Idziesz do kliniki planowania rodziny i dadza Ci co chcesz: implant, tabletki, spirale – i tak, za darmo.
    Ja implantu nie polecam, ale niektorym sluzy.
    Klinika jest naprzeciw tego cmentarza na Thorne Road – East Laith Gate House, East Laith Gate. Doncaster DN1 1JE

Kicia
    Participant

Moje 3 znajome maja ten implant w ręce i są bardzo zadowolone nic sie nie dzieje a skuteczność naprawde dobra tym bardziej ze jedna ma już 5 dzieci i więcej nie planuje i faktycznie za darmo jest maly zabieg i do domku o spirali już wiadomo ze mozna dostać raka szyjki macicy a tabletki to też już przezytek mysle że warto ten implant załozyc tymabrdziej że jest za free

naomi25
    Participant

Dziekuje za szybciutkie odpowiedzi, 😉 musze w tym tygodniu sie wybrac 😉 Mam nadzieje,ze uda mi sie prz pierwszej wizycie to zalatwic, bo przed swietami czlowiek juz ma malo na cokolwiek 😉

Urszula
    Participant

Nie slyszalam nigdy, zeby od spirali dostawalo sie raka szyjki macicy. Sa spirale bez hormonow, jesli ktos je zle znosi, moze sobie taka ‘sprawic’. Sama mialam implant i nie polecam, to samo kilka moich znajomych.

Kicia
    Participant

Lucynka no widocznie są zwolennicy i przeciwnicy ale ty jesteś osobą ze wszystko tutaj na NIE lekarze Polacy nie, praca taka czy inna NIE tego nie polecasz tamtego nie polecasz to nie wiem jaką ty radą tu służysz wszystko pesymistyczne

Urszula
    Participant

Nie pesymistycznie, tylko dla kazdego sluzy co innego. Ja akurat implantu nie polecam, od siebie. Zanim sie na cos zdecydujesz dobrze by bylo na ten temat dowiedziec sie jak najwiecej, bo to dosc powazna sprawa. Kiedy mi zakladano implant wszystkie info o nim bylo jak najbardziej pozytywne.
    Co do lekarzy, czy dentystow, to po prostu dziwi mnie ta pogon za polskim specjalista. Nawet chocby trzeba bylo jechac nie wiadomo jak daleko i placic nie wiadomo jakie pieniadze. Jaka mamy sluzbe zdrowia w Polsce kazdy wie, wiec skad nagle taka chec na uslugi polskich lekarzy tutaj?
    Trzeba czytac ze zrozumieniem.
    I jesli sie wypowiadasz na jakis temat, to nie wystarczy sie podpierac opiniami znajomych tylko i wylacznie.
    Wracajac do implantu, to teraz juz go i tutaj tak mocno nie polecaja, bo okazalo sie, ze to dosc mlody wynalazek i tak naprawde, nie wiadomo jakie ma skutki uboczne. Osoby, ktore sie na niego zdecydowaly, byly kroliczkami doswiadczalnymi 😉
    Znam osobiscie tylko jedna osobe, ktorej implant sluzy.

Kicia
    Participant

Widocznie nie wszyscy mają problem co do Polskich lekarzy tutaj i w Polsce nie wrzucajmy każdego do jednego worka .Ja w Polsce dużo zawdzięczam Polskim lekarzom nawet uratowanie życie !!!!Każdy teraz powie o jaką mamy tu super opiekę medyczną itd ale podatki chyba na to wszystko płacimy w każdym kraju znajdą się jacyś partacze lekarze nie koniecznie narodowości Polskiej. Dlaczego Polacy na każdym kroku muszą być oczerniani czy to lekarz , policjant czy ktokolwiek ja osobiście mam dość ze Nas na każdym kraju uważają za zero ja jestem dumna że jestem Polką nigdy się tego nie wypre , a opinie sami sobie taką robimy umiemy tylko narzekać a narzekamy wszędzie czy w Polsce czy tutaj jeden kij taka nasza mentalność .

naomi25
    Participant

Oczywiscie nie ma jednego sposobu ktory odpowiadalby kazdemu. Ja znam osoby ktore nie byly zadowolone ze spirali a i taka znam dziewczyne ktora brala tabletki nie wiedzac,ze jest w ciazy do 4 miesiaca.

Urszula
    Participant

Do Kicia2727: Chyba mnie znow nie do konca zrozumialas, ale nie chce mi sie juz tlumaczyc, bo to nie ma sensu.l
    A osoba, ktora jak dotad najwiecej narzeka, jestes wlasnie Ty. Nie mierz innych swoja miara.

Do naomi25: I wlasnie dlatego, zanim sie zdecydujemy na jakas hormonalna metode, warto sie wiecej dowiedziec, a nie polegac jedynie na opinii kolezanek, znajomych, czy sasiadek.

Kicia
    Participant

No nie am co się denerwować ty tu jesteś EKSPERTEM rangą na tym forum i udzielasz się w każdym poście prosze bardzo nikt Ci nie broni skoro masz tyle czasu i znasz odpowiedzi na wszystkie pytania zadających tu osób to się udzialaj !!powodzenia ja napewno nie mam tyle postówi tyle w każdym temacie jesteś podpisana więc o czym tu mówimy kobito LUCYNKA służy radą ahahhaah

monia_maniek
    Participant

Co do antykoncepcji, to ja mam implant od dwóch lat i jestem bardzo zadowolona. Oczywiście na początku bolała mnie głowa, miałam nieregularne miesiączki ale to miesiączki podejrzewam że regulowały mi się tak po porodzie. Ja osobiście polecam implant, jak dla mnie to nie ma lepszej antykoncepcji

Urszula
    Participant

I kto tu jest zawistnym polaczkiem?
    Dorosla baba, a zachowujesz sie jak rozwydrzony bachor.

Kicia
    Participant

Trzymaj sie tematu dziecinko tak jak kazał GM

Kicia
    Participant

Regulamin forum duskusyjnego.

Dodawanie wpisów możliwe jest dla zarejestrowanych użytkowników serwisu http://www.doncaster4u.pl.
    Osobą odpowiedzialną za forum jest administrator serwisu http://www.doncaster4u.pl.
    Na forum NIE PRZEKLINAMY i NIE OBRAZAMY osob trzecich.
    Posty zawierajace wulgaryzmy lub obrazajace inne osoby, beda modyfikowane lub kasowane.

i nie jestem żadnym bachorem za takie coś powinnaś być usunięta z tego forum bo tu juz lekka przesada żeby tak komuś ubliżyć nie jestem żadną twoja koleżanką ani znajomą że masz prawo obrażać na forum publicznym od bachorów takie słownictwo to widać z podwórka pannico

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.