AIR SOFT GUN -Grupy i fascynaci tego sportu, zapraszam do dyskusji…
Polacy w UK, Polonia w Anglii – Doncaster.pl › Fora › Polskie forum – Polonia w Yorkshire › Rozrywka, hobby › AIR SOFT GUN -Grupy i fascynaci tego sportu, zapraszam do dyskusji…
- Ten temat ma 37 odpowiedzi, 7 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 12 lat, 5 miesięcy temu przez
Masta.
-
AutorWpisy
-
13th listopad 2010 o 6:13 pm #3059
Szymon Piatkowski
UczestnikPrzypominam, że jutro od 10:00 do 16:00 jest AirSoftGun na Bawtry Paintball Field.
Będzie spora grupa graczy, w tym Polaków…
[color=#FF0000]Szybka rejestracja do tej gry np za pomocą facebooka:[/color] [url=http://www.facebook.com/home.php?ref=home#!/event.php?eid=168975933114693&index=1][color=#40BF00]Trial Woodland game at Bawtry Paintball[/color] [/url]6th styczeń 2011 o 9:27 pm #3120Szymon Piatkowski
Uczestnik16 styczeń 2011 godzina 9:30, strzelanka w lesie na polu ASG Barnsley, chętni zgłaszać się na grupę facebook:
Barnsley Airsoft, dla tych co nie posiadają sprzętu, Mark zawsze ma kilka sztuk broni do wypożyczenia, to samo z amunicją, jak brakuje, to napisać mu, butelka kulek 6mm 0.2g, to koszt około 7-8 funtów. Koszt gry najczęściej między 15-20 funtów dla nowych i 10 dla zrzeszonych w grupie, możliwość wyrobienia licencji UKARA u Marka, na broń ASG.[url=www.facebook.com/group.php?gid=61781812652&v=wall]Barnsley ASG Grupa na Facebook`u[/url]
17th styczeń 2011 o 8:47 am #3140Szymon Piatkowski
UczestnikGrupa ludzi, których łączy wspólna pasja i doświadczenie. Mnóstwo różnych okazji do wyjazdów, sprawdzenia się i swoich możliwości. Tu nie ma miejsca dla mięczaków. Polska organizacja Cichociemni w Wielkiej Brytanii czeka na ciebie.
http://www.dso.hostei.com/23rd styczeń 2011 o 5:34 am #3142sebastian zaremba
Uczestnika jaki jest koszt wyrobienia licencji???
23rd styczeń 2011 o 9:15 am #3143Szymon Piatkowski
Uczestnikw Barnsley AirsoftGun, to 25funtów członkostwo za cały rok w klubie + 3 strzelanki (członkowie klubu płacą tylko 10F za każdą strzelankę) odbyte i podstemplowane w legitymacji, potem ślą to do UKARY i tam cię rejestrują..
26th listopad 2012 o 6:43 pm #5015franek
Uczestnikjaki jest koszt zakupu sprzetu (zeby nie trzeba wypozyczac) mam na mysli bron ,maska itd gdzie to mozna kupic i czy wymagane jest zezwolenie na zakup tego ?
26th listopad 2012 o 7:05 pm #5016Szymon Piatkowski
UczestnikAby kupić replikę ASG, musisz posiadać licencję UKARA, najczęściej jest ona wydawana, wraz z opłatą członkostwa w którymś z airsoftowych klubów, jak np Barnsley Airsoft, w przypadku tego klubu, opłata roczna to 25 funtów i trzeba odbyć 3 komercyjne „strzelanki”.
Właściciel klubu występuje w Twoim imieniu o nadanie ci numeru licencji, wysyła fotkę i dane adresowe, potem dzięki temu kwitkowi, możesz kupić asg w dowolnym wybranym sklepie, licencję trzeba odnawiać co rok. Koszta są spore, budżetowy karabinek zakupiony w UK, to średnio 120-150 funtów, jeśli chcesz coś z górnej półki, to trzeba liczyć się z naprawdę sporymi wydatkami, dlatego, wiele osób, zrzeszonych w grupy, dokonuje zbiorczych zakupów np w PL, gdzie sport ten jest bardziej popularny, a akcesoria z nim związane dużo tańsze. Koszty umundurowania, maski, rękawice i inne, to już kwestia indywidualnego podejścia do tego sportu, można kupować oporządzenie z demobilu, aby zaoszczędzić trochę grosza, tym bardziej, że mundury, buty itp, szybko się zużywają, podczas gry. Oficjalnie karabinki i pistolety asg w UK, nie mogą przekraczać prędkości wylotowej kulki 6mm 350fps`ów, spotkałem się z tym, że na komercyjnej strzelance pilnowano tego bardzo skrupulatnie, a każdy cofnięty karabinek, był powodem, do wynajmu od organizatora jego sprzętu(za dość sporą sumę) lub dyskwalifikacji z gry, oczywiście wpisowego już by ci nikt nie oddał, są też miejsca, gdzie nie specjalnie zwracają uwagę na te limitowe 350fps, ale to już musisz sam poszukać kto, gdzie i jak. .Tu przykładowy sklep: [url=http://www.patrolbase.co.uk/]Patrol Base[/url]26th listopad 2012 o 8:29 pm #5017franek
Uczestnikdzieki wielki ,troche drogie hobby zaczynam odkladac kasiore bo juz mi sie to podoba ,kiedy znow cos bedzie sie dzialo? chetnie sie wybiore jesli czas mi na to pozwoli
27th listopad 2012 o 2:42 am #5023Marian Matusiewicz
UczestnikTu znajdziesz kompendium wiedzy o ASG w UK.
http://www.pap.air-soft.euTo forum zrzesza polskich graczy na wyspie [w tym ludzi z północnej anglii i doncaster]
31st grudzień 2012 o 2:57 am #5161norek
Uczestnikmi tez sie podoba 🙂 jak bede mial wiecej siana to sie zglosze.
10th listopad 2013 o 2:31 pm #6852Masta
Uczestnikchciał bym zobaczyc jak to wszytstko działa, pojechać na strzelanke, sam osobiscie nie mam ale chciał bym zacząc sie strzelac i zdobyc licencje, kupic bron, itd czy kto moze mi w tym pomuc jestem tu calkowicie zielony..jesli chodzi o ten temat
10th listopad 2013 o 2:41 pm #6853Marian Matusiewicz
UczestnikWysłałem ci pw
10th listopad 2013 o 2:50 pm #6854Masta
Uczestnikco to jest pw? haha:P
10th listopad 2013 o 2:55 pm #6855Masta
Uczestnikjesli w jakas niedziele bede mógł z wami jechac to prosze o kontak, n ie mam jeszcze repliki ale slyszalem ze mozna wypożyczać ?
nie strzelałem sie nigdy, ale troszeczke czytałem o replikach i asg…dajcie znac10th listopad 2013 o 2:58 pm #6856Marian Matusiewicz
UczestnikPW – prywatna wiadomosc
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.